Snorklausvinkkejä

19.12.2016
Johanna
Snorklaus on mukava loma-aktiviteetti, jota jokainen voi kokeilla - niin nuoret, vanhat, merileijonat kuin maaravut. Tässä muutamia vinkkejä lomakohteista, jonne kannattaa suunnata tutustumaan vedenpinnan alaiseen maailmaa

Snorklaus Välimerellä

Välimerellä on muutama paikka ylitse muiden. Kyproksen kristallinkirkas vesi sopii erinomaisesti vasta-alkajille ja Kroatiassa on hyvä näkyvyys kauniiden pyörökivirantojen ansiosta. Voit nähdä esimerkiksi trumpettikaloja tai jos käy oikein hyvä tuuri, valkopilkullisen mustekalan, joka naamioituu hienosti ympäristöönsä.

Pinnan alla maailman ympäri

Malediivit ovat muodostuneet matalista laguuneista, joiden suojissa viihtyvät nuoret hait ja rauskut. Joskus maski ja snorkkelit ovat jopa tarpeettomia, koska kalat voi nähdä jo nilkansyvyisessä vedessä aivan pinnan alla.

Monien mielestä Punainenmeri on maailman paras sukellus- ja snorklauspaikka. Punaisellamerellä riutat eivät ole niin alttiita kuormitukselle ja ilmastonmuutokselle kuin jotkin muut suositut kohteet. Punaisellamerellä on useita ainutlaatuisia kalalajeja, värikkäitä koralleja, merivuokkoja ja isoja kalaparvia. Uteliaita delfiinejä tulee myös usein vastaan.

Thaimaa tarjoaa yhtä laajan kattauksen vedenpinnan alaista elämää. Koh Lantan, Koh Phi Phin, Koh Lipen ja Koh Surinin ympäristön vesissä snorklaus on erityisen suositeltavaa.

Uimaan valashaiden kanssa

Maailman suurin kala on valashai. Se voi kasvaa jopa 13-metriseksi eli yhtä suureksi kuin linja-auto. Valashai syö vain planktonia ja täysin vaaraton ihmiselle. Siksi sen näkeminen onkin monen "check-listalla". Kesäkaudelle valashait kokoontuvat usein Isla Holboxin lähelle Meksikossa. Meren jättiin voi törmätä myös muilla trooppisilla merialueilla.

Vinkkejä snorklaukseen

Muista T-paita ja aurinkorasva. Huomaathan rasvata tarkasti myös polvitaipeet, kaulan ja niskan ihon, sekä korvantaukset. Ohut märkäpuku suojaa myös hyvin ja auttaa kellumaan vedessä.
Mieti virtauksia. Riutoilla on usein vesivirtauksia. Aloita aina snorklaamalla vastavirtaan, niin tiedät jaksavasi takaisin ja paluu sujuu mukavasti.

Huuhtele maski jälkikäteen makealla vedellä, niin se kestää kauemmin.

Pidä huolta ympäristöstä. Koralliriutat ovat hyvin herkkiä ekosysteemejä. Ne rakentuvat tuhansien vuosien saatossa, mutta voivat tuhoutua silmänräpäyksessä.

Muita samankaltaisia

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Aktiiviloma Rodoksella: Bloggaaja + 3 poikaa testaavat TUI Magic Life -konseptihotellin

Hotellilla pitää olla riittävästi tekemistä ja kunnollinen jalkapallokenttä. Näillä kriteereillä bloggaaja Inna-Pirjetta ja hänen poikansa (9, 10 ja 15) valitsivat lomahotellikseen TUI Magic Life Plimmirin Rodoksella. Lue testiryhmän matkakertomus aktiivilomalta kesäisestä Kreikasta.
SallaS SallaS 11.7.2018

Upeimmat Thaimaan rannat: Phuket, Khao Lak, Krabi & Koh Lanta

Thaimaassa on toinen toistaan upeampia rantoja ja valinnanvaraa riittää pitkistä ja hienohiekkaisista paratiisirannoista pienimpiiin rantapoukamiin. Tutustu kymmeneen rantavinkkiin Phuketissa, Khao Lakissa, Koh Lantalla ja Krabilla!
Johanna Johanna 26.6.2018

Monipuolinen Egypti - unelmarantoja ja tunnelmallinen Sahara

Egypti on TUIn uutuuskohde talvella 18/19. Upeat rannat, romanttinen autiomaa auringonlaskun aikaan ja villit jeeppisafarit kutsuvat! Tutustu Egyptiin todellisten Egypti-asiantuntijoiden eli TUIn kohdehenkilökunnan kertomana.
Johanna Johanna 30.1.2018