5 vinkkiä Maltalle

30.5.2018
SallaS
Malta sijaitsee Välimerellä, lähellä Sisiliaa. Sinne voi matkustaa ympäri vuoden. Saari sopii sinulle, joka etsit uutta kohdetta viikonloppumatkalle, tai aurinkoista rantalomaviikkoa. Tässä viisi vinkkiä tulevalle Maltan-matkallesi.

Malta tarjoaa jokaiselle jotakin: Hienoja rantoja, pieniä uimapoukamia, kristallinkirkasta merivettä, jumalaista ruokaa, linnoituksia, katedraaleja, hyviä hotelleja sekä upeat sukellusmahdollisuudet.

Vieraile Cominolla ja Sinisellä laguunilla

Pieni Cominon saari (suomeksi myös Kemmuna) sijaitsee aivan Maltan ja Gozon välisen salmen keskellä. Saarella ei juurikaan ole asutusta tai liikennettä, ja se on paratiisi vesiaktiviteetteihin. Cominon edustalla sijaitsee Sininen laguuni turkooseine vesineen ja salaisine luolineen. Täällä voit uida ja snorklata – täydellinen päiväretkikohde.

Cominon saari ja Sininen laguuni ovat vierailun arvoisia.
Cominon saari ja Sininen laguuni ovat vierailun arvoisia.

Kävele Mdinan ja Rabatin kujilla

Mdina, Maltan entinen pääkaupunki, sijaitsee keskellä saarta. Mdinaa kutsutaan myös hiljaiseksi kaupungiksi. Täällä voit kävellä kapeita mukulakivikujia, vierailla kauniissa katedraalissa ja nauttia kahvista viihtyisissä kahviloissa. Kaupunkiliikenne on hyvin rajoitettua – autojen sijaan käytetään hevosia ja rattaita.

Rabat oli aikoinaan samaa kaupunkia Mdinan kanssa, mutta nyt se on oma kaupunkinsa heti vanhan pääkaupungin kyljessä. Täällä voit vierailla St. Paulin katakombien maanalaisissa huoneissa ja hautakammioissa.

Vaeltele ihanan Mdinan kujilla.
Vaeltele ihanan Mdinan kujilla.

Kokeile Maltan perinneruokia

Maltalainen keittiö on hyvin välimerellinen ja kalapainotteinen. Myös Italiasta on saatu paljon vaikutteita. Perinteisistä ruoista kannattaa kokeilla paikallisesta kalasta valmistettua lampukipiirasta, Gbejniet-lampaanmaitojuustoa tai maltalaista raviolia, Ravjul.

Kannattaa myös piipahtaa aikaisin sunnuntaiaamuna Marsaxlokkin kalamarkkinoilla, jossa voi tutustua kaikkiin maltalaisiin paikallisissa ravintoloissakin tarjoiltaviin kalalajeihin.

Maltalainen ruoka on taivaallista.
Maltalainen ruoka on taivaallista.

Tee veneretki Gozon saarelle

Gozo on Maltan sisarsaari. Saari on vain 15 km pitkä, ja sen pääkaupunki on Rabat (Victoria), joka sijaitsee saaren keskellä. Täältä löydät kuuluisan Cittadella-linnoituksen 1500-luvulta, josta on upea näköala yli kaupungin. Gozo on ihastuttava vihreä saari maatiloineen, viinitarhoineen ja kukkuloiden välissä kiemurtelevine serpentiiniteineen. Meri Gozon edustalla on kristallinkirkasta. Gozon saarelle pääset Maltalta laivoilla, jotka liikennöivät useita kertoja päivässä.

Retki Gozolle on ihan must.
Retki Gozolle on ihan must.

Varaa yksi päivä snorklailuun

Malta tunnetaan todellisena Välimeren sukellusparatiisina. Sukeltaminen täällä sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin. Vesi on kesällä noin 30-asteista ja mereltä voit löytää niin hylkyjä kuin luoliakin. Jos haluat snorklata, kannattaa valita jokin kalliorannoista, kuten Ghar Lapsi, Qwara Point tai Coral Lagoon Pohjois-Maltalla.

Sukellusmahdollisuudet Maltan ympäristössä ovat huippuluokkaa.
Sukellusmahdollisuudet Maltan ympäristössä ovat huippuluokkaa.

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019