Minneapolisissa asuva Emmi Kainulainen: "Arkeni täällä on samanlaista kuin Suomessa"

10.11.2017
Pauliina
Luovan alan yrittäjä Emmi Kainulainen eli kaksi vuotta etäsuhteessa, kunnes muutti Minneapolisiin, Yhdysvaltoihin. Kunnianhimoinen Emmi rakentaa nyt Yhdysvalloissa uraa, mutta palaa kesäisin koti-Suomeen nauttimaan Suomen kesästä.

Taustatietoja

Nimi: Emmi Kainulainen
Ikä: 27 vuotta
Vuodet ulkomailla: Neljäs talvi kokoaikaisesti Yhdysvalloissa

Miten päädyit ulkomaille?

– Olin kaksi ensimmäistä opiskeluvuottani kaukosuhteessa. Lensin Minneapolisiin Yhdysvaltoihin muutaman viikon välein ja olin jetlagissa kaksi vuotta putkeen. Kolmantena vuotena pääsin siirto-opiskelijaksi Minneapolisiin Dunwoody College of Technology -kouluun, ja siitä asti olen asunut täällä. Sain ensin työviisumin Chicagoon Ford Modelsille, ja nyt olen perustanut oman yritykseni tänne. Tällä hetkellä käyn paperisotaa työviisumin vaihtamisesta yrittäjäviisumiksi, jotta voisin tehdä täällä monipuolisesti luovan alan töitäni.

Minkälaisia ennakkokäsityksiä maailmalla on suomalaisista?

– Osa ei edes tiedä missä päin Suomi on kartalla. Täällä Minneapolisissa tosin on todella paljon ”suomalaisia, joiden sukujuuret ovat Suomessa, mutta he eivät ole koskaan käyneet siellä, eivätkä puhu kieltä. He kertovat silti ylpeästi olevansa kotoisin Suomesta.

Onko sinulla suomalaisia tapoja, joista pidät kiinni?

– Arkeni täällä on samanlaista kuin Suomessa, joka päivä on saatava Fazerin sinistä ja litroittain kahvia. Teen paljon suomalaista ruokaa kuten kalakeittoa, ja käyn saunomassa niin usein kuin mahdollista.

Mitä ikävöit Suomesta?

– Perhettäni! Ihanaa että he ovat itse asiassa juuri nyt täällä pari viikkoa. Ystäviä on myös iso ikävä, mutta onneksi monet heistä ovat päässeet tänne kyläilemään, ja käyn joka talvi myös Suomessa. Kaikki kesät vietän myös Suomessa!

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle?

– Suomalaisuus merkitsee minulle rehellisyyttä, puhtautta ja juuria. Arvostan suomalaista koulutusjärjestelmää ja terveydenhuoltoa. Niitä on saattanut aikaisemmin pitää itsestäänselvyytenä, mutta ulkomailla asuessa siitä on oppinut olemaan kiitollinen. Suomessa on asiat loppujen lopuksi aika hyvin, ja siitä tulisi kaikkien olla ylpeitä.

Kuvat: Emmi Kainulainen