Matkaopas muodikkaana ennen ja nyt

Töissä lomalla – millainen on matkaoppaan työasu? Katso hauskat kuvat 1980-luvun opasmuodista ja lue, miten TUIn kohdehenkilökunta pukeutuu nykyisin. Entä mikä onkaan uusin lisäys oppaiden vaatekaappiin?

1984 – vauhdikasta vihreää

Muistatko vielä, kun kohtasit lomalla Finnmatkojen iloiset oppaat vihreissä uniformuissa? Räväkkä vihreä oli Finnmatkojen tunnusväri vuosien ajan, ja lomailijat oppivat tunnistamaan suomalaiset oppaat vihreä-valkoisista työasuista. Rantakohteissa käytettiin shortseja, mutta kaupungeissa jakkupuku oli olennainen osa oppaan huoliteltua olemusta. 1980-luvulla oppaiden asuisteista tärkeimmät olivat tyylikäs huivi ja ajan muodin mukainen suuri laukku, jossa kartat ja kohdekirjaset kulkivat mukana hotellitapaamisille vaikkapa mopedin tarakalla.

2017– sinisen sävyjä ja käytännöllisyyttä

TUIn Team Managerit Gerly ja Julia haastattelivat tulevia oppaita TUIn toimistolla Helsingissä. Kesäisin lomakohteissa esimiehinä työskentelevät matkailuammattilaiset esittelevät näissä kuvissa TUIn uusimpia kohdehenkilökunnan vaatteita.

Oppaiden asujen suunnittelussa on huomioitu niin käytännöllisyys, turvallisuus kuin TUIn brändi-ilme. Esimerkiksi suuret heijastimet, kirkas sinisen sävy ja suuri logo sekä auttavat asiakkaita löytämään oman oppaan ruuhkaisella lentokentällä että lisäävät näkyvyyttä iltahämärässä liikuttaessa. Vaatteissa on ajateltu myös erilaisia työtehtäviä, ja esimerkiksi vaellusretkeä vetävä kohdeopas voi valita asuksi kätevät shortsit ja pikeepaidan. Uusin lisäys kohdehenkilökunnan garderobiin on kotelomekko, joka sopii esimerkiksi edustustilaisuuksiin ja virallisiin tapaamisiin.

TUI hakee vuosittain uutta henkilökuntaa erilaisiin työtehtäviin lomakohteissa. Rekrytoimme esimerkiksi matkaoppaita, lentokenttäoppaita sekä lastenkerhoissa työkenteleviä ohjaajia. Täältä löydät kaikki avoimet työpaikat, jos haaveilet työstä auringon lämmössä.