Matkat
Gozo

Hinta alkaen

...

Hotelleja

1

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Pizzan. 7,50 e
  • Vesi (1 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaEuro (EUR)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiValletta
  • KieliMalta, englanti
  • Väkilukun. 35 000

Matkat Gozo

Gozo

Gozo on Maltan kaunis naapurisaari, jolla voit viettää monipuolista lomaa auringosta ja uimisesta, vehreästä luonnosta, kulttuurihistoriasta, herkullisesta lähituotetusta ruuasta ja viehättävien pikkukaupunkien tunnelmasta nauttien. Saari on vehreämpi ja rauhallisempi kuin naapurisaari Malta. Gozon rantojen kristallinkirkas vesi houkuttelee myös sukeltamaan ja snorklaamaan.

Saari on pituudeltaan vain 15 ja leveydeltään 8 kilometriä. Pienelle saarelle mahtuu kuitenkin monipuolisesti kuvankaunista maaseutua terassiviljelmineen, viinitiloja ja kukkuloilla mutkittelevia pikkuteitä. Rannikolla on kalastajakyliä, uimapoukamia ja pikkuisia rantoja.

Asu viehättävässä pikkukaupungissa

Hotelli Calypso sijaitsee Masalfornin pienessä kaupungissa Gozon saaren pohjoisrannikolla, maalauksellisen pienvenesataman ja pienen rannan äärellä. Lyhyen kävelymatkan päässä on useita ravintoloita, pikkukauppoja, sukelluskeskus ja uimakallioita, jotka sopivat täydellisesti snorklaamiseen.

Mieleen painuvia makuja

Perinteinen keittiö Maltalla ja Gozolla muistuttaa paljon etelä-italialaista ja perustuu lähituotettuihin raaka-aineisiin. Pääset maistelemaan näitä ihania makuja paitsi ravintoloissa mutta myös ostamalla monia paikallisia herkkuja kotiin viemisiksi. Esimerkiksi luomuviinejä, marmeladia, liköörejä, rouhitulla mustapippurilla kuorrutettua vuohenjuustoa ja maukkaita oliiviöljyjä,

Victorian kujat ja linnoitus

Saaren pieni pääkaupunki Rabat, jota myös usein kutsutaan nimellä Victoria, sijaitsee keskellä saarta. Täällä voit kuljeskella upeita palatseja ihaillen, istuskella vehreillä ja rauhallisilla toreilla ja tutustua kaupungin moniin pikkuisiin kujiin, joiden varsilla on aitoja, paikallisia ravintoloita. Kaupungin ylle kohoaa vaalea ja kalkkikivinen ritariaikainen Gran Castellon -linna katedraaleineen ja muureineen. Linna on peräisin 1500-luvulta ja sieltä avautuu upea näköala koko saarelle.

Tarinoiden saari

Väitetään, että Gozon saari on itse asiassa muinaiskreikkalaisessa eepoksessa, Odysseiassa, mainittu Ogygian saari, jolla nymfi Kalypso piti rakastamaansa Odysseusta vankina seitsemän vuoden ajan. Onko väite tosi, ei kukaan tiedä, mutta tarinoiden tapahtumapaikkana sanotussa luolassa on mahdollista käydä. Ja 5000 vuotta vanhat temppelirauniot Ggantijassa osoittavat ainakin sen, että Gozolla on pitkä kulttuurihistoria.

Näin matkustat Gozolle

Lentosi laskeutuu Maltalle, josta jatkat matkaa edelleen laivalla (n. 30 min.) Gozon saarelle. Laiva liikennöi varsin tihein vuorovälein Maltan Cikewwasta Gozon Mgarriin. Mikäli et halua hoitaa siirtymistä itse, voit varata kauttamme kuljetuksen, joka sisältää kuljetukset lentokentän ja Maltan sataman välillä (meno-paluu), laivamatkan Maltan ja Gozon välillä (meno-paluu) sekä kuljetuksen Gozon sataman ja hotellin välillä (meno-paluu).

Matkavaihtoehtoja Gozo