Makarska on Kroatian rannikon helmi

Pieni Makarskan satamakaupunki sijaitsee Kroatiassa majesteettisen vuoriston ja turkoosin meren välissä. Lähde mukaan matkalle tähän Dalmatian rannikon lomahelmeen. Monet ovat jo löytäneet täältä lomaparatiisinsa.

Pieni Makarska on rannikolla suurempien Splitin ja Dubrovnikin kaupunkien välissä. Täällä voit uida kristallinkirkkaassa vedessä ja levittää rantapyyhkeesi pitkälle valkealle pikkukivirannalle. Pimeän laskeutuessa kaupungin ylle voit vaellella kujien mukulakivikaduilla ja nauttia aitoa dalmatialaista ruokaa viihtyisissä tavernoissa.

– Ruoka on Makarskassa erityisen hyvää. Oma suosikkini on Pašticada, joka on perinteisesti dalmatialaisittain valmistettua lihaa, kroatialainen Elvis Butkovic sanoo.

Hän on yksi TUIn paikallisista oppaista, ja työskentelee pohjoismaisten kollegoidensa kanssa Makarskassa. Elvis toteaa, että kaupungin ravintolat ovat myös tunnettuja monista kalaruokalajeistaan.

– Ravintoloissa henkilökunta puhuu useimmiten hyvää englantia ja kertoo mielellään tarjolla olevista ruokalajeista, hän sanoo.

Tummanharmaana siintävä Biokovon vuoristo muodostaa näyttävän taustan Makarskalle – ja kauniin vastakohdan turkoosille merelle. Snorklaus ja sukeltaminen ovat täällä suosittuja harrastuksia, samoin kävely- ja polkupyöräretket viheriöivän ja tuoksuvan Välimeren kasvuston ja palmujen ympäröimänä. Paikalliselta torilta saa joka aamupäivä hedelmiä ja vihanneksia, hunajaa, oliiviöljyä, pähkinöitä, yrteillä maustettuja makkaroita ja ilmakuivattua kinkkua.

Makarska ei ole suuri kaupunki, joten kaikki on mukavasti kävelymatkan etäisyydellä.

Leutoina kesäiltoina kaupungin kadut ja torit kuhisevat elämää. Erinomaisten aterioiden lisäksi rantabaareissa voi nauttia cocktail-sateenvarjolla koristellun drinkin tai tutustua kauppojen käsintehtyihin matkamuistoihin ja maalauksiin.

Yökerhot ovat auki aamun sarastukseen asti niille, jotka kaipaavat vauhdikkaampaa menoa.
Elvis Butkovicin mielestä juuri monimuotoisuus on Makarskalle tunnusomaista ja siksi siitä on tullut hyvin suosittu matkakohde.

– Kaunis luonto yhdistyy kaupungin runsaaseen tarjontaan ja joka paikkaan on lyhyt matka. Voi hyvin sanoa, että täällä on jokaiselle jotakin. Itse pidän ennen kaikkea laadukkaasta ruoasta, joka on täällä omassa luokassaan. Voit rauhassa tilata lähes minkä tahansa ruokalajin listalta, ja aina odottaa lyömätön makuelämys, hän sanoo.

Pyöräily Kroatiassa

Elviksen vinkit Makarskalle

  1. Biokovon kasvitieteellinen puutarha. Pienen Kotišinan kylän vieressä on kasvitieteellinen puutarha, jossa voi nauttia koreasta kasvustosta, ja lisäksi näköala on upea 1 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

  2. Tutustu Makarskaan pyöräilemällä. Pyöräily on rentouttava ja kätevä tapa tutustua Makarskan ihanaan ympäristöön. Kaupungissa on useita pyörävuokraamoja.

  3. Tutustu merenalaiseen elämään. Makarskan ulkopuolella oleville saarille tehdään venematkoja, joilla voit sekä snorklata että sukeltaa. Hyvällä onnella voit nähdä merikilpikonnia ja delfiinejä.

TUI - Makarskan rivieran auringonlasku

Hotellivinkki - Yksi Kroatian parhaista aikuisille tarkoitetuista hotelleista

TUI Blue Makarska sijaitsee meren rannalla Igranen kylässä 20 kilometrin päässä Makarskasta. Hotellin kaikki tilat huoneista allasalueelle ja ravintoloihin ovat kuin suoraan sisustuslehdestä. Hotelli on suunniteltu etenkin pariskunnille, ja ikäraja hotelliin on 18 vuotta.

Hotellissa on tarjolla

  • pikkukiviranta ja kristallinkirkasta vettä
  • Igranen rantabulevardi ravintoloineen ja pikkuputiikkeineen
  • kaksi uima-allasta aurinkotuoleineen
  • kuntosali ja ohjattua liikuntaa
  • kylpyläosasto ja höyrysauna, hierontaa ja kauneudenhoitopalveluita

Samoin kuin kaikissa muissakin TUI Blue For Two - hotelleissa, täällä on panostettu ruokaan ja juomaan, sekä korkeatasoiseen keittiöön. Päivän voi päättää treffeillä ulkoilmaelokuvateatterissa!

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

5 ympäristösertifioitua hotellia kesälomalle

Asia, joka muodostuu yhä tärkeämmäksi matkailijoiden keskuudessa, on ympäristösertifioidut hotellit. 95 prosenttia TUIn asiakkaista pitää vastuullisuutta tärkeänä osana lomaa ja noin joka viides ei voisi kuvitella majoittuvansa hotelliin, joka ei ole ympäristösertifioitu. Tämän osoittaa vastikään tehty asiakastutkimus. Tähän olemme listanneet viisi suosituinta kesäkauden ympäristösertifioitua hotelliamme.
Oona Oona

Uusi TUI Blue – enemmän kuin hotelli

TUI Blue on uusi lippulaivamme ja koostuu kolmesta erilaisesta hotellityypistä: For All, For Two ja For Families. TUI Blue -hotelleissa tutustut paremmin kohteeseesi ja matkakumppaniisi, riippumatta vuodenajasta ja siitä kenen kanssa lomailet. TUI Blue on enemmän kuin hotelli - se on elämys.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna