Safari Sri Lankan kansallispuistoissa - Unohtumaton kokemus

11.5.2017
Johanna
Sri Lanka on paitsi ihana rantalomakohde, myös täynnä toinen toistaan kiehtovampia retkikohteita. Saarella vierailijan kannattaa suunnata safarille maan lukuisiin kansallispuistoihin ja tutustua Sri Lankan monipuoliseen eläimistöön.

Sri Lankalla on kaikkiaan 15 kansallispuistoa, joista suurin osa sijaitsee maan länsirannikolla. Kansallispuistot ovat erinomaisia paikkoja nähdä erilaisia eläimiä ja myös tutustua srilankalaiseen luontoon. Kansallispuistoihin järjestetään jeeppisafareita, joilla eläimiä ja lintuja voi bongailla paikallisen kuljettajan johdolla. Paikallisoppaiden tarkat silmät tunnistavat tottumattomia silmiä paremmin eläinten liikkeet luonnossa.

Yalan kansallispuisto

Yalan kansallispuisto on Sri Lankan kansallispuistoista suurin ja tunnetuin. 1200 hehtaarin kokoinen kansallispuisto sijaitsee maan kaakkoiskulmassa ja on varsinainen eläinten ystävän aarreaitta. Yala on tunnettu erityisesti leopardien kotina, ja aluetta sanotaan jopa maailman parhaaksi paikaksi nähdä tämä harvinainen kissaeläin. Kansallispuiston alueella elää noin 40 leopardia.

Leopardin lisäksi Yalan kansallispuistossa asuu 44 muuta eläinlajia ja noin 215 eri lintulajia. Vaikka leopardi ei näyttäytyisikään, kiehtovia eläimiä kansallispuistossa riittää. Yalassa voi nähdä muun muassa norsuja, vesipuhveleita, huulikarhuja ja isoja liskoja kuten leguaaneja. Lintulajeista kansallispuistoissa asustaa runsaasti muun muassa Sri Lankan kansallislintuja srilankanviidakkokanoja, riikinkukkoja, kuningaskalastajia, haukkoja ja haikaroita.

Udawalawen kansallispuisto

Udawalewen kansallispuiston on paras paikka nähdä luonnossa vapaana eläviä norsuja. Sri Lankalla elävät norsut ovat srilankannorsuja, joka on ovat aasiannorsujen uhanalainen alalaji. Omalaatuista erityisesti srilankannorsuille on, että vain noin 5 prosentilla srilankannorsuja on syöksyhampaat.

Noin 4000 srilankannorsusta suurin osa elää maan kansallispuistoissa, ja erityisesti Udawalawen kansallispuistossa maan eteläosassa. Safarilla savannimaisessa Udawalewessa näkee luonnossa eläviä norsuja lähes takuuvarmasti. Norsujen puuhailuun voi tutustua lähietäisyydeltä, ja seurata, miten eläinjättiläiset kiepauttavat ketterästi heinää kärsällään ja mutustavat sen suuhunsa, potkivat hieman maata saadakseen uuden heinätupon kärsänsä ympärille ja sitten jatkavat tyytyväisenä matkaansa.

Vinkkejä safareille

Kansallispuistojen alueella ei ole mahdollista liikkua omatoimisesti, vaan ainoastaan järjestetyillä retkillä autokyydillä. Safarille kannattaa varata mukaan riittävästi juomista ja pienet eväät - samaten kuin hattu ja aurinkorasvaa, vaikka jeepit ovatkin enimmäkseen katettuja. Vaatetukseen kannattaa kiinnittää myös sen verran huomiota, että aivan värikkäimpiä kuoseja ei kannata käyttää juuri safaripäivänä. Eläimet voivat häiriintyä kirkkaista väreistä, mutta tämänkään suhteen ei kannata liioitella.

Lue lisää matkavinkkejä Sri Lankalle.

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Pakkauslista vaellukselle

Pakkauslista vaellukselle vaihtelee sen mukaan oletko menossa vaeltamaan Alpeille, kotimaan metsiin tai vaikkapa Cinque Terren rannikolle. Myös matkaseura ja matka-aika vaikuttavat tietysti: oletko lähdössä lasten kanssa vai ilman, päivän, kahden vai koko viikon vaellukselle? Tässä muutamia pakkausvinkkejä sujuvalle vaellusmatkalle.
SallaS SallaS 29.5.2019