29.1.2018

Lomaelämyksiä raiteilla – 5 hienoa junareittiä suosituissa lomakohteissa

Moneen lomakohteeseen voi tutustua helposti myös junalla. Tunnelmallinen junamatka läpi hienojen maisemien onkin usein ikimuistoinen lomaelämys. Listasimme 5 kokeilemisen arvoista junareittiä lomakohteissamme.

Idyllinen Sóllerin juna Mallorcalla

Mallorcalta löytyy yllättäen oma pieni rautatieverkostonsa, jota hyödyntämällä pääsee tutustumaan saareen hauskalla tavalla. Palman rautatieasemalta kulkee junia useasti päivässä Sólleriin, Manacoriin ja Incaan. Palmasta Sólleriin menevä junarata on erityisen suosittu upeiden maisemien vuoksi – ja tunneliinkin sujahdetaan matkalla useampi kerta. Matka taittuu idyllisesti vanhan sähköjunan kyydissä.

Sóllerin junassa on matkustamisen tunnelmaa.

Italian Ferrari-junat

Italialaisen Italo-junayhtiön kyydissä voi päästä kokemaan junamatkan Ferrarin hengessä. Ferrarin entisen johtajan perustaman junayhtiön punaiset luotijunat kiitävät jopa 360 kilometrin tuntivauhtia. Junat liikennöivät Italian suurimpien kaupunkien välillä, esimerkiksi Venetsiasta Roomaan ja Milanosta Firenzeen.

”Harry Potter -rata”

The Jacobite Steam Train -reittiä Iso-Britanniassa kuvataan erääksi maailman hienoimmista junamatkoista. Se kulkee majesteettisen Highlands-alueen läpi Fort Williamista Mallaigiin. Vanha höyryjuna ja reitin mahtavat maisemat ovat tuttuja myös Harry Potter -elokuvista.

Sardinian pieni vihreä juna

Sardinian saaren nähtävyyksiin voi tutustua myös Trenino Verden kyydissä. Pieni, vihreä vanhanajan juna puksuttaa kapeita raiteita neljää eri maisemareittiä eri puolilla Sardiniaa. Reittien pituus vaihtelee 50 ja 150 kilometrin välillä ja matkan kesto on muutamasta tunnista viiteen tuntiin. Junan kyytiin voi hypätä muun muassa Palausta, Bosasta, Arbataxista tai Isilistä.

Montenegron vuoristorata

Montenegron jylhiä maisemia pääsee ihailemaan hyppäämällä junaan Adrianmeren rannalta Barin satamakaupungista. Reitti kulkee Skadar-järven kauniiden maisemien läpi pääkaupunki Podgoricaan, josta voi jatkaa matkaa loputtomien siltojen ja vuorten äärelle Biogradska Gora -luonnonpuiston kautta aina Bijelo Poljen kaupunkiin saakka.

Tiesithän, että lomamatkan voi kätevästi myös aloittaa raiteilta, matkustamalla junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle?

Muita samankaltaisia

Kap Verde lasten kanssa

Kap Verde tunnetaan loputtomista rannoistaan ja laadukkaista hotelleistaan, mutta millaista on lähteä Kap Verdelle lasten kanssa? Tutustu vinkkeihimme, miten viettää unohtumaton loma lasten kanssa Kap Verdellä!
Noora Noora 11.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019