Los Angeles - enkelten kaupunki vailla vertaa

Los Angeles on myyttisiin mittasuhteisiin noussut amerikkalainen kaupunki. Los Angelesissa voit kokea elokuvamaailman tähtisumua, viettää rantalomaa Santa Monican rannalla tai tutustua viimeisimpiin muoti- ja ruokatrendeihin.

los angeles

Los Angeles on oikea kohde, kun haluat tutustua modernin elokuvan historiaan, ihailla kaunista luontoa lähellä kaupungin keskustaa, shoppailla ja perehtyä Amerikan historiaan. Katso matkat Los Angelesiin!

Useat elokuvastudiot Hollywoodissa tarjoavat opastettuja kierroksia, joilla voit kurkistaa kulissien taakse ja nähdä, miten esimerkiksi Casablanca ja Harry Potter on tehty. Vuonna 1927 ovensa avanneen Grauman's Chinese Theaterin ulkopuolella on tähtien (sekä ihmisten ja eläinten) jälkiä sementissä.

On harhaluulo, että Los Angeles on vain yksi iso elokuvatehdas. Enkelten kaupunki on viihteen ja shoppailun ystävien taivas. Kaupungin yöelämän keskus on Sunset Boulevard, jossa on sekä klubeja että musiikkitarjontaa. Shoppailumahdollisuudet ulottuvat aloittelevien suunnittelijoiden putiikeista suuriin ketjuliikkeisiin ja kirpputoreihin. Ravintoloissa on myös mahdollista testata uusimpia ruokatrendejä ennen niiden saapumista Pohjoismaihin.

Keskellä kaupunkia on runsaasti luonnonpuistoja, kuten Runyon Canyon Park ja Griffith Park, joissa kulkee vaellusreittejä. Keskellä kaupunkia on myös La Brea Tar Pits eli tervahautoja, joissa on useiden sukupuuttoon kuolleiden eläinten fossiileja kuten mammutteja, jättisusia ja sapelihammaskissoja.

Rantalomalle Santa Monicaan

Rantakaupunki Santa Monica sijaitsee Tyynenmeren rannikolla noin 25 minuutin ajomatkan päässä Los Angelesista. Santa Monica on oikea suunta, kun haluat viettää rennon rantapäivän tai nauttia hieman rauhallisemmasta yöelämästä. Santa Monicaa voi pitää Kalifornian terveellisen elämän ja modernin ruuan keskittymänä.

Santa Monica Pierillä on paljon tekemistä perheille, kuten huvipuisto, jossa on aurinkoenergialla toimiva maailmanpyörä. Jos haluat nähdä kuuluisan Venice Beachin bulevardin, voit vuokrata polkupyörän tai rullaluistimet ja huristaa niillä pitkin rantakatua.

Aivan kuten Los Angelesissa, myös Santa Monicassa on hyvät ostosmahdollisuudet. GAPin, Sephoran ja muiden tunnettujen ketjujen liikkeitä on Third Street Promenadella, luksusliikkeitä Montana Avenuella, ja pienempiä Wilshire Boulevardilla.