Risteilyt - kaikki mitä haluat tietää

TUIn Sales Consultant Daniel Custemo on käynyt risteilyllä yli 30 kertaa. Risteilykohteina ovat olleet niin Karibia, Välimeri kuin Kanariansaaret. Lue Danielin kokemuksia ja vinkkejä risteilyille.

Mitä kaikkea risteilyaluksella voi tehdä?

Vaikka mitä! Tavallisella risteilyaluksella on baareja, ravintoloita, yökerho, kasino ja pelihalli. Lisäksi aluksella on vähintään kaksi uima-allasta, useita porealtaita, ja osalla aluskia on lisäksi esimerkiksi surffisimulaattori, vesiliukumäkiä ja minigolfrata. Aktiivilomailijoille on tarjolla juoksurata ja moderni kuntosali tai spa. Shoppailijat taas ilahtuvat varmasti risteilyaluksen kävelykadun putiikeista.

Miten retket maissa järjestetään?

Satamaan saavutaan aina aikaisin aamulla ja seuraavaa kohdetta kohti jatketaan myöhemmin samana päivänä. Jokaiseen pysähdyspaikkaan voi tutustua joko omin päin tai varaamalla valmiin päiväretken suoraan risteilyalukselta. Jos haluaa jäädä viettämään rentoa päivää alukselle sillä aikaa, kun suurin osa muista risteilyvieraista on maissa, sekin käy mainiosti.

Auringosta ja uinnista nauttiville suosittelen Karibian ja Välimeren risteilyjä, sillä niiden aikana pääsee tutustumaan useaan upeaan rantakohteeseen.

Minkälaisia hytit ovat?

Kaikki hytit ovat suunniteltu hyvin, tilavia ja raikkaasti sisustettuja. Hyteissä on taulu-tv, minibaari tai jääkaappi, hiustenkuivaaja, tallelokero ja mukavasti säilytystilaa. Parvekkeellisissa hyteissä on lisäksi ulkotuolit ja -pöytä.

Onko risteilyaluksilla pukukoodia?

Pukeutumistyylit vaihtelevat, sillä risteilyvieraiden joukosta löytyy useita eri kansallisuuksia. Varustamoilla on käytössä pukukoodit, mutta ne koetaan enemmänkin suosituksina kuin virallisina sääntöinä. Risteilyalusten ja suurten hotellien välillä ei ole tässä asiassa juurikaan eroa – maalaisjärjellä pärjää!

Onko risteilyillä iltaohjelmaa?

Totta kai! Risteilyllä voi ottaa osaa kilpailuihin, tietovisaan, bingoon, karaokeen, tanssia livebändin tahdissa tai mennä katsomaan elokuvia tai illan pääesitystä. Jotkin varustamot järjestävät upeita Broadway-esityksiä suurimmilla aluksillaan. Hytteihin jaetaan päiväohjelma ennakkoon, jotta yksikään ohjelmanumero ei jäisi vierailta huomaamatta.

Sopiiko risteily kaiken ikäisille?

Risteily sopii kaiken ikäisille, myös lapsille. Hintaan sisältyy paljon monipuolista tekemistä, sekä lastenkerhot pienille ja hieman isommillekin lapsille. Varustamot tarjoavat lisäksi lastenhoitopalveluita vanhemmille, jotka haluavat osallistua vaikka päiväretkille tai viettää hieman omaa aikaa risteilyaluksella. Risteily ja sen palvelut on suunniteltu siten, että kaiken ikäiset viihtyisivät ja tuntisivat olonsa mukavaksi.

Mitä risteilyvaihtoehtoja suosittelet kesälle?

Suurin osa risteilyistä keskittyy talvikaudella Karibian alueelle ja kesäkaudella Välimeren ja Euroopan alueelle. Karibian risteilyt ovat kuitenkin suosittuja myös kesällä. Kausien välillä, kun alukset vaihtavat sijaintia, voi tehdä jopa kahden viikon mittaisia Atlantin ylittäviä risteilyjä.

Lue lisää TUIn risteilyistä.