Los Angeles - enkelten kaupunki vailla vertaa

3.5.2017
Johanna
Los Angeles on myyttisiin mittasuhteisiin noussut amerikkalainen kaupunki. Los Angelesissa voit kokea elokuvamaailman tähtisumua, viettää rantalomaa Santa Monican rannalla tai tutustua viimeisimpiin muoti- ja ruokatrendeihin.

los angeles

Los Angeles on oikea kohde, kun haluat tutustua modernin elokuvan historiaan, ihailla kaunista luontoa lähellä kaupungin keskustaa, shoppailla ja perehtyä Amerikan historiaan. Katso matkat Los Angelesiin!

Useat elokuvastudiot Hollywoodissa tarjoavat opastettuja kierroksia, joilla voit kurkistaa kulissien taakse ja nähdä, miten esimerkiksi Casablanca ja Harry Potter on tehty. Vuonna 1927 ovensa avanneen Grauman's Chinese Theaterin ulkopuolella on tähtien (sekä ihmisten ja eläinten) jälkiä sementissä.

On harhaluulo, että Los Angeles on vain yksi iso elokuvatehdas. Enkelten kaupunki on viihteen ja shoppailun ystävien taivas. Kaupungin yöelämän keskus on Sunset Boulevard, jossa on sekä klubeja että musiikkitarjontaa. Shoppailumahdollisuudet ulottuvat aloittelevien suunnittelijoiden putiikeista suuriin ketjuliikkeisiin ja kirpputoreihin. Ravintoloissa on myös mahdollista testata uusimpia ruokatrendejä ennen niiden saapumista Pohjoismaihin.

Keskellä kaupunkia on runsaasti luonnonpuistoja, kuten Runyon Canyon Park ja Griffith Park, joissa kulkee vaellusreittejä. Keskellä kaupunkia on myös La Brea Tar Pits eli tervahautoja, joissa on useiden sukupuuttoon kuolleiden eläinten fossiileja kuten mammutteja, jättisusia ja sapelihammaskissoja.

Rantalomalle Santa Monicaan

Rantakaupunki Santa Monica sijaitsee Tyynenmeren rannikolla noin 25 minuutin ajomatkan päässä Los Angelesista. Santa Monica on oikea suunta, kun haluat viettää rennon rantapäivän tai nauttia hieman rauhallisemmasta yöelämästä. Santa Monicaa voi pitää Kalifornian terveellisen elämän ja modernin ruuan keskittymänä.

Santa Monica Pierillä on paljon tekemistä perheille, kuten huvipuisto, jossa on aurinkoenergialla toimiva maailmanpyörä. Jos haluat nähdä kuuluisan Venice Beachin bulevardin, voit vuokrata polkupyörän tai rullaluistimet ja huristaa niillä pitkin rantakatua.

Aivan kuten Los Angelesissa, myös Santa Monicassa on hyvät ostosmahdollisuudet. GAPin, Sephoran ja muiden tunnettujen ketjujen liikkeitä on Third Street Promenadella, luksusliikkeitä Montana Avenuella, ja pienempiä Wilshire Boulevardilla.

Muita samankaltaisia

Kap Verden parhaat rannat

Kap Verden parhaat rannat löytyvät ihanilta lomasaarilta Salilta ja Boavistalta. Unohda uima-altaat ja rannat, joissa hikoillaan kuin sillit suolassa naapurin kanssa kylki-kyljessä. Kap Verden rannat ovat rauhaisia ja voit tehdä pitkiä kävelymatkoja ennen kuin törmäät muihin ihmisiin. Nauti rantalomasta ilman tungosta!
Noora Noora 26.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Viiden tähden lomaeuforiaa: Blue Star Euphoria Resort

Kesällä 2018 Kreetalle avattu Blue Star Euphoria Resort on uniikki ja moderni hotelli, joka heti ensimmäisinä aukiolokuukausinaan onnistui hurmaamaan vieraansa tunnelmallaan ja palveluillaan. Hotellin omistaja Marietta Mathioulaki listasi 5 highlightia, jotka tekevät Euphoria Resortista suorastaan euforisen rentoutumispaikan.
SallaS SallaS 5.2.2019