Lomaelämyksiä raiteilla – 5 hienoa junareittiä suosituissa lomakohteissa

29.1.2018
SallaS
Moneen lomakohteeseen voi tutustua helposti myös junalla. Tunnelmallinen junamatka läpi hienojen maisemien onkin usein ikimuistoinen lomaelämys. Listasimme 5 kokeilemisen arvoista junareittiä lomakohteissamme.

Idyllinen Sóllerin juna Mallorcalla

Mallorcalta löytyy yllättäen oma pieni rautatieverkostonsa, jota hyödyntämällä pääsee tutustumaan saareen hauskalla tavalla. Palman rautatieasemalta kulkee junia useasti päivässä Sólleriin, Manacoriin ja Incaan. Palmasta Sólleriin menevä junarata on erityisen suosittu upeiden maisemien vuoksi – ja tunneliinkin sujahdetaan matkalla useampi kerta. Matka taittuu idyllisesti vanhan sähköjunan kyydissä.

Sóllerin junassa on matkustamisen tunnelmaa.

Italian Ferrari-junat

Italialaisen Italo-junayhtiön kyydissä voi päästä kokemaan junamatkan Ferrarin hengessä. Ferrarin entisen johtajan perustaman junayhtiön punaiset luotijunat kiitävät jopa 360 kilometrin tuntivauhtia. Junat liikennöivät Italian suurimpien kaupunkien välillä, esimerkiksi Venetsiasta Roomaan ja Milanosta Firenzeen.

”Harry Potter -rata”

The Jacobite Steam Train -reittiä Iso-Britanniassa kuvataan erääksi maailman hienoimmista junamatkoista. Se kulkee majesteettisen Highlands-alueen läpi Fort Williamista Mallaigiin. Vanha höyryjuna ja reitin mahtavat maisemat ovat tuttuja myös Harry Potter -elokuvista.

Sardinian pieni vihreä juna

Sardinian saaren nähtävyyksiin voi tutustua myös Trenino Verden kyydissä. Pieni, vihreä vanhanajan juna puksuttaa kapeita raiteita neljää eri maisemareittiä eri puolilla Sardiniaa. Reittien pituus vaihtelee 50 ja 150 kilometrin välillä ja matkan kesto on muutamasta tunnista viiteen tuntiin. Junan kyytiin voi hypätä muun muassa Palausta, Bosasta, Arbataxista tai Isilistä.

Montenegron vuoristorata

Montenegron jylhiä maisemia pääsee ihailemaan hyppäämällä junaan Adrianmeren rannalta Barin satamakaupungista. Reitti kulkee Skadar-järven kauniiden maisemien läpi pääkaupunki Podgoricaan, josta voi jatkaa matkaa loputtomien siltojen ja vuorten äärelle Biogradska Gora -luonnonpuiston kautta aina Bijelo Poljen kaupunkiin saakka.

Tiesithän, että lomamatkan voi kätevästi myös aloittaa raiteilta, matkustamalla junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle?

Muita samankaltaisia

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS 28.2.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Symphony of the Seas - Maailman suurin risteilyalus

Maailman suurin risteilyalus Symphony of the Seas teki neitsytmatkansa maaliskuussa 2018. Aluksella on muun muassa puisto, useita kaupunginosia, 20 ravintolaa ja paljon muuta. Tutustu Symphony of the Seasiin!
Johanna Johanna 4.6.2018