Saimaa ja Thaimaa lumosivat sukellusyritys Raya Diversin johtajan

12.11.2017
SallaS
Snorklaus- ja sukelluskeskus Raya Diversin toimitusjohtaja Jiri Wickström rakastaa matkailuun liittyvää vapauden ja seikkailun tunnetta.

Lähtöselvitys

Kuka: Jiri Wickström, Thaimaassa toimivan snorklaus- ja sukelluskeskus Raya Diversin toimitusjohtaja
Mikä saa lomalla hymyilemään: Vapaus ja samanhenkiset ihmiset

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

- Olin 7-vuotias, kun kummitätini kutsui minut luokseen Ugandaan. Lähdimme keskeltä Suomen talvea ja laskeuduimme keskelle kesää Nairobin lentokentälle. Ajoimme maastoautolla tätini luo ja ihan oikeat seeprat ja kirahvit juoksentelivat tien pientareilla. Ajattelin että vau, maailmassa on paljon nähtävää – ja sain matkakärpäsen pureman.

Miksi tykkäät matkustella? Mikä matkailussa on parasta?

- Matkailussa on parasta seikkailun tunne. Olen kiinnostunut näkemään ja kokemaan kaikkea uutta. Oikeastaan olen ollut vuodesta 1989 jatkuvasti seikkailuissa, ensin reppureissasin paljon, jonka jälkeen purjehdin ammatikseni rikkaiden huvijahteja maailman vesillä. Ja nyt sitten olen asettunut tänne Thaimaahan.

Mikä on lempilomakohteesi? Mikä maa on vienyt sydämesi?

- Olen asunut nyt 7 vuotta Thaimaassa. Ystävälliset ihmiset, tropiikin lämpö, puhtaat, kirkkaat merivedet, upea pinnanalainen maailma, thaimaalainen ruoka… Koen olevani todella onnekas, kun saan viettää arkeani täällä.

- Mutta sitten kun minulla on loma, haluan aina ehdottomasti matkustaa Suomeen. Nykyään siis Suomi on unelmieni lomakohde. Käyn siellä kerran vuodessa. Suomen saaristo ja Saimaan vesistö ovat maailman hienoimpia paikkoja.

Mitä ilman et voi matkustaa? Mitä pakkaat aina reissuille mukaan?

- Pakkaan aina mukaan yhden suomenkielisen kirjan ja tietysti passin ja hammasharjan. Lisäksi mukanani kulkee aina henkilökohtainen sukellustietokoneeni, jonne kerään päiväkirjan tapaan kaiken datan sukelluksistani.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

- Suomi on turvallinen lintukoto. Kotimaa, jossa on minulle rakkaita ihmisiä.