Makarska on Kroatian rannikon helmi

20.3.2017
Johanna
Pieni Makarskan satamakaupunki sijaitsee Kroatiassa majesteettisen vuoriston ja turkoosin meren välissä. Lähde mukaan matkalle tähän Dalmatian rannikon lomahelmeen. Monet ovat jo löytäneet täältä lomaparatiisinsa.

Pieni Makarska on rannikolla suurempien Splitin ja Dubrovnikin kaupunkien välissä. Täällä voit uida kristallinkirkkaassa vedessä ja levittää rantapyyhkeesi pitkälle valkealle pikkukivirannalle. Pimeän laskeutuessa kaupungin ylle voit vaellella kujien mukulakivikaduilla ja nauttia aitoa dalmatialaista ruokaa viihtyisissä tavernoissa.

– Ruoka on Makarskassa erityisen hyvää. Oma suosikkini on Pašticada, joka on perinteisesti dalmatialaisittain valmistettua lihaa, kroatialainen Elvis Butkovic sanoo.

Hän on yksi TUIn paikallisista oppaista, ja työskentelee pohjoismaisten kollegoidensa kanssa Makarskassa. Elvis toteaa, että kaupungin ravintolat ovat myös tunnettuja monista kalaruokalajeistaan.

– Ravintoloissa henkilökunta puhuu useimmiten hyvää englantia ja kertoo mielellään tarjolla olevista ruokalajeista, hän sanoo.

Tummanharmaana siintävä Biokovon vuoristo muodostaa näyttävän taustan Makarskalle – ja kauniin vastakohdan turkoosille merelle. Snorklaus ja sukeltaminen ovat täällä suosittuja harrastuksia, samoin kävely- ja polkupyöräretket viheriöivän ja tuoksuvan Välimeren kasvuston ja palmujen ympäröimänä. Paikalliselta torilta saa joka aamupäivä hedelmiä ja vihanneksia, hunajaa, oliiviöljyä, pähkinöitä, yrteillä maustettuja makkaroita ja ilmakuivattua kinkkua.

Makarska ei ole suuri kaupunki, joten kaikki on mukavasti kävelymatkan etäisyydellä.

Leutoina kesäiltoina kaupungin kadut ja torit kuhisevat elämää. Erinomaisten aterioiden lisäksi rantabaareissa voi nauttia cocktail-sateenvarjolla koristellun drinkin tai tutustua kauppojen käsintehtyihin matkamuistoihin ja maalauksiin.

Yökerhot ovat auki aamun sarastukseen asti niille, jotka kaipaavat vauhdikkaampaa menoa.
Elvis Butkovicin mielestä juuri monimuotoisuus on Makarskalle tunnusomaista ja siksi siitä on tullut hyvin suosittu matkakohde.

– Kaunis luonto yhdistyy kaupungin runsaaseen tarjontaan ja joka paikkaan on lyhyt matka. Voi hyvin sanoa, että täällä on jokaiselle jotakin. Itse pidän ennen kaikkea laadukkaasta ruoasta, joka on täällä omassa luokassaan. Voit rauhassa tilata lähes minkä tahansa ruokalajin listalta, ja aina odottaa lyömätön makuelämys, hän sanoo.

Pyöräily Kroatiassa

Elviksen vinkit Makarskalle

  1. Biokovon kasvitieteellinen puutarha. Pienen Kotišinan kylän vieressä on kasvitieteellinen puutarha, jossa voi nauttia koreasta kasvustosta, ja lisäksi näköala on upea 1 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

  2. Tutustu Makarskaan pyöräilemällä. Pyöräily on rentouttava ja kätevä tapa tutustua Makarskan ihanaan ympäristöön. Kaupungissa on useita pyörävuokraamoja.

  3. Tutustu merenalaiseen elämään. Makarskan ulkopuolella oleville saarille tehdään venematkoja, joilla voit sekä snorklata että sukeltaa. Hyvällä onnella voit nähdä merikilpikonnia ja delfiinejä.

TUI - Makarskan rivieran auringonlasku

Hotellivinkki - Yksi Kroatian parhaista aikuisille tarkoitetuista hotelleista

TUI Sensimar Makarska sijaitsee meren rannalla Igranen kylässä 20 kilometrin päässä Makarskasta. Hotellin kaikki tilat huoneista allasalueelle ja ravintoloihin ovat kuin suoraan sisustuslehdestä. Hotelli on suunniteltu etenkin pariskunnille, ja ikäraja hotelliin on 18 vuotta.

Hotellissa on tarjolla

  • pikkukiviranta ja kristallinkirkasta vettä
  • Igranen rantabulevardi ravintoloineen ja pikkuputiikkeineen
  • kaksi uima-allasta aurinkotuoleineen
  • kuntosali ja ohjattua liikuntaa
  • kylpyläosasto ja höyrysauna, hierontaa ja kauneudenhoitopalveluita

Samoin kuin kaikissa muissakin TUI Sensimar -hotelleissa, täällä on panostettu ruokaan ja juomaan, sekä korkeatasoiseen keittiöön. Päivän voi päättää treffeillä ulkoilmaelokuvateatterissa!

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Ilmastokompensoidut perhehotellit

TUI Family Life -konseptiin kuuluvat parhaat perhehotellimme. TUI Family Life -hotelleissa on aina lastenkerhoja, ohjattua liikuntaa, terveellistä ruokaa ja paljon muuta. Mutta ei siitä tällä kertaa enempää.
Noora Noora 9.5.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.
SallaS SallaS 24.4.2019