Matkat
Galle

Hinta alkaen

...

Hotelleja

0

Hintataso

Hinnat ovat keskihintoja
  • Lounasn. 5–8 e
  • Päivällinenn. 7–10 e
  • Vesi (1 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaSri Lankan rupia (LKR)
  • Aikaero+3,5 tuntia
  • PääkaupunkiColombo
  • KieliSinhali, tamili, englanti
  • Väkilukun. 100 000

Matkat Galle

Galle

Galle on värien ja kontrastien kaupunki Sri Lankan eteläkärjessä. Samalla kertaa sekä moderni että historiallinen. Kaupungin vanha keskusta on luokiteltu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Kaupunki tarjoaa kaikkea maustemarkkinoilta teetaloihin, vahtitorneihin ja buddhalaisiin temppeleihin. Asut tasokkaasti rantojen äärellä heti kaupungin ulkopuolella.

Gallen vanha kaupunki sijaitsee niemimaalla, kokonaan hollantilaisen linnoituksen jykevien muurien sisällä. Voit käydä ottamassa selfien peräti 14 eri vahtitornilla! Kaupungin kujilla on aitoja ravintoloita, maustepuoteja ja hauskoja kauppoja.

Kaupunginmuuri, temppeli ja majakkatorni

Voit kävellä ylhäällä kaupunginmuurien valleilla, maalauksellisin talojen ja kimaltelevan meren välissä. Muurien suojissa on sekä kristillisiä kirkkoja, moskeijoja että buddhalaisia temppeleitä – kuin elävänä todisteena uskontojen yhteiselosta Sri Lankassa. Hyvänä maamerkkinä toimii romanttinen valkea majakkatorni vuodelta 1848.

Krikettiä ja hedelmämarkkinoita

Lisää nähtävää löytyy heti kaupunginmuurien ulkopuolelta. Esimerkiksi vanha ja kaunis, pyöreä krikettiareena, jossa Sri Lankan maajoukkue usein harjoittelee. Ja hieman kauempana on värien ja tuoksujen täyttävä markkinatori, jossa myydään trooppisia hedelmiä, mausteita ja kukkia.

Pitkä ja mielenkiintoinen historia

Jo keskiajalla Galle oli yksi Sri Lankan tärkeimmistä satamista arabialaisten ja eurooppalaisten käydessä kauppaa. Portugalilaiset ryhtyivät rakentamaan tunnettua linnoitusta jo vuonna 1518. Lopullisen, huikean muotonsa ja kokonsa linnoitus sai hollantilaisten siirtomaaherruuden aikana 1600-luvulla. Linnoitus ja vanhakaupunki ovat aivan ansaitusti UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla.

Hotelli rauhallisella rannalla

Heti kaupungin vilinän ulkopuolella on useita moderneja hotelleja lähellä hiekkarantoja. Esimerkiksi tasokas Amari Galle, joka sijaitsee viisi kilometriä vanhasta kaupungista länteen. Hotellista voit lukea lisää alempaa.

Tutustu Sri Lankaan

Oletko kiinnostunut näkemään enemmän? Voit vuokrata auton omalla kuljettajalla tai osallistua opastetuille retkillemme. Suuntaa vihreänä hohtaville vuorille, joilla tunnettua Ceylonin teetä viljellään. Tai tutustu pääkaupunkiin Colomboon, joka on mukava sekoitus siirtomaatyylisiä taloja, ostoskeskuksia, basaarikortteleita ja gallerioita. Pyhän hampaan temppeli Kandyssa on tunnettu nähtävyys. Täällä säilytetään yhtä buddhismin tärkeimmistä pyhäinjäännöksistä, Buddhan kultaan upotettua poskihammasta.

Sri Lankan ilmasto

Sri Lankan ilmasto on trooppinen. Päivälämpötila on noin 30 °C ympäri vuoden ja veden lämpötila noin 27–28 °C. Voimakkaita, mutta nopeasti ohimeneviä sadekuuroja esiintyy läpi vuoden, mutta yleisempiä sateet ovat kesäkuukausina. Lue lisätietoja Gallen säästä »

Matkavaihtoehtoja Galle

Suosikkihotellit Galle

Valitettavasti hotelleja ei löydy

Kohteen Galle hotelleja ei juuri nyt löydy Näytä kaikki kohteen Sri Lanka hotellit