Mamma Mia! Mikä saari? Matka elokuvamaisemiin

25.7.2018
SallaS
Toinen Mamma Mia -elokuva on saanut ensi-iltansa Suomessakin. ”Mamma Mia: Here we go again” on jatkoa noin 10 vuotta sitten valmistuneelle Mamma Mia! -elokuvalle. Ensimmäinen elokuva kuvattiin Kreikassa, jonka kauniit maisemat kirkkaine vesineen ja dramaattisine kalliorantoineen on houkutellut monia matkustamaan kuvauspaikoille. Mutta missä kamera pyöri tällä kertaa?

Molempien Mamma Mia -elokuvien tapahtumapaikka on fiktiivinen Kalokairin saari Kreikassa. Tähdet Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth ja Amanda Seyfried loistavat kilpaa kauniin ympäristön kanssa. Mutta mistä nämä kuvitteellisen Kalokairin saaren maisemat oikeasti löytyvät?

Kreikkalainen Mamma Mia -tunnelma

Ensimmäinen elokuva kuvattiin kreikkalaisella Skopeloksen saarella. Pittoreski laituri, värimaailma, viileät kivitalot – sama Mamma Mia -tunnelma on löydettävissä kuitenkin monelta muultakin Kreikan saarelta.

TUIn lomakohteista Samoksella pääsee lähimmäs Mamma Mia -tunnelmaa. Samos sijaitsee Egeanmerellä, samassa osassa Välimerta kuin Skopeloskin. Esimerkiksi Kokkarin kylän valkoiset talot sinisine ovineen, viihtyisät tavernat ja rannassa keinuvat veneet ovat kuin suoraan elokuvasta – ja voit melkein kuulla Streepin, Baranskin ja Waltersin laulavan Dancing Queenia…

Mamma Mia Kroatiassa

Toisen Mamma Mia -elokuvan näyttämönä toimii Kroatia. Ja ymmärrämme hyvin miksi. Kuten Kreikassakin, Kroatiassa on charmikkaita kyliä, idyllisiä rantoja, pinjapuita ja sypressejä. Kroatialla on myös upea saaristo, josta kuvaspaikaksi valikoitui saari nimeltä Vis.

Vis on Kroatian saarista vähemmän tunnettu. Se on toiminut sotilastukikohtana, mutta viime vuosina myös matkailijat ovat löytäneet tämän helmen. Matka Visin saarelle lautalla Splitistä kestää noin 2 tuntia. Naapurisaaret Hvar ja Brac sijaitsevat lähempänä mannerta, mutta niissäkin voi nauttia ihanasta saarielämästä kristallinkirkkaan veden äärellä. Myös mantereen puolella esimerkiksi Tucepin ja Igranen alueet ovat vähintään yhtä kuvauksellisia.

Ja onhan Kroatiassa kuvattu muitakin elokuvia, kuten Star Wars: The Last Jediä, sekä Game of Thronesia. Voit siis astella lomallasi Holywood-tähtien jalanjälkiä elokuvien maailmaan.
Tutustu kuvauksellisiin Kreikkaan ja Kroatiaan

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019