Matkat
Sri Lanka

Hinta alkaen

...

Hotelleja

17

Hintataso

Hintaesimerkki: Ahungalla
 • Päivällinen ravintolassan. 18 e
 • Vesi (1 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
 • ValuuttaSri Lankan rupia (LKR)
 • Aikaero+3,5 tuntia
 • PääkaupunkiColombo
 • KieliSinhali, tamili, englanti
 • Väkiluku21 200 000

Matkat Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lankan trooppiseen saarivaltioon voit matkustaa ympäri vuoden. Saaressa houkuttelevat sen vihertävänhohtoiset vuoret ja retket temppeleihin ja kansallispuistoihin. Sekä toisaalta myös hienot hotellit palmujen reunustamilla rannoilla.

Yhtenä päivänä uit meressä, seuraavana vaeltelet polkupyörien, eksoottisten hedelmien ja ruuan tuoksujen keskellä elämää sykkivillä katumarkkinoilla. Koska maalla on historiansa englantilaisena siirtomaana, puhutaan kaikkialla hyvää englantia. Liikkuminen on kätevää ja edullista tuk-tuk -takseilla. Lonely Planet onkin nostanut Sri Lankan ykköseksi vuoden 2019 kiinnostavimmista matkakohteista – syitä siihen on monia.

Retkiä temppeleille ja maustepuutarhoihin

Mitä sitten tehdä Sri Lankalla? Rantojen ohella houkuttelevat vehreät, terassiviljelmien peitossa olevat vuoret, buddhalaistemppelit ja teeviljelmät. Maan erityinen kansallisaarre on Pyhän Hampaan temppeli Kandissa, ja kiehtovia ovat myös rannikon edustalla järjestettävät valassafarit ja snorklaamiseen soveltuvat koralliriutat. Lähistöllä on lisäksi kansallispuistoja norsuineen ja leopardeineen.

Lisää hyviä syitä valita Sri Lanka

– Kaukokohteista pienin aikaero – vain 3,5 tuntia
– Herkullinen ruoka intialaiseen tyyliin, mutta täällä käytetään myös naudanlihaa kalan, äyriäisten, kasviscurrien ja pähkinöiden lisäksi. Makumaailman täydentää tietysti ihanat paikalliset mausteet.

 • TUIn hyvät hotellit parhailla rantapaikoilla
 • Lomakohteet länsirannikolla, jolla rannat ovat leveitä ja ilmasto ihanteellinen talvikaudella

Reittilennolla Sri Lankaan

Tarjoamme lomakohteeseen reittilentoja ympäri vuoden. Tällöin kohteessa ei ole suomalaisia oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä TUI Service Centeriin tekstiviestillä, puhelimitse tai TUI-sovelluksen kautta.

Valitse useista lomakohteista

Klikkaa linkkiä ja lue enemmän lomakohteista, niiden rannoista ja parhaista hotelleista.

 • Ahungalla – yksi länsirannikon hienoimmista hiekkarannoista. RIU-hotelli suurilla altailla sopii niin pariskunnille kuin lapsiperheille.
 • Bentota – pitkä ja koskematon ranta ja vesiurheilua laguunissa. Asut lähellä rantaa, siirtomaatyyliä ja modernia designia yhdistävässä hotellissa.
 • Hikkaduwa – suosittu rantalomakohde, jossa voit sukeltaa, snorklata, surffata ja viihtyä rantajuhlissa.
 • Negombo – oikea kaupunki, jossa hotellit sijaitsevat laguunissa, hiekkarannan äärellä.
 • Mount Lavinia – klassinen siirtomaatyylinen hotelli rannalla, pääkaupunki Colombon ulkopuolella.
 • Galle – viehättävä kaupunki, jonka hollantilainen linnoitus on listattu maailmanperintökohteeksi, tarjoten samalla kauniita rantoja sen ulkopuolella.
 • Waikal – rauhallinen rantakohde Negombon ulkopuolella edullisine hotelleineen.
 • Wadduwa – eksklusiivinen piilopaikka, neljän tähden hotelli rannalla
 • Kalutara – pieni kaupunki rantoineen lähellä paikalliselämää

Siitä, mitä muuta voit tehdä lomallasi Sri Lankalla, voit lukea tarkemmin kunkin lomakohteen esittelystä ja Tietoa-osiosta.

Sri Lankan ilmasto

Sri Lankan ilmasto on trooppinen. Päivälämpötila on noin 30 astetta ympäri vuoden ja veden lämpötila noin 27–28 astetta. Voimakkaita, mutta nopeasti ohimeneviä sadekuuroja esiintyy läpi vuoden, mutta yleisempiä sateet ovat kesäkuukausina. Lue lisätietoja Sri Lankan säästä »

Lomasi lähestyessä näet päivän sään Minun lomani -sivulta tai TUI-sovelluksesta.

Matkakohteet Sri Lanka

Ahungalla

Ahungalla

2 hotellia
Alkaen
Yhdellä Sri Lankan länsirannikon hienoimmista hiekkarannoista sijaitsee pidetty Riu-hotellimme, jossa on suuret altaat, useita ravintoloita ja spa.
Bentota

Bentota

3 hotellia
Alkaen
Siirtomaatyyliä ja modernia designia yhdistävä hotelli sijaitsee lähellä pitkää ja koskematonta, laguunimaista rantaa, jossa mahdollisuus vesiurheiluun.
Hikkaduwa

Hikkaduwa

1 hotellia
Alkaen
Suositussa rantalomakohteessa on koralliriuttoja ja rannalla beach-partyja ja lukuisia aalloista nauttivia surffaajia.
Kalutara

Kalutara

1 hotellia
Alkaen
Elämää kuhiseva kaupunki, jossa hieno hiekkaranta, kauppoja ja ravintoloita. Myös mukavaa arkielämää – temppeleitä, kalastusta ja hedelmä- ja vihannesmarkkinoita.
Mount Lavinia

Mount Lavinia

1 hotellia
Alkaen
Täällä asut kunnianarvoisassa, siirtomaa-ajan romantiikkaa henkivässä hotellissa. Hotelli sijaitsee rannalla vain kivenheiton päässä huveista ja ostoksista.
Negombo

Negombo

3 hotellia
Alkaen
Hienon hiekkarannan äärellä sijaitseva aito kaupunki laguuneineen. Lisäksi kauppoja, äyriäisravintoloita ja edullisia hotelleja rannan äärellä.
Wadduwa

Wadduwa

2 hotellia
Alkaen
Wadduwa on täydellinen piilopaikka, kun haluat rentoutua spahotellissa hienon, palmujen reunustaman rannan äärellä.
Waikal

Waikal

3 hotellia
Alkaen
Rauhallinen rantalomakohde, jonka edullisesta pariskunnille ja perheille suunnatusta hotellista löydät kaiken mitä tarvitset lomailuun. Lomailet pienessä Waikalin kylässä, ainoastaan seitsemän kilometrin päässä värikkäästä Negombon kaupungista.
Uutuus
Galle

Galle

0 hotellia
Alkaen
Galle on ihana pikkukaupunki, jonka vanhin osa ja hollantilainen linna ovat UNESCON maailmanperintökohteita. Asut modernissa hotellissa upeaiden rantojen äärellä.
Katso kaikki (9)

Matkavaihtoehtoja Sri Lanka