Matkat
Bentota

Hinta alkaen

...

Hotelleja

3

Hintataso

Hintaesimerkki: Ahungalla
  • Päivällinen ravintolassan. 18 e
  • Vesi (1 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaSri Lankan rupia (LKR)
  • Aikaero+3,5 tuntia
  • PääkaupunkiColombo
  • KieliSinhali, tamili, englanti
  • Väkiluku21 200 000

Matkat Bentota

Bentota

Tunne meren suolaiset pärskeet upeiden, valkoisten rantojen äärellä ja nauti herkullisista äyriäisistä tunnelmallisissa ravintoloissa. Bentota on lisäksi vesiurheilun keskus Sri Lankassa; sen laguuni vilisee lautoja ja veneitä. Valitse suosikkisi usean modernin rantahotellin joukosta.

Bentota on pitkänomainen lomakohde Sri Lankan länsirannikolla, n. 60 km päässä pääkaupunki Colombosta. Vaikka monet matkailijat ovatkin jo löytäneet paikan, on rannalla runsaasti tilaa auringonottoon, pitkiin kävelyihin ja aalloissa virkistäytymiseen.

Leijalautailua laguunissa Koska Bentota sijaitsee lähellä Bentota Ganga -jokea, voit uida myös laguunissa, jonka joki muodostaa virratessaan Intian valtamereen. Täällä pääset myös kokeilemaan leijalautailua ja jet skillä ajelua. Lisäksi voit osallistua veneretkille joelle, jossa voit nähdä pikkukrokotiileja ja harvinaisia lintuja.

Äyriäisiä ja currya Värikäs Aluthgaman pikkukaupunki sijaitsee joen toisella puolen. Niin Aluthgamassa kuin Bentotassa on useita ravintoloita, joista saat kaikkea vastapyydetystä kalasta ja äyriäisistä paikallisiin versioihin tulisesta currysta.

Temppeleitä ja markkinoita Lähistöllä on paljon nähtävää. Kosgoda Turtle Hatcheryyn voit tulla katsomaan, kun vastasyntyneitä kilpikonnia autetaan mereen. Värikkäitä markkinoita on muun muassa Aluthgamassa. Markkinoilla voit tehdä hyviä löytöjä, mm. saaleja, laukkuja ja paikallisia käsitöitä. Voit myös vuokrata auton ja kuljettajan ja tehdä retken Kande Villarayaan, yhteen lähialueen temppeleistä.

Tutustu Sri Lankaan
Oletko kiinnostunut näkemään enemmän? Voit vuokrata auton omalla kuljettajalla tai osallistua opastetuille retkillemme. Suuntaa vihreänä hohtaville vuorille, joilla tunnettua Ceylonin teetä viljellään. Tai tutustu pääkaupunkiin Colomboon, joka on mukava sekoitus siirtomaatyylisiä taloja, ostoskeskuksia, basaarikortteleita ja gallerioita. Pyhän hampaan temppeli Kandyssa on tunnettu nähtävyys. Täällä säilytetään yhtä buddhismin tärkeimmistä pyhäinjäännöksistä, Buddhan kultaan upotettua poskihammasta.

Paikalliselämää ja kuhisevia markkinoita
Sri Lankan värikäs kulttuuri on jo sinällään elämys. Katumarkkinoiden polkupyörien vilinä, vihanneskojut ja ruuan tuoksut. Ystävällisesti hymyilevät ihmiset pukeutuneina batiikkikuvioisiin vaatteisiin. Kalastajat, jotka pyydystävät sardiineja matalasta vedestä korkeiden paalujen päältä. Missä sitten oletkin, olet aina lähellä saarelaisten arkipäivää – ja ehkä juuri se onkin paras lomamuistosi Sri Lankalta.

Reittilennolla Sri Lankaan Tarjoamme lomakohteeseen reittilentoja ympäri vuoden. Tällöin kohteessa ei ole suomalaisia oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä TUIn online-keskukseen tekstiviestillä, puhelimitse, sähköpostilla tai TUI-sovelluksen kautta.

Sri Lankan ilmasto Sri Lankan ilmasto on trooppinen. Päivälämpötila on noin 30 astetta ympäri vuoden ja veden lämpötila noin 27–28 astetta. Voimakkaita, mutta nopeasti ohimeneviä sadekuuroja esiintyy läpi vuoden, mutta yleisempiä sateet ovat kesäkuukausina. Lue lisätietoja Bentotan säästä »

Matkavaihtoehtoja Bentota