Suomen parhaat eläintarhat lapsiperheille

13.11.2017
Kristiina
Suomessa on noin 60 eläinpuistoa ja -näyttelyä, joista suurin osa on pienehköjä kotieläintarhoja tai eläinpihoja. Eläinpuistot tarjoavat hauskaa tekemistä lapsiperheille – ja mikäs sen viihdyttävämpää kuin tutustua lähemmin tuttuihin ja tuntemattomampiin eläimiin. Esittelyssä Suomen eläintarhoja, jotka jäävät varmasti niin lasten kuin aikuistenkin mieleen.

Korkeasaari

Helsingissä sijaitseva Korkeasaari on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista, ja täällä voit tutustua yli 130 eläinlajiin ja satoihin kasvilajeihin. Korkeasaaressa asustaa muun muassa maailman pienin apina! Eläintarha on jaettu eri alueisiin, joten pääset tutustumaan esimerkiksi Afrikan, Aasian ja Pohjois-Amerikan eläimistöön. Korkeasaari on avoinna ympäri vuoden – joten tänne voi suunnata myös talvella koko perheen yhteiselle retkelle. Suurin osa Korkeasaaren eläimistä ei Suomen talvea säikähdä, sillä ne ovat kotoisin kylmiltä alueilta ja viihtyvät ulkosalla.

Kameli – aavikoiden laiva – TUI
Kameli – aavikoiden laiva.

RanuaZoo

Rovaniemen lähellä sijaitseva RanuaZoo on Suomen pohjoisin eläinpuisto, ja yksi Lapin merkittävimmistä perhematkailukohteista. Ranuan eläinpuisto on erikoistunut arktisen alueen eläinlajeihin, ja puisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Ranuan eläinpuistossa asuu noin 50 arktista ja pohjoista villieläinlajia – ja täällä asuvat myös Suomen ainoat jääkarhut! Vuodenajasta riippuen alueella on lisäksi huskyajelua, moottorikelkkasafareita, lumi- ja jäärakennelmia, miniautorata ja kotieläinpuisto.

Eläintarhan komea kukko – TUI
Komea kukko.

Tropicario

Tropicario on Pohjoismaiden suurin trooppinen eläintalo. Helsingissä sijaitseva eläintalo keskittyy esittelemään pääasiassa käärmeitä ja liskoja, ja täällä voit nähdä maailman myrkyllisimpiä käärmeitä ja suurikokoisia varaaniliskoja. Isoja, monimetrisiä kuristajakäärmeitä on esillä Tropicariossa enemmän kuin missään muualla Pohjoismaissa. Tropicario pyrkii myös opetuksellisessa mielessä tekemään tunnetuksi käärmeiden ja liskojen kiehtovaa elämää sekä suojelua.

Muita samankaltaisia

Disneyland - 6 huvipuistoa ympäri maailman

Satujen maailmaan astuminen on ikimuistoinen elämys, oletpa minkä ikäinen tahansa. Kävele Tuhkimon satulinnassa, tapaa Chewbacca ja Buzz Lightyear, matkusta vuoristoradalla tai istu luolassa Pienen merenneidon viereen. Avaamme sinulle nyt portin kuuteen Walt Disneyn teemapuistoon eri puolilla maailmaa.
SallaS SallaS 2.4.2019

Kivoja retkiä lasten kanssa Khao Lakissa

Thaimaassa on paljon nähtävää ja koettavaa pienillekin lapsille. Tässä muutama lapsiystävällinen retkivinkki koko perheen lomaseikkailuihin Khao Lakissa.
SallaS SallaS 10.10.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Aktiiviloma Rodoksella: Bloggaaja + 3 poikaa testaavat TUI Magic Life -konseptihotellin

Hotellilla pitää olla riittävästi tekemistä ja kunnollinen jalkapallokenttä. Näillä kriteereillä bloggaaja Inna-Pirjetta ja hänen poikansa (9, 10 ja 15) valitsivat lomahotellikseen TUI Magic Life Plimmirin Rodoksella. Lue testiryhmän matkakertomus aktiivilomalta kesäisestä Kreikasta.
SallaS SallaS 11.7.2018