Suomen parhaat eläintarhat lapsiperheille

Suomessa on noin 60 eläinpuistoa ja -näyttelyä, joista suurin osa on pienehköjä kotieläintarhoja tai eläinpihoja. Eläinpuistot tarjoavat hauskaa tekemistä lapsiperheille – ja mikäs sen viihdyttävämpää kuin tutustua lähemmin tuttuihin ja tuntemattomampiin eläimiin. Esittelyssä Suomen eläintarhoja, jotka jäävät varmasti niin lasten kuin aikuistenkin mieleen.

Korkeasaari

Helsingissä sijaitseva Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista, ja täällä voit tutustua yli 150 eläinlajiin ja satoihin kasvilajeihin. Korkeasaaressa asustaa muun muassa maailman pienin apina! Eläintarha on jaettu eri alueisiin, joten pääset tutustumaan esimerkiksi Afrikan, Aasian ja Pohjois-Amerikan eläimistöön. Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden – joten tänne voi suunnata myös talvella koko perheen yhteiselle retkelle. Suurin osa Korkeasaaren eläimistä ei Suomen talvea säikähdä, sillä ne ovat kotoisin kylmiltä alueilta ja viihtyvät ulkosalla.

Kameli – aavikoiden laiva – TUI
Kameli – aavikoiden laiva.

RanuaZoo

Rovaniemen lähellä sijaitseva RanuaZoo on Suomen pohjoisin eläinpuisto, ja yksi Lapin merkittävimmistä perhematkailukohteista. Ranuan eläinpuisto on erikoistunut arktisen alueen eläinlajeihin, ja puisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Ranuan eläinpuistossa asuu noin 50 arktista ja pohjoista villieläinlajia – ja täällä asuvat myös Suomen ainoat jääkarhut! Vuodenajasta riippuen alueella on lisäksi huskyajelua, moottorikelkkasafareita, lumi- ja jäärakennelmia, miniautorata ja kotieläinpuisto.

Eläintarhan komea kukko – TUI
Komea kukko.

Tropicario

Tropicario on Pohjoismaiden suurin trooppinen eläintalo. Helsingissä sijaitseva eläintalo keskittyy esittelemään pääasiassa käärmeitä ja liskoja, ja täällä voit nähdä maailman myrkyllisimpiä käärmeitä ja suurikokoisia varaaniliskoja. Isoja, monimetrisiä kuristajakäärmeitä on esillä Tropicariossa enemmän kuin missään muualla Pohjoismaissa. Tropicario pyrkii myös opetuksellisessa mielessä tekemään tunnetuksi käärmeiden ja liskojen kiehtovaa elämää sekä suojelua.

Muita samankaltaisia

Huolella valikoidut TUI Collection retket

TUI Collection – retket ovat uniikkeja, aitoja sekä vastuullisia retkiä joilla pääset tutustumaan lomakohteen kauneimpiin nähtävyyksiin aivan uudella tavalla.
Oona Oona

Kap Verde lasten kanssa

Kap Verde tunnetaan loputtomista rannoistaan ja laadukkaista hotelleistaan, mutta millaista on lähteä Kap Verdelle lasten kanssa? Tutustu vinkkeihimme, miten viettää unohtumaton loma lasten kanssa Kap Verdellä!
Noora Noora

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.
SallaS SallaS