Rantaloma ja hiihtokeskus samassa paketissa

Mikä neuvoksi, kun paahtavan kuumassa lomakohteessa tuleekin ikävä Suomen viileyttä ja tekisi mieli laittaa sukset jalkaan? Monissa kohteissa on mahdollista nauttia samanaikaisesti laskettelusta ja upeista hiekkarannoista. Esittelemme niistä kaksi.

Rannalla löhöämisen vastapainona hiihtäminen ja laskettelu on täysin mahdollista esimerkiksi Dubaissa. Monoja ei tarvitse suinkaan vetää jalkaan hiekkadyyneillä, sillä Ski Dubai -sisähiihtokeskus tarjoaa lumisia harrastusmahdollisuuksia pakkasasteissa.

Mall of the Emirates -kauppakeskuksen sisällä sijaitsevassa hiihtokeskuksessa on useita laskettelurinteitä tuolihisseineen päivineen. Pisin rinteistä on jopa 400 metriä pitkä. Myös tavallinen hiihtäminen, lumikourun laskeminen ja yksinkertaisesti vain lumessa peuhaaminen onnistuu. Paikan erikoisuuksia ovat katosta satava lumi sekä kävijöitä ilahduttavat pingviinit.

Omia välineitä tai talvivaatteita et tarvitse mukaan, sillä ne voi vuokrata paikan päältä. Lumirientojen lopuksi voi käydä kupillisella kuumaa kaakaota ennen paluuta ulos Dubain hehkuviin lämpölukemiin.

Andalucian Sierra Nevadasta lyhyt matka rannoille

Ostoskeskuslaskettelua laajempi rinnekattaus löytyy Etelä-Espanjan Andalusian alueelta. Suomesta sinne suunnataan usein viettämään rantalomaa Costa del Soliin, eli Espanjan Aurinkorannikolle. Loma Andalusiassa voi myös olla yhdistelmä lämpimiä rantahietikoita sekä aurinkoisia päiviä laskettelurinteessä.

Andalusian lasketteluparatiisi on Sierra Nevada, jonka vuoristossa kohoaa useita yli kolmeen kilometriin yltäviä huippuja. Lähes 3,5 kilometriä korkea Mulhacén kuuluu Euroopan korkeimpien vuorien joukkoon. Miltein yhtä korkean Veleta-vuoren rinteillä sijaitsee alueen laajin hiihtokeskus.

Granadan kaupungin lähellä sijaitsevassa vuoristossa laskettelijaa hellivät niin hulppeat rinteet kuin lämmin auringonpaistekin. Laskettelurinteiden pituus on yhteensä yli 100 kilometriä ja rinteitä löytyy kymmenittäin aloittelijasta vaativaan harrastajaan. Keskuksessa sijaitsee myös Euroopan suurin freestyle-lumilautapuisto.

Kohde on Euroopan eteläisin laskettelukeskus. Kesäaikaan rinteissä voi laskea jopa yli 20 asteen lämmössä, mutta samanaikaisesti lunta piisaa. Välimeren rannikko on kohteesta noin tunnin ajomatkan päässä, mikäli tekee mieli vetää uimahousut jalkaan vielä rinnepäivän päätteeksi.

TEKSTI: Tommi Kolehmainen