Safari Sri Lankan kansallispuistoissa - Unohtumaton kokemus

11.5.2017
Johanna
Sri Lanka on paitsi ihana rantalomakohde, myös täynnä toinen toistaan kiehtovampia retkikohteita. Saarella vierailijan kannattaa suunnata safarille maan lukuisiin kansallispuistoihin ja tutustua Sri Lankan monipuoliseen eläimistöön.

Sri Lankalla on kaikkiaan 15 kansallispuistoa, joista suurin osa sijaitsee maan länsirannikolla. Kansallispuistot ovat erinomaisia paikkoja nähdä erilaisia eläimiä ja myös tutustua srilankalaiseen luontoon. Kansallispuistoihin järjestetään jeeppisafareita, joilla eläimiä ja lintuja voi bongailla paikallisen kuljettajan johdolla. Paikallisoppaiden tarkat silmät tunnistavat tottumattomia silmiä paremmin eläinten liikkeet luonnossa.

Yalan kansallispuisto

Yalan kansallispuisto on Sri Lankan kansallispuistoista suurin ja tunnetuin. 1200 hehtaarin kokoinen kansallispuisto sijaitsee maan kaakkoiskulmassa ja on varsinainen eläinten ystävän aarreaitta. Yala on tunnettu erityisesti leopardien kotina, ja aluetta sanotaan jopa maailman parhaaksi paikaksi nähdä tämä harvinainen kissaeläin. Kansallispuiston alueella elää noin 40 leopardia.

Leopardin lisäksi Yalan kansallispuistossa asuu 44 muuta eläinlajia ja noin 215 eri lintulajia. Vaikka leopardi ei näyttäytyisikään, kiehtovia eläimiä kansallispuistossa riittää. Yalassa voi nähdä muun muassa norsuja, vesipuhveleita, huulikarhuja ja isoja liskoja kuten leguaaneja. Lintulajeista kansallispuistoissa asustaa runsaasti muun muassa Sri Lankan kansallislintuja srilankanviidakkokanoja, riikinkukkoja, kuningaskalastajia, haukkoja ja haikaroita.

Udawalawen kansallispuisto

Udawalewen kansallispuiston on paras paikka nähdä luonnossa vapaana eläviä norsuja. Sri Lankalla elävät norsut ovat srilankannorsuja, joka on ovat aasiannorsujen uhanalainen alalaji. Omalaatuista erityisesti srilankannorsuille on, että vain noin 5 prosentilla srilankannorsuja on syöksyhampaat.

Noin 4000 srilankannorsusta suurin osa elää maan kansallispuistoissa, ja erityisesti Udawalawen kansallispuistossa maan eteläosassa. Safarilla savannimaisessa Udawalewessa näkee luonnossa eläviä norsuja lähes takuuvarmasti. Norsujen puuhailuun voi tutustua lähietäisyydeltä, ja seurata, miten eläinjättiläiset kiepauttavat ketterästi heinää kärsällään ja mutustavat sen suuhunsa, potkivat hieman maata saadakseen uuden heinätupon kärsänsä ympärille ja sitten jatkavat tyytyväisenä matkaansa.

Vinkkejä safareille

Kansallispuistojen alueella ei ole mahdollista liikkua omatoimisesti, vaan ainoastaan järjestetyillä retkillä autokyydillä. Safarille kannattaa varata mukaan riittävästi juomista ja pienet eväät - samaten kuin hattu ja aurinkorasvaa, vaikka jeepit ovatkin enimmäkseen katettuja. Vaatetukseen kannattaa kiinnittää myös sen verran huomiota, että aivan värikkäimpiä kuoseja ei kannata käyttää juuri safaripäivänä. Eläimet voivat häiriintyä kirkkaista väreistä, mutta tämänkään suhteen ei kannata liioitella.

Lue lisää matkavinkkejä Sri Lankalle.

Muita samankaltaisia

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

Tutustu vietnamilaiseen keittiöön

Vietnam on todellinen ruokamekka ja täydellinen matkustuskohde kaikille, jotka pitävät paikallista keittiötä ensiarvoisen tärkeänä lomakohdetta valitessaan. Osallistu ruoanlaittokurssille, jossa maut hurmaavat ja värit räiskyvät.
SallaS SallaS 9.10.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Suomalaisten himotuin lomakohde on Malediivit, retkisuosikit löytyvät Mauritiukselta!

Lämpö, valkohiekkaiset paratiisirannat, upeat hotellit, elämykselliset retket ja All Inclusive. Siinä ainekset suomalaisten unelmalomaan. TUIn ”HimoTUIn loma 2018”-äänestyksen mukaan suomalaisten himotuin lomakohde on tänä vuonna Malediivit. Ylivoimaisesti himotuimmat retket puolestaan löytyvät Mauritiukselta.
SallaS SallaS 23.1.2018