5 vinkkiä Maltalle

30.5.2018
SallaS
Malta sijaitsee Välimerellä, lähellä Sisiliaa. Sinne voi matkustaa ympäri vuoden. Saari sopii sinulle, joka etsit uutta kohdetta viikonloppumatkalle, tai aurinkoista rantalomaviikkoa. Tässä viisi vinkkiä tulevalle Maltan-matkallesi.

Malta tarjoaa jokaiselle jotakin: Hienoja rantoja, pieniä uimapoukamia, kristallinkirkasta merivettä, jumalaista ruokaa, linnoituksia, katedraaleja, hyviä hotelleja sekä upeat sukellusmahdollisuudet.

Vieraile Cominolla ja Sinisellä laguunilla

Pieni Cominon saari (suomeksi myös Kemmuna) sijaitsee aivan Maltan ja Gozon välisen salmen keskellä. Saarella ei juurikaan ole asutusta tai liikennettä, ja se on paratiisi vesiaktiviteetteihin. Cominon edustalla sijaitsee Sininen laguuni turkooseine vesineen ja salaisine luolineen. Täällä voit uida ja snorklata – täydellinen päiväretkikohde.

Cominon saari ja Sininen laguuni ovat vierailun arvoisia.
Cominon saari ja Sininen laguuni ovat vierailun arvoisia.

Kävele Mdinan ja Rabatin kujilla

Mdina, Maltan entinen pääkaupunki, sijaitsee keskellä saarta. Mdinaa kutsutaan myös hiljaiseksi kaupungiksi. Täällä voit kävellä kapeita mukulakivikujia, vierailla kauniissa katedraalissa ja nauttia kahvista viihtyisissä kahviloissa. Kaupunkiliikenne on hyvin rajoitettua – autojen sijaan käytetään hevosia ja rattaita.

Rabat oli aikoinaan samaa kaupunkia Mdinan kanssa, mutta nyt se on oma kaupunkinsa heti vanhan pääkaupungin kyljessä. Täällä voit vierailla St. Paulin katakombien maanalaisissa huoneissa ja hautakammioissa.

Vaeltele ihanan Mdinan kujilla.
Vaeltele ihanan Mdinan kujilla.

Kokeile Maltan perinneruokia

Maltalainen keittiö on hyvin välimerellinen ja kalapainotteinen. Myös Italiasta on saatu paljon vaikutteita. Perinteisistä ruoista kannattaa kokeilla paikallisesta kalasta valmistettua lampukipiirasta, Gbejniet-lampaanmaitojuustoa tai maltalaista raviolia, Ravjul.

Kannattaa myös piipahtaa aikaisin sunnuntaiaamuna Marsaxlokkin kalamarkkinoilla, jossa voi tutustua kaikkiin maltalaisiin paikallisissa ravintoloissakin tarjoiltaviin kalalajeihin.

Maltalainen ruoka on taivaallista.
Maltalainen ruoka on taivaallista.

Tee veneretki Gozon saarelle

Gozo on Maltan sisarsaari. Saari on vain 15 km pitkä, ja sen pääkaupunki on Rabat (Victoria), joka sijaitsee saaren keskellä. Täältä löydät kuuluisan Cittadella-linnoituksen 1500-luvulta, josta on upea näköala yli kaupungin. Gozo on ihastuttava vihreä saari maatiloineen, viinitarhoineen ja kukkuloiden välissä kiemurtelevine serpentiiniteineen. Meri Gozon edustalla on kristallinkirkasta. Gozon saarelle pääset Maltalta laivoilla, jotka liikennöivät useita kertoja päivässä.

Retki Gozolle on ihan must.
Retki Gozolle on ihan must.

Varaa yksi päivä snorklailuun

Malta tunnetaan todellisena Välimeren sukellusparatiisina. Sukeltaminen täällä sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin. Vesi on kesällä noin 30-asteista ja mereltä voit löytää niin hylkyjä kuin luoliakin. Jos haluat snorklata, kannattaa valita jokin kalliorannoista, kuten Ghar Lapsi, Qwara Point tai Coral Lagoon Pohjois-Maltalla.

Sukellusmahdollisuudet Maltan ympäristössä ovat huippuluokkaa.
Sukellusmahdollisuudet Maltan ympäristössä ovat huippuluokkaa.

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018