Thaimaan lämpö sulattaa Tuiskun

6.11.2017
SallaS
Poptähti Antti Tuiskun arki Suomessa on jäätävää kiirettä. Mutta Thaimaan trooppinen lämpö pakottaa Tuiskunkin rauhoittumaan ja laskeutumaan lomatunnelmaan. Lue Antti Tuiskun matkahaastattelu!

Lähtöselvitys

Kuka: Antti Tuisku, poptähti
Mikä saa lomalla hymyilemään: Hyvä matkaseura ja lämpö

Minne ensimmäinen ulkomaanmatkasi suuntautui?

– Mie olin 3-4-vuotias, kun pääsin ensimmäisen kerran ulkomaanmatkalle. Menimme Teneriffalle ja mukana olivat äiti, isä, isosisko ja kummisetä perheineen. Kummisedän kuvaamalla videolla kävelen onnellisen näköisenä rantahiekalla ämpäri ja lapio kädessä.

– Meidän perheellä oli tapana matkustella ulkomailla melko paljon – kunnes 90-luvulla lama iski meillekin ja äiti jäi työttömäksi. Aurinkorannat vaihtuivat matkailuvaunuun ja Lapin tuntureihin. Niitä me kolusimme, koko perhe ja vielä mummo ja pappakin samaan vaunuun ahtautuneina. Hauskoja matkoja. Mutta kun kipinä etelänlomailuun oli kerran syttynyt, en voinut olla kantamatta kioskilta kotiin matkatoimistojen esitteitä. Selailin niitä haaveillen ja jätin lehtiä keittiön pöydälle auki halvimpien lomamatkojen kohdalta – ihan vain vinkiksi.

Mikä lomailussa on parasta?

– Matkailu on minulle tärkeä henkireikä. Työni on todella hektistä ja tarvitsen välillä irtiottoja. Vieraassa paikassa, jossa ihmiset eivät tunnista minua, pystyn helpommin rentoutumaan ja lataamaan akkuja.

– Nykyään arvostan lomailussa helppoutta. Aikaisemmin, kun reppureissasin paljon, pakettimatkat olivat minulle lähinnä vitsi. Mutta enää en halua käyttää arvokasta loma-aikaa säätämiseen.

– Itselleni paras loma sisältää urheilua, hyvää ruokaa ja paljon unta. En ole erityisen kiinnostunut nähtävyyksistä, eikä minulla ole mitään listausta paikoista, jotka minun pitäisi välttämättä nähdä. Haluan mieluummin tehdä jotain fyysistä – osallistua vaikka puolimaratonille.

– Olen myös huomannut, että erilaiset arkiset askareet ja rutiinit tekevät minut lomallakin onnelliseksi. Tykkään ruuanlaitosta ja siivoamisesta. Viikko jossain All Inclusive -paratiisissa sujuu kyllä ihan hyvin, mutta sitten alan jo kaivata arkisia touhuja.

Mikä on lempilomakohteesi?

– Thaimaa on ehdoton suosikkini, olen käynyt siellä kymmenkunta kertaa. Se on minulle tuttu ja turvallinen. Tykkään siellä niin ruoasta kuin kulttuuristakin ja tietenkin rannoista ja ilmastosta. Siellä on niin lämmin, että jopa minunkin on pakko hiljentää tahtia.

Kalastusreissut kuuluvat aina Antti Tuiskun lomaohjelmaan.

Mikä on hienoin lomamuistosi?

– Kivoja muistoja on kertynyt paljon, mutta ehkä parhaat tarinat liittyvät kalareissuihin. Meillä on siis ihan lapsuuden matkoista asti ollut tapana aina ulkomailla mennä kalastamaan. Se tunne, kun Thaimaassa palasimme pitkähäntäveneellä kotirantaan 2 isoa barrakudaa ja 1 tonnikala saaliinamme, ja paikallinen ravintoloitsija teki niistä aterian, jonka kokoonnuimme illalla yhdessä hänen perheensä kanssa syömään... Sitä mie en unohda ikinä!

Mitä pakkaat aina mukaan matkalle?

– Hankin jo aina Suomesta matkalle mukaan hyvät aurinkorasvat korkeilla suojakertoimilla. Voi olla hieman yllättävääkin, mutta en ole mikään varsinainen auringonahmija. Kevyt, terve väri riittää. Ja lenkkarit pakkaan myös aina matkalaukkuun. Lenkkeily on paras tapa tutustua uuteen paikkaan.

Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle maailmalla?

– Maailmastahan on lähes mahdotonta löytää paikkaa missä ei tulisi vastaan suomalaisia. Me olemme uteliasta kansaa, haluamme nähdä maailmaa ja tutustua erilaisiin kulttuureihin. Matkustelu avartaa – myös näkemystä Suomesta ja suomalaisuudesta. Varmasti osin juuri matkustelun ansiosta arvostan entistä enemmän kotimaatani. Elämä täällä on helppoa ja turvallista, meillä on raitista ilmaa, puhdasta luontoa, yhteiset pelisäännöt ja kunnioitamme toisiamme. Niin mahtavaa kuin onkin reissata, aina on ollut ihana tulla kotiin.

Muita samankaltaisia

Euroopan 10 parasta rantaa

Pidätkö pitkistä ja matalista valkohiekkaisista rannoista vai viihdytkö pyörökivirannoilla aaltojen liikettä kuunnellen? Euroopassa ja Välimerellä on rantoja jokaiseen makuun. TUIn henkilökunta valitsi Euroopan parhaat rannat - löydätkö myös oman suosikkisi näiden joukosta?
Johanna Johanna 27.3.2019

Treeniloma Rodoksella - hiihtäjä Kerttu Niskasen vinkit

Hiihtäjä Kerttu Niskaselle kertyy talvisin paljon reissupäiviä, kun hän kiertää hiihtokisoja ympäri maailmaa. Pari kertaa vuodessa Kerttu kuitenkin jättää sukset kotiin ja lähtee lomamatkalle – mutta ei ammattiurheilija silloinkaan pelkästään rantatuolissa makoile. Lue Kertun treenilomasta Rodokselle ja nappaa kuntoiluvinkit omallekin lomalle.
SallaS SallaS 26.3.2019

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Uutuus! TUI Blue -hotellikonsepti individualisteille

Tervetuloa uudenlaiseen lomahotelliin! TUI Blue -hotellikonsepti sopii sinulle, joka haluat itse suunnitella lomasi ja sisällyttää siihen mm. ohjattua kuntoilua, alueen kulinaarisia erikoisuuksia ja aitoja, paikallisia elämyksiä. Kaikki tämä modernin designin ja laadukkaiden palveluiden kera.
SallaS SallaS 5.9.2018