8.11.2017

Mieli virkeäksi matkustelemalla

"Matkailuala pitää mielen virkeänä ja kohentaa yleissivistystä ja ymmärrystä maailman ilmiöistä sekä muista kulttuureista. Kun on utelias ja avoin mieli, antaa työ paljon, aivan kuin matkustaminenkin!" Lue matkailualan monitaitajan Pirjon haastattelu.

Valmismatkastakin voi tehdä omannäköisen

– Matkustaminen on tietysti lempiharrastukseni – mökkeilyn ja sienestämisen ohessa. Rannalla löhöilyn ja auringonoton sijaan haen matkoillani uusia, mielenkiintoisia matkakohteita ja nähtävää – joskus valmismatkalla, joskus omatoimisesti. Kannattaa muistaa, että valmismatkastakin voi tehdä omannäköisen: Kahden viikon Meksikon valmismatkasta vietin viikon Kuuban Havannassa ja Floridan Miamista käsin kävin Memphisissä. Eksoottisemmissa paikoissa, kuten Keniassa, Kiinassa ja Intiassa, opastetut kiertomatkat ovat osoittautuneet hintansa arvoisiksi. Koska musiikki on mieheni harrastuksen kautta yksi matkustamisen motiiveista, seuraava matkakohde on toivottavasti New Orleans.

– Matkailuala pitää mielen virkeänä ja kohentaa yleissivistystä ja ymmärrystä maailman ilmiöistä sekä muista kulttuureista. Kun on utelias ja avoin mieli, antaa työ paljon, aivan kuin matkustaminenkin! Matkailualalla parasta ovat kuitenkin ihmiset, niin omat työkaverit, kilpailijoiden palveluksessa olevat kollegat, kuin asiakkaatkin.

Lomakohde tutuksi

– Matkaan kannattaa aina valmistautua. Itse suosin Insight Guide -matkaopaskirjoja, silloin kun sellainen vain on matkakohteesta kirjoitettu. Joka tapauksessa mielestäni on tärkeää tutustua maan historiaan, kulttuuriin ja paikallisiin tapoihin jo ennen lähtöä, jolloin kaikesta näkemästään saa enemmän irti. Katselen mielelläni myös erilaisia tv-dokumentteja ja lisäksi tutkin, olisiko tuleva matkakohde ”sivuroolissa” jossain romaanissa tai elokuvassa. Musiikkikirjastosta taas voi löytää mielenkiintoisen lähestymistavan matkakohteen kulttuuriin.

Tutustu TUIlaiseen

KUKA Pirjo
MITÄ Legal Advisor and EU261 Specialist
MISSÄ Quality Management & Customer Operations
Työstä Päädyin alalle noin 30 vuotta sitten sattumalta, ystävän kehotuksesta. Vuosien mittaan olen saanut tilaisuuden tarkkailla matkailualan muutoksia aitiopaikalta ja monesta eri työtehtävästä käsin. Siitä, kun aloitin oppaana Rodoksella ja pidimme yhteyttä Helsingin pääkonttoriin telexin ja yhtiöpostin välityksellä, on moni asia muuttunut.

Muita samankaltaisia

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019

Mauritius vai Malediivit?

Kun mainitaan Malediivit tai Mauritius, tulee monelle heti mieleen palmujen varjostamat rannat sekä taivaansininen vesi. Tämä myös pitää paikkaansa molempien kohteiden osalta. Mikä siis erottaa näitä kahta eksoottista saarivaltiota ja kumpaan niistä sinun kannattaisi matkustaa?
Johanna Johanna 17.10.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019