Lomaelämyksiä raiteilla – 5 hienoa junareittiä suosituissa lomakohteissa

Moneen lomakohteeseen voi tutustua helposti myös junalla. Tunnelmallinen junamatka läpi hienojen maisemien onkin usein ikimuistoinen lomaelämys. Listasimme 5 kokeilemisen arvoista junareittiä lomakohteissamme.

Idyllinen Sóllerin juna Mallorcalla

Mallorcalta löytyy yllättäen oma pieni rautatieverkostonsa, jota hyödyntämällä pääsee tutustumaan saareen hauskalla tavalla. Palman rautatieasemalta kulkee junia useasti päivässä Sólleriin, Manacoriin ja Incaan. Palmasta Sólleriin menevä junarata on erityisen suosittu upeiden maisemien vuoksi – ja tunneliinkin sujahdetaan matkalla useampi kerta. Matka taittuu idyllisesti vanhan sähköjunan kyydissä.

Sóllerin junassa on matkustamisen tunnelmaa.

Italian Ferrari-junat

Italialaisen Italo-junayhtiön kyydissä voi päästä kokemaan junamatkan Ferrarin hengessä. Ferrarin entisen johtajan perustaman junayhtiön punaiset luotijunat kiitävät jopa 360 kilometrin tuntivauhtia. Junat liikennöivät Italian suurimpien kaupunkien välillä, esimerkiksi Venetsiasta Roomaan ja Milanosta Firenzeen.

”Harry Potter -rata”

The Jacobite Steam Train -reittiä Iso-Britanniassa kuvataan erääksi maailman hienoimmista junamatkoista. Se kulkee majesteettisen Highlands-alueen läpi Fort Williamista Mallaigiin. Vanha höyryjuna ja reitin mahtavat maisemat ovat tuttuja myös Harry Potter -elokuvista.

Sardinian pieni vihreä juna

Sardinian saaren nähtävyyksiin voi tutustua myös Trenino Verden kyydissä. Pieni, vihreä vanhanajan juna puksuttaa kapeita raiteita neljää eri maisemareittiä eri puolilla Sardiniaa. Reittien pituus vaihtelee 50 ja 150 kilometrin välillä ja matkan kesto on muutamasta tunnista viiteen tuntiin. Junan kyytiin voi hypätä muun muassa Palausta, Bosasta, Arbataxista tai Isilistä.

Montenegron vuoristorata

Montenegron jylhiä maisemia pääsee ihailemaan hyppäämällä junaan Adrianmeren rannalta Barin satamakaupungista. Reitti kulkee Skadar-järven kauniiden maisemien läpi pääkaupunki Podgoricaan, josta voi jatkaa matkaa loputtomien siltojen ja vuorten äärelle Biogradska Gora -luonnonpuiston kautta aina Bijelo Poljen kaupunkiin saakka.

Tiesithän, että lomamatkan voi kätevästi myös aloittaa raiteilta, matkustamalla junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle?

Muita samankaltaisia

Oma uima-allas – 7 hotellivinkkiä Kreikkaan

Suomen ilmasto ei oikein suosi oman uima-altaan hankkimista. Onneksi on kuitenkin loma ja kesä ja Kreikka! Sekä nämä ihanat hotellit, joissa voit varata huoneen ikiomalla uima-altaalla. Tutustu erilaisiin swip up -vaihtoehtoihin Kreikan suosikkisaarilla ja tee oma kesäpesäsi altaan reunalle.
Johanna Johanna

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna