20.3.2017

Makarska on Kroatian rannikon helmi

Pieni Makarskan satamakaupunki sijaitsee Kroatiassa majesteettisen vuoriston ja turkoosin meren välissä. Lähde mukaan matkalle tähän Dalmatian rannikon lomahelmeen. Monet ovat jo löytäneet täältä lomaparatiisinsa.

Pieni Makarska on rannikolla suurempien Splitin ja Dubrovnikin kaupunkien välissä. Täällä voit uida kristallinkirkkaassa vedessä ja levittää rantapyyhkeesi pitkälle valkealle pikkukivirannalle. Pimeän laskeutuessa kaupungin ylle voit vaellella kujien mukulakivikaduilla ja nauttia aitoa dalmatialaista ruokaa viihtyisissä tavernoissa.

– Ruoka on Makarskassa erityisen hyvää. Oma suosikkini on Pašticada, joka on perinteisesti dalmatialaisittain valmistettua lihaa, kroatialainen Elvis Butkovic sanoo.

Hän on yksi TUIn paikallisista oppaista, ja työskentelee pohjoismaisten kollegoidensa kanssa Makarskassa. Elvis toteaa, että kaupungin ravintolat ovat myös tunnettuja monista kalaruokalajeistaan.

– Ravintoloissa henkilökunta puhuu useimmiten hyvää englantia ja kertoo mielellään tarjolla olevista ruokalajeista, hän sanoo.

Tummanharmaana siintävä Biokovon vuoristo muodostaa näyttävän taustan Makarskalle – ja kauniin vastakohdan turkoosille merelle. Snorklaus ja sukeltaminen ovat täällä suosittuja harrastuksia, samoin kävely- ja polkupyöräretket viheriöivän ja tuoksuvan Välimeren kasvuston ja palmujen ympäröimänä. Paikalliselta torilta saa joka aamupäivä hedelmiä ja vihanneksia, hunajaa, oliiviöljyä, pähkinöitä, yrteillä maustettuja makkaroita ja ilmakuivattua kinkkua.

Makarska ei ole suuri kaupunki, joten kaikki on mukavasti kävelymatkan etäisyydellä.

Leutoina kesäiltoina kaupungin kadut ja torit kuhisevat elämää. Erinomaisten aterioiden lisäksi rantabaareissa voi nauttia cocktail-sateenvarjolla koristellun drinkin tai tutustua kauppojen käsintehtyihin matkamuistoihin ja maalauksiin.

Yökerhot ovat auki aamun sarastukseen asti niille, jotka kaipaavat vauhdikkaampaa menoa.
Elvis Butkovicin mielestä juuri monimuotoisuus on Makarskalle tunnusomaista ja siksi siitä on tullut hyvin suosittu matkakohde.

– Kaunis luonto yhdistyy kaupungin runsaaseen tarjontaan ja joka paikkaan on lyhyt matka. Voi hyvin sanoa, että täällä on jokaiselle jotakin. Itse pidän ennen kaikkea laadukkaasta ruoasta, joka on täällä omassa luokassaan. Voit rauhassa tilata lähes minkä tahansa ruokalajin listalta, ja aina odottaa lyömätön makuelämys, hän sanoo.

Pyöräily Kroatiassa

Elviksen vinkit Makarskalle

  1. Biokovon kasvitieteellinen puutarha. Pienen Kotišinan kylän vieressä on kasvitieteellinen puutarha, jossa voi nauttia koreasta kasvustosta, ja lisäksi näköala on upea 1 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

  2. Tutustu Makarskaan pyöräilemällä. Pyöräily on rentouttava ja kätevä tapa tutustua Makarskan ihanaan ympäristöön. Kaupungissa on useita pyörävuokraamoja.

  3. Tutustu merenalaiseen elämään. Makarskan ulkopuolella oleville saarille tehdään venematkoja, joilla voit sekä snorklata että sukeltaa. Hyvällä onnella voit nähdä merikilpikonnia ja delfiinejä.

TUI - Makarskan rivieran auringonlasku

Hotellivinkki - Yksi Kroatian parhaista aikuisille tarkoitetuista hotelleista

TUI Sensimar Makarska sijaitsee meren rannalla Igranen kylässä 20 kilometrin päässä Makarskasta. Hotellin kaikki tilat huoneista allasalueelle ja ravintoloihin ovat kuin suoraan sisustuslehdestä. Hotelli on suunniteltu etenkin pariskunnille, ja ikäraja hotelliin on 18 vuotta.

Hotellissa on tarjolla

  • pikkukiviranta ja kristallinkirkasta vettä
  • Igranen rantabulevardi ravintoloineen ja pikkuputiikkeineen
  • kaksi uima-allasta aurinkotuoleineen
  • kuntosali ja ohjattua liikuntaa
  • kylpyläosasto ja höyrysauna, hierontaa ja kauneudenhoitopalveluita

Samoin kuin kaikissa muissakin TUI Sensimar -hotelleissa, täällä on panostettu ruokaan ja juomaan, sekä korkeatasoiseen keittiöön. Päivän voi päättää treffeillä ulkoilmaelokuvateatterissa!

Muita samankaltaisia

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna 27.9.2019

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019