Viikonloppu Kroatiassa

Miksi et matkustaisi viikonloppulomalle Kroatiaan? Vieraile pääkaupunki Zagrebissa, historiallisessa Dubrovnikissa, Zadarissa, jossa on oma riviera, tai omalla niemellään sijaitsevassa Splitissä. Löydä viikonloppulomallesi sopiva kaupunki – tai kaksikin.

Yhteistyössä Kroatian matkailutoimiston kanssa

Viikonloppu Dubrovnikissa

Dubrovnik on enemmän kuin kaupunki, se on elämys. Kaupunki sijaitsee Adrianmeren äärellä ja sen vanha osa on keskiaikaisten muurien ympäröimä. Dubrovnik löytyy myös Unescon maailmanperintökohteiden listalta.

5 vinkkiä viikonloppulomalle Dubrovnikiin

· Aja köysiradalla Srd-vuorelle. Eteesi avautuva näköala on huikea elämys.
· Kävele kierros kaupunginmuurien päällä. Koe Dubrovnikin kivitalot, kujat, puutarhat ja paljon muuta.
· Vaeltele vanhassakaupungissa. Tunne historian siipien havina ja käyskentele pitkin ihastuttavaa Stradun-pääkatua.
· Rentoudu rannalla. Dubrovnikilla on ihka oma ranta, Banje Beach. Astu portaita pitkin suoraan kaupungista rantahiekalle, jota reunustavat viihtyisät ravintolat näköalalla merelle ja Lokrumin saarelle.
· Game of Thrones. Jos tykkäät Game of Thrones -sarjasta, voit osallistua opastetulle kiertokävelylle sarjan kuvauspaikoille.
Lue lisää Dubrovnikin Game of Thrones -kuvauspaikoista.

Dubrovnik - TUI
Dubrovnikin vanhankaupungin kujilla voi syödä tunnelmallisen illallisen.

Viikonloppu Splitissä

Split on moderni, mutta kodikas kaupunki. Se on Dalmatian alueen pääkaupunki ja Kroatian toiseksi suurin kaupunki. Yliopisto, ostosmahdollisuudet ja teatteri yhdistettynä vanhaankaupunkiin, satamapromenadiin ja trendikkäisiin hotelleihin... Splitissä on kaikkea – ja hieman enemmänkin.

5 vinkkiä viikonloppulomalle Splitiin

· Kävele satamapromenadilla. Täältä löydät trendikkäitä kahviloita, joissa voit istua nauttimaan kupposellisen, katsella ihmisvilinää ja ihastella merta.
· Diocletianuksen palatsi. Valtava palatsi on nimetty roomalaisen keisarin Diocletianuksen mukaan. Palatsi sulautuu keskiaikaisen kaupungin keskustaan ja vanhojen raunioiden sisällä kävely on mahtava elämys.
· Herkuttele kalalla ja merenelävillä. Splitissä on runsaasti kala- ja äyritäisravintoloita. Kalastajaveneet tulevat aamuisin satamaan ja tuovat saaliinsa kalamarkkinoille. Ja illalla herkutellaan. Tuoreempaa löydät tuskin mistään.
· Auringonlasku Bačvicessa. Bačvice on lahti sataman takana. Tänne paikalliset kokoontuvat nauttimaan hyvästä ruoasta, mukavista baareista ja upeasta auringonlaskusta.
· Ota lautta Bracille. Brac on saari, jossa on paljon valkoista kalkkikiveä ja Kroatian tunnetuin ranta, Zlatni Rat.

Split - TUI.
Splitissä voi yhdistää helposti ranta- ja kaupunkiloman.

Viikonloppu Zadarissa

Zadarin rannikkokaupunki sijaitsee 1,5 tunnin ajomatkan päässä Splitistä ja sillä on oma rivieransa. Kaupunki on Kroatian viidenneksi suurin ja ”European Best Destinations"-organisaatio nimesi sen Euroopan parhaaksi matkakohteeksi vuonna 2016. Kaupungissa on historiallinen osa, eloisa satama ja useita trendikkäitä ravintoloita ja baareja.

5 vinkkiä viikonloppulomalle Zadariin

· Koe Meriurut ja Aurinkotervehdys. Satamarappusten alla on 35 pilliä, jotka soivat meren aaltojen vaikutuksesta. Täällä on myös Aurinkotervehdys, eli 300 aurinkopaneelia, jotka keräävät päiväsaikaan valoa ja illan pimettyä aloittavat värikkään shownsa.
· Tee meriretki. Satamasta lähtee laivoja Zadarin saaristoon, esimerkiksi Galešnjakin sydämenmuotoiselle saarelle.
· Kävele pitkin Rivaa. Riva on kävelykatu joka johtaa kanavan vierustaa merelle. Pysähdy rantakahvilaan kimaltelevan veden ääreen nauttimaan vaikkapa kuppia kahvia.
· Koe Kalelarga. Kalelarga on Zadarin tunnetuin ja vanhin katu.
· Zadarin suurin puisto. Vladimir Nazor Park on kaupungin suurin puisto ja se sijaitsee kaupungin yläosassa linnoituksen luona. Täällä voit kävellä vehreyden keskellä, näköala yli kaupungin ja merelle on maaginen.

Zadar - TUI.
Zadar ja sen riviera on ihana viikonloppulomakohde.

Viikonloppu Zagrebissa

Zagreb on Kroatian pääkaupunki ja se jakautuu eri osiin. Ns. Yläkaupunki barokkirakennuksineen on Zagrebin vanhinta osaa, kun taas Alakaupunki on rakennettu maanjäristyksen jälkeen 1880. Uusi Zagreb löytyy Sava-joen eteläpuolelta.

5 vinkkiä viikonloppulomalle Zagrebiin

· Käy katedraalissa. Zagrebin katedraali on lähes pakko sisällyttää viikonloppulomaan! Katedraali on koko Kroatian korkein rakennus ja se on rakennettu 1200-luvulla.
· Mirogoj’n hautausmaa. Tämän hautausmaan sanotaan olevan yksi kauneimmista Euroopassa ja nähtyään upean arkkitehtuurin, seiniä pitkin kiipeävät muratit ja kauniit patsaat, on helppo ymmärtää miksi.
· Matkusta köysiradalla. Tämä maailman lyhyin köysirata yhdistää Alakaupungin ja Yläkaupungin. Ylhäältä avautuu hieno näköala yli koko kaupungin.
· Pyhän Markuksen kirkko. Yläkaupunki Gornji Gradissa sijaitsevassa kirkossa on upea punaisista, sinisistä ja valkoisista kaakeleista tehty vaakunakatto.
· Mene markkinoille. Dolac-markkinat kaupungin keskustassa on ihana keidas värikkäine kukkineen, vihanneksineen ja matkamuistoineen.

Zagreb - TUI.
Pääkaupunki Zagrebilla on paljon tarjottavaa.

Kroatia tarjoaa jokaiselle jotakin. Täältä löydät kaikki matkamme Kroatiaan.