25.7.2018

Mamma Mia! Mikä saari? Matka elokuvamaisemiin

Toinen Mamma Mia -elokuva on saanut ensi-iltansa Suomessakin. ”Mamma Mia: Here we go again” on jatkoa noin 10 vuotta sitten valmistuneelle Mamma Mia! -elokuvalle. Ensimmäinen elokuva kuvattiin Kreikassa, jonka kauniit maisemat kirkkaine vesineen ja dramaattisine kalliorantoineen on houkutellut monia matkustamaan kuvauspaikoille. Mutta missä kamera pyöri tällä kertaa?

Molempien Mamma Mia -elokuvien tapahtumapaikka on fiktiivinen Kalokairin saari Kreikassa. Tähdet Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth ja Amanda Seyfried loistavat kilpaa kauniin ympäristön kanssa. Mutta mistä nämä kuvitteellisen Kalokairin saaren maisemat oikeasti löytyvät?

Kreikkalainen Mamma Mia -tunnelma

Ensimmäinen elokuva kuvattiin kreikkalaisella Skopeloksen saarella. Pittoreski laituri, värimaailma, viileät kivitalot – sama Mamma Mia -tunnelma on löydettävissä kuitenkin monelta muultakin Kreikan saarelta.

TUIn lomakohteista Samoksella pääsee lähimmäs Mamma Mia -tunnelmaa. Samos sijaitsee Egeanmerellä, samassa osassa Välimerta kuin Skopeloskin. Esimerkiksi Kokkarin kylän valkoiset talot sinisine ovineen, viihtyisät tavernat ja rannassa keinuvat veneet ovat kuin suoraan elokuvasta – ja voit melkein kuulla Streepin, Baranskin ja Waltersin laulavan Dancing Queenia…

Mamma Mia Kroatiassa

Toisen Mamma Mia -elokuvan näyttämönä toimii Kroatia. Ja ymmärrämme hyvin miksi. Kuten Kreikassakin, Kroatiassa on charmikkaita kyliä, idyllisiä rantoja, pinjapuita ja sypressejä. Kroatialla on myös upea saaristo, josta kuvaspaikaksi valikoitui saari nimeltä Vis.

Vis on Kroatian saarista vähemmän tunnettu. Se on toiminut sotilastukikohtana, mutta viime vuosina myös matkailijat ovat löytäneet tämän helmen. Matka Visin saarelle lautalla Splitistä kestää noin 2 tuntia. Naapurisaaret Hvar ja Brac sijaitsevat lähempänä mannerta, mutta niissäkin voi nauttia ihanasta saarielämästä kristallinkirkkaan veden äärellä. Myös mantereen puolella esimerkiksi Tucepin ja Igranen alueet ovat vähintään yhtä kuvauksellisia.

Ja onhan Kroatiassa kuvattu muitakin elokuvia, kuten Star Wars: The Last Jediä, sekä Game of Thronesia. Voit siis astella lomallasi Holywood-tähtien jalanjälkiä elokuvien maailmaan.
Tutustu kuvauksellisiin Kreikkaan ja Kroatiaan

Muita samankaltaisia