Meteorologi Visa Salojärvi taitaa kreikkalaisen tanssin askeleet

15.11.2017
SallaS
"Rakastan valoa ja lämpöä!" sanoo meteorologi Visa Salojärvi, ja pakenee joka talvi Suomen säätä Espanjan auringon alle.

Lähtöselvitys

Kuka: Visa Salojärvi, tv:stä tuttu meteorologi
Mikä saa lomalla hymyilemään: Hyvät ilmat – tietysti!

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

- Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli naapurin pojan kanssa vuonna 1972 tehty interrail-reissu Eurooppaan. Tuolta matkalta mieleen ovat jääneet erityisesti Münchenin olympiakylä ja Pariisin Louvre, jonka kolusimme juosten läpi nähdäksemme ”pakolliset” tutut teokset kuten Mona Lisan. Espanjaan asti tultuamme pääsin ensimmäistä kertaa uimaan lämpimään meriveteen. Se tuntui aivan ihmeelliseltä.

Mikä on parasta matkailussa?

- Matkailussa parasta on kiireettömyys. Välillä on todella rentouttavaa päästä tutuista kuvioista ja jokapäiväisestä uutistulvasta hetkeksi eroon. Rakastan valoa, lämpöä ja aurinkoa!

Mikä on ihanin / hauskin / kamalin lomamuistosi?

- Yksi ihanimmista matkoista oli 5 vuotta sitten, kun täytin 60. Matkustimme Cookinsaarille, Aitutakille. Ikimuistoisen matkasta teki se, että pienelle Tyynenmeren saarelle tupsahti myös noin 20 ystävääni Suomesta juhlistamaan merkkipäivääni.

Mikä on lempilomakohteesi? Mikä maa on vienyt sydämesi?

- Se on hieman vaihdellut aikojen saatossa. Kreikassa olen ollut yli 50 kertaa. 70-luvulla meillä oli tapana mennä kaveriporukan kanssa Rodokselle joka toukokuu. Liityin tuolloin myös Suomi-Kreikka-yhdistykseen ja menin tanssikursseille. 1980-luvulla olinkin sitten jo itse Kreetalla ohjaamassa turisteille kreikkalaisia tansseja.

- Viimeiset parikymmentä vuotta matkani ovat kuitenkin suuntautuneet enimmäkseen Espanjaan ja erityisesti Kanariansaarille. Siellä riittää valoa, lämpöä ja sosiaalista elämää talviaikaankin. Yleensä vietämme joulun ja uudenvuoden Kanarialla.

Mitä ilman et voi matkustaa? Mitä pakkaat aina reissuille mukaan?

- Melko kokeneena matkustajana en enää stressaa pakkaamisesta, sillä tiedän että lähes kaiken voi tarvittaessa hankkia paikan päältä. Tärkeintä on kirjat! Alan jo syksyllä ostelemaan uutuuskirjoja talven reissua varten ja varon raottamastakaan niitä ennen matkaa.

Kenen seurassa mieluiten matkustat?

- Puoliso on aina mukanani, ja usein myös muutamia hyviä kavereita. Yksin en ole ikinä matkustanut. Tuntuu ihan vieraalta ajatuskin, että söisin lomamatkalla yksin.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

- Matkustaessani olen täysverinen turisti – ja ylpeä siitä. Käytän niitä palveluita, joita meille turisteille on varta vasten rakennettu. Suomalaisuus merkitsee minulle kuitenkin tietyn tyyppistä turvallisuutta. Meidän on helppo matkustaa, emmekä tarvitse esimerkiksi viisumia moneenkaan maahan. Meistä suomalaisista tykätään ja meihin luotetaan.