Saimaa ja Thaimaa lumosivat sukellusyritys Raya Diversin johtajan

Snorklaus- ja sukelluskeskus Raya Diversin toimitusjohtaja Jiri Wickström rakastaa matkailuun liittyvää vapauden ja seikkailun tunnetta.

Lähtöselvitys

Kuka: Jiri Wickström, Thaimaassa toimivan snorklaus- ja sukelluskeskus Raya Diversin toimitusjohtaja
Mikä saa lomalla hymyilemään: Vapaus ja samanhenkiset ihmiset

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

- Olin 7-vuotias, kun kummitätini kutsui minut luokseen Ugandaan. Lähdimme keskeltä Suomen talvea ja laskeuduimme keskelle kesää Nairobin lentokentälle. Ajoimme maastoautolla tätini luo ja ihan oikeat seeprat ja kirahvit juoksentelivat tien pientareilla. Ajattelin että vau, maailmassa on paljon nähtävää – ja sain matkakärpäsen pureman.

Miksi tykkäät matkustella? Mikä matkailussa on parasta?

- Matkailussa on parasta seikkailun tunne. Olen kiinnostunut näkemään ja kokemaan kaikkea uutta. Oikeastaan olen ollut vuodesta 1989 jatkuvasti seikkailuissa, ensin reppureissasin paljon, jonka jälkeen purjehdin ammatikseni rikkaiden huvijahteja maailman vesillä. Ja nyt sitten olen asettunut tänne Thaimaahan.

Mikä on lempilomakohteesi? Mikä maa on vienyt sydämesi?

- Olen asunut nyt 7 vuotta Thaimaassa. Ystävälliset ihmiset, tropiikin lämpö, puhtaat, kirkkaat merivedet, upea pinnanalainen maailma, thaimaalainen ruoka… Koen olevani todella onnekas, kun saan viettää arkeani täällä.

- Mutta sitten kun minulla on loma, haluan aina ehdottomasti matkustaa Suomeen. Nykyään siis Suomi on unelmieni lomakohde. Käyn siellä kerran vuodessa. Suomen saaristo ja Saimaan vesistö ovat maailman hienoimpia paikkoja.

Mitä ilman et voi matkustaa? Mitä pakkaat aina reissuille mukaan?

- Pakkaan aina mukaan yhden suomenkielisen kirjan ja tietysti passin ja hammasharjan. Lisäksi mukanani kulkee aina henkilökohtainen sukellustietokoneeni, jonne kerään päiväkirjan tapaan kaiken datan sukelluksistani.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

- Suomi on turvallinen lintukoto. Kotimaa, jossa on minulle rakkaita ihmisiä.

Muita samankaltaisia

Thaimaan parhaat rannat - 10 vinkkiä

Thaimaan rannat lumoavat kauneudellaan. Turkoosi vesi huuhtoo vaaleaa hiekkarantaa ja kookospalmut huojuvat kevyesti tuulessa. Tässä on lista suosikkirannoistamme eri puolilta Thaimaata.
Johanna Johanna

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS

Lentoemännän kauneusvinkit pitkälle lennolle + tax freen suosituimmat kosmetiikkatuotteet

Lentokoneissa sisäilman kosteus saattaa olla vain 15 prosenttia, kun normaalisti huoneilmassa se on yli 40 prosenttia. Erityisesti pitkillä, yli 10 tuntia kestävillä lennoilla, iho joutuukin kovalle koetukselle. Miten siis lentoemännät onnistuvatkaan pysymään aina niin hehkeinä? TUI flyn lentoemäntänä työskentelevä Yasmin paljastaa nyt parhaat vinkkinsä kuivaa lentokoneilmaa vastaan.
SallaS SallaS

Monipuolinen Egypti - unelmarantoja ja tunnelmallinen Sahara

Upeat rannat, romanttinen autiomaa auringonlaskun aikaan ja villit jeeppisafarit kutsuvat! Tutustu Egyptiin todellisten Egypti-asiantuntijoiden eli TUIn kohdehenkilökunnan kertomana.
Johanna Johanna