Opas Curaçaolle

Yhdessä Aruban ja Bonairen kanssa Curaçao muodostaa Karibialle alueen, jota kutsutaan ABC-saariksi. Täällä sinua odottavat kristallinkirkas vesi, upeat luontoelämykset ja maailmanluokan snorklausmahdollisuudet.
Yhteistyössä Curaçaon matkailutoimiston kanssa

Trooppinen paratiisi Curaçao kuuluu monen unelmakohdelistalle. Lue vinkkimme saarelle - aina parhaista rannoista, nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin sekä milloin Curaçaolla on paras aika vierailla.

Curaçaon värikästä arkkitehtuuria.
Curaçaon värikästä arkkitehtuuria.

Millainen sää Curaçaolla on?

Curaçaolla keskilämpötila on 28 astetta, joten palella täällä ei tarvitse. Saarella vallitsee läpi vuoden kesäinen sää, mutta lokakuussa saattaa olla sateita. Hyvä myöskin tietää, että Curaçao sijaitsee hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella.

Mitä Curaçaolla voi tehdä?

Curaçao tarjoaa hieman kaikkea, halusit sitten seikkailla kauniilla maaseudulla, kiertää nähtävyyksiä, tehdä veneretkiä, käydä ostoksilla tai viettää iltaa juhlien paikallisten herkkujen kera.

Pääkaupunki, Willemstad, on historiallinen kulttuurikaupunki, joka tarjoaa ravintoloita, kauppoja ja toreja. Lisäksi 444 neliömetrisellä saarella on rikas kulttuuriperintö, joka houkuttelee paikalle erityisesti historiasta ja kulttuurista kiinnostuneita. Willemstad kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin.

Curaçaolla on useita kauniita rantoja.
Curaçaolla on useita kauniita rantoja.

Mitkä ovat Curaçaon parhaat rannat?

Trooppinen Curaçao kätkee tietenkin sisälleen useita mahtavia rantoja. Rentoutumiseen, uimiseen ja snorklaamiseen soveltuu parhaiten Playa Piskado ja Blue Bay Beach. Näillä rannoilla voit levätä huojuvien palmujen varjossa, sinistä merta ihaillen. Jos haaveilet kuitenkin rannasta, jossa on vähemmän ihmisiä, suuntaa saareen pohjoisosiin. Playa Kenepa Grandi, tunnettu myös nimellä Great Knip, on kaunis ja rauhallinen.

Minkä tahansa rannan valitsetkaan, et taatusti tule pettymään. Rantoja Curaçaolla riittää, onhan niitä yli 35 kappaletta.

Missä Curaçaolla kannattaa asua?

Blue Bayn alue sopii parhaiten rantaelämästä nauttiville auringonpalvojille. Kristallinkirkas vesi luo täydelliset puitteet snorklaajille ja sukeltajille. Myös länsirannikon hienot rannat ovat lähettyvillä Blue Bayta.

Paras keino tutustua saareen on vuokrata auto ja ajella pohjoiseen. Pohjoisessa on Kleine Knip –ranta, joka on myös omiaan auringossa loikoiluun, uimiseen, snorklaukseen ja sukeltamiseen. Myös Klein Curaçao on vierailun arvoinen.

Merivesi Curaçaolla kimaltelee ihania turkoosinsinisiä sävyjä.
Merivesi Curaçaolla kimaltelee ihania turkoosinsinisiä sävyjä.