Minneapolisissa asuva Emmi Kainulainen: "Arkeni täällä on samanlaista kuin Suomessa"

Luovan alan yrittäjä Emmi Kainulainen eli kaksi vuotta etäsuhteessa, kunnes muutti Minneapolisiin, Yhdysvaltoihin. Kunnianhimoinen Emmi rakentaa nyt Yhdysvalloissa uraa, mutta palaa kesäisin koti-Suomeen nauttimaan Suomen kesästä.

Taustatietoja

Nimi: Emmi Kainulainen
Ikä: 27 vuotta
Vuodet ulkomailla: Neljäs talvi kokoaikaisesti Yhdysvalloissa

Miten päädyit ulkomaille?

– Olin kaksi ensimmäistä opiskeluvuottani kaukosuhteessa. Lensin Minneapolisiin Yhdysvaltoihin muutaman viikon välein ja olin jetlagissa kaksi vuotta putkeen. Kolmantena vuotena pääsin siirto-opiskelijaksi Minneapolisiin Dunwoody College of Technology -kouluun, ja siitä asti olen asunut täällä. Sain ensin työviisumin Chicagoon Ford Modelsille, ja nyt olen perustanut oman yritykseni tänne. Tällä hetkellä käyn paperisotaa työviisumin vaihtamisesta yrittäjäviisumiksi, jotta voisin tehdä täällä monipuolisesti luovan alan töitäni.

Minkälaisia ennakkokäsityksiä maailmalla on suomalaisista?

– Osa ei edes tiedä missä päin Suomi on kartalla. Täällä Minneapolisissa tosin on todella paljon ”suomalaisia, joiden sukujuuret ovat Suomessa, mutta he eivät ole koskaan käyneet siellä, eivätkä puhu kieltä. He kertovat silti ylpeästi olevansa kotoisin Suomesta.

Onko sinulla suomalaisia tapoja, joista pidät kiinni?

– Arkeni täällä on samanlaista kuin Suomessa, joka päivä on saatava Fazerin sinistä ja litroittain kahvia. Teen paljon suomalaista ruokaa kuten kalakeittoa, ja käyn saunomassa niin usein kuin mahdollista.

Mitä ikävöit Suomesta?

– Perhettäni! Ihanaa että he ovat itse asiassa juuri nyt täällä pari viikkoa. Ystäviä on myös iso ikävä, mutta onneksi monet heistä ovat päässeet tänne kyläilemään, ja käyn joka talvi myös Suomessa. Kaikki kesät vietän myös Suomessa!

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle?

– Suomalaisuus merkitsee minulle rehellisyyttä, puhtautta ja juuria. Arvostan suomalaista koulutusjärjestelmää ja terveydenhuoltoa. Niitä on saattanut aikaisemmin pitää itsestäänselvyytenä, mutta ulkomailla asuessa siitä on oppinut olemaan kiitollinen. Suomessa on asiat loppujen lopuksi aika hyvin, ja siitä tulisi kaikkien olla ylpeitä.

Kuvat: Emmi Kainulainen

Muita samankaltaisia

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS

Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.
SallaS SallaS

Lentoemännän kauneusvinkit pitkälle lennolle + tax freen suosituimmat kosmetiikkatuotteet

Lentokoneissa sisäilman kosteus saattaa olla vain 15 prosenttia, kun normaalisti huoneilmassa se on yli 40 prosenttia. Erityisesti pitkillä, yli 10 tuntia kestävillä lennoilla, iho joutuukin kovalle koetukselle. Miten siis lentoemännät onnistuvatkaan pysymään aina niin hehkeinä? TUI flyn lentoemäntänä työskentelevä Yasmin paljastaa nyt parhaat vinkkinsä kuivaa lentokoneilmaa vastaan.
SallaS SallaS

Mediapersoona Mikko Silvennoinen Playa del Inglesissä: ”Viihdyn täällä ihan homona!”

Media-alan yrittäjä Mikko Silvennoinen lomailee Gran Canarialla pari kertaa talvessa. Monipuoliselta saarelta löytyy aina jotain uutta ja mielenkiintoista.
SallaS SallaS