Mamma Mia! Mikä saari? Matka elokuvamaisemiin

25.7.2018
SallaS
Toinen Mamma Mia -elokuva on saanut ensi-iltansa Suomessakin. ”Mamma Mia: Here we go again” on jatkoa noin 10 vuotta sitten valmistuneelle Mamma Mia! -elokuvalle. Ensimmäinen elokuva kuvattiin Kreikassa, jonka kauniit maisemat kirkkaine vesineen ja dramaattisine kalliorantoineen on houkutellut monia matkustamaan kuvauspaikoille. Mutta missä kamera pyöri tällä kertaa?

Molempien Mamma Mia -elokuvien tapahtumapaikka on fiktiivinen Kalokairin saari Kreikassa. Tähdet Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth ja Amanda Seyfried loistavat kilpaa kauniin ympäristön kanssa. Mutta mistä nämä kuvitteellisen Kalokairin saaren maisemat oikeasti löytyvät?

Kreikkalainen Mamma Mia -tunnelma

Ensimmäinen elokuva kuvattiin kreikkalaisella Skopeloksen saarella. Pittoreski laituri, värimaailma, viileät kivitalot – sama Mamma Mia -tunnelma on löydettävissä kuitenkin monelta muultakin Kreikan saarelta.

TUIn lomakohteista Samoksella pääsee lähimmäs Mamma Mia -tunnelmaa. Samos sijaitsee Egeanmerellä, samassa osassa Välimerta kuin Skopeloskin. Esimerkiksi Kokkarin kylän valkoiset talot sinisine ovineen, viihtyisät tavernat ja rannassa keinuvat veneet ovat kuin suoraan elokuvasta – ja voit melkein kuulla Streepin, Baranskin ja Waltersin laulavan Dancing Queenia…

Mamma Mia Kroatiassa

Toisen Mamma Mia -elokuvan näyttämönä toimii Kroatia. Ja ymmärrämme hyvin miksi. Kuten Kreikassakin, Kroatiassa on charmikkaita kyliä, idyllisiä rantoja, pinjapuita ja sypressejä. Kroatialla on myös upea saaristo, josta kuvaspaikaksi valikoitui saari nimeltä Vis.

Vis on Kroatian saarista vähemmän tunnettu. Se on toiminut sotilastukikohtana, mutta viime vuosina myös matkailijat ovat löytäneet tämän helmen. Matka Visin saarelle lautalla Splitistä kestää noin 2 tuntia. Naapurisaaret Hvar ja Brac sijaitsevat lähempänä mannerta, mutta niissäkin voi nauttia ihanasta saarielämästä kristallinkirkkaan veden äärellä. Myös mantereen puolella esimerkiksi Tucepin ja Igranen alueet ovat vähintään yhtä kuvauksellisia.

Ja onhan Kroatiassa kuvattu muitakin elokuvia, kuten Star Wars: The Last Jediä, sekä Game of Thronesia. Voit siis astella lomallasi Holywood-tähtien jalanjälkiä elokuvien maailmaan.
Tutustu kuvauksellisiin Kreikkaan ja Kroatiaan

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018