Matkat
Curacao

Hinta alkaen

...

Hotelleja

7

Hintataso

Hinnat ovat esimerkkihintoja Willemstadista.
  • Pizzan. 10 e
  • Vesi (1 l)n. 1 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaAlankomaiden Antillien guldeni (ANG)
  • Aikaero–6 tuntia (talvikaudella)
  • PääkaupunkiWillemstad
  • KieliHollanti, englanti ja papiamento
  • Väkiluku161 000

Matkat Curacao

Curacao

Trooppinen Karibian helmi on täynnä asioita, joista ei voi olla pitämättä. Loputtomat kesät, kullankeltaiset rannat, kaupunkielämä ja kirkas vesi tekevät Curaçaosta suositun lomakohteen niin auringonpalvojien kuin seikkailunhaluisten keskuudessa. Saaren 444 neliökilometrillä on myös rikas kulttuuriperintö, mikä houkuttelee sekä historiasta että kulttuurista kiinnostuneita. Valmistaudu kokemaan yksi maailmaan huolettomimmista ja rennoimmista paikoista: Curaçao.

Alankomaiden Antillien autonominen alue ja saariryhmä muodostettiin vuonna 1954 Alankomaiden toimesta. Hansakauppa kukoisti ja suurimman kukoistuksen aikana 1600-luvulla saari toimikin keskuksena yhdelle sen ajan merkittävimmistä tulonlähteistä – orjakaupan. Mikä ei saaren historiassa ole tietysti suurikaan ylpeydenaihe.

Orjuus lakkautettiin kuitenkin kaikissa Alankomaiden siirtomaissa vuonna 1863, ja vuonna 2010 Alankomaiden Antillien autonominen alue purettiin kokonaan. Vuodesta 2004 lähtien Curaçao on ollut oma itsehallinnollinen alueensa, osana Alankomaiden kuningaskuntaa.

Sukellusta ja seikkailuja maailmanluokan tyyliin

Nykyään tilanne saarella on huomattavasti huolettomampi ja mukavampi – ja hyvä niin. Yhdessä naapureidensa, Aruban ja Bonairen, kanssa paratiisimainen Curaçao muodostaa ns. ABC-saaret. Kristallinkirkas vesi, meren runsas eläimistö ja 28° C vesilämpötila aina 30 metriin syvyyteen asti tekevät Curaçaosta yhden maailman parhaista paikoista sukeltaa. Ja mikäli tässä ei vielä ollut riittämiin, voi listaan vielä lisätä upeat korallit, jopa 30 metriin asti ulottuvan näkyvyyden pinnan alla sekä suositut Blue Cave -luolat.

Spanish Lagoon on puolestaan hyvä vinkki purjelautailusta kiinnostuneille. Etelärannikko tunnetaan nimittäin täällä purjelautailun mekkana – kiitos luoteisten pasaatituulien.

Kulttuuria, ruokaa ja ostoksia

Jätä luonnonkauniit maisemat hetkeksi ja suuntaa saaren pääkaupunkiin Willemstadiin, joka on kaunis ja värikäs paikka täynnä kulttuuria, historiaa, ruokaa ja ostoksia. Vähän kuin Amsterdam tropiikissa. Jos nyt ei aivan kuitenkaan, mutta tosiasiassa arkkitehtuuri muistuttaa hyvinkin paljon hollantilaista. Mikä ei tietysti ole niin yllättävää saaren historiaa ajatellen. Mutta Willemstad on kaikkiaan erittäin suositeltava käyntikohde.

Curaçaon rannat

Koska saari on kuin trooppinen helmi, on täällä luonnollisesti myös useita upeita rantoja. Kaikkia on vaikea tähän mahduttaa, mutta esimerkiksi Cas Abou Beach, Playa Grandi (Playa Piscado) ja Blue Bay Beach ovat muutamia täydellisiä valintoja auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta kiinnostuneille.

Jos kaipaat rauhallisempia rantoja, suuntaa saaren pohjoisosiin. Playa Kenepa, jota kutsutaan myös Grote Knipiksi, on kaunis ja rauhallinen ranta, jolla on myös vähemmän ihmisiä. Rannalla on vuokrattavia aurinkotuoleja ja kajakkeja.
Vihje: Ota mukaan pikkukolikoita, jos haluat vaihtaa vaatteita rannalla – saatat tarvita niitä pukukoppeihin.

Curaçaolle TUIn matkassa

Curaçaolle matkustat omatoimisesti reittilennoilla, joten voit varata matkan pituuden joustavasti. Lomakohteessa ei ole oppaitamme, mutta tavoitat TUIn henkilökuntaa puhelimitse, sähköpostilla ja tekstiviestillä – sekä ennen lomaasi että sen aikana.

Matkavaihtoehtoja Curacao