Mitä Antti Tuisku teki Thaimaassa? Lue Antin matkakertomus!

”Thaimaa on mulle vähän niin kuin toinen koti. Huomaan, että kaipaan sinne aina takaisin”, sanoo poptähti Antti Tuisku, joka on käynyt Thaimaassa jo pitkälti toistakymmentä kertaa. Tässä kohokohdat Antin tuoreimmalta Phuketin-lomalta tammikuussa 2018.

Sukellus tuttuihin vesiin

Tällä reissulla yksi ehdottomista kohokohdista oli yksityisveneen vuokraus ja matka Raya Yain saarelle, jossa vietin vuonna 2008 yli kuukauden pätkän. Oli erityisen ihanaa, että koko muu perheeni, jonka kanssa matkustin, pääsi nyt myös näkemään tämän paikan.

Olen sukeltanut vuodesta 2006 asti, jolloin suoritin ensimmäiset luokitukseni. Nykyään luokitukseni on Rescue diver ja dyykkejä on takana noin 150. En ole laskenut niitä enää vuosiin. Oli upeaa päästä verestämään muistoja pinnan alle nimenomaan Raya Yain saarella. Olen kolunnut aikoinaan lähestulkoon kaikki saaren ympärillä olevat kohteet. Ilokseni huomasin, että riutat olivat nyt paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin ja elämääkin löytyi mielestäni enemmän! Suomalainen Raya Divers on suosittelemisen arvoinen yritys, joka kestitsee ja opastaa turisteja vastuullisesti merenalaiseen maailmaan.

Lempiruoka Tom Yam

Itsehän olen thaimaalaisen ruoan suurin fani! Mua ei kyllästytä tippaakaan syödä koko lomaa thairuokaa, vaikka taisi meidän kahden viikon lomalle yksi pitsapäiväkin osua.

Oli hauskaa nähdä kuinka myös mun vanhemmat, isä etenkin, uskalsivat tutustua kunnolla uusien makujen maailmaan. Toki he olivat syöneet thairuokaa aiemminkin, mutta hieman suppeasti. Ruokalistat olivat aikaisemmilla lomilla tuottaneet heille päänvaivaa, mutta nyt kun pääsin kunnolla kertomaan mikä on mitäkin, niin sieltähän löytyi kaikille omat suosikit. Iskä ihastui Massaman curryyn ja äiti söi perinteistä Tom Yamia vähemmän tulisena. Mulla oli kahden viikon aikana ehkä yksi päivä jolloin en syönyt Tom Yamia. Se onkin kyllä heittämällä mun lempiruoka!

Treenipuitteet kohdillaan

Olemme siskoni kanssa intohimoisia treenaajia. Mulla oli matkalla erikseen harjoitusohjelma, johon kuului pitkiä lenkkejä matalalla sykkeellä, intervalliharjoituksia ja salia. Mikään ei ole ihanampaa kuin treenata näissä puitteissa kun hotellilla on oma erittäin hyvä sali ja rantaan ja rinteille pääsee halutessaan juoksemaan lähestulkoon kun avaa vaan ulko-oven.

Surffisimulaattori

Yksi hauska aktiviteetti Phuketissa on vierailu Surf Houseen, jossa pääsee harjoittelemaan surffausta simulaatio-olosuhteissa. Taustalla soi hyvä musa, baari tarjoilee kylmiä juomia ja voit katsella kun jengi harjoittelee aalloissa laudan kanssa. Näitä paikkoja löytyy sekä Patongin rannalta että Kata Beachilta. Mua jäi vähän kaivelemaan, etten ollut tässä lajissa heti suvereeni, mutta onpahan syytä ainakin palata sinne vielä takaisin.

Shoppailua outleteissa

Phuketista löytyy myös yllättävän hyvät shoppailumahdollisuudet. Vaikka itse en ole kaupoissa kiertelemisen suurin fani, oli kiva ottaa yksi päivä taukoa auringosta, treenistä ja löhöilystä ja lähteä kiertelemään Premium Outlet -aluetta, joka on täynnä merkkiliikkeitä. Mukaan tarttui lähinnä tuliaisia siskon lapsille.

Oma Pool Villa

Lomalla haluan panostaa majoitukseen. Siksi tälläkin reissulla päädyin Pullman-hotelliin, jossa olen ollut asiakkaana aikaisemminkin. Varasin jälkimmäiselle viikolle vielä erikseen hotellista oman Pool Villan, jota ympäröi korkeat muurit ja allasalue niin, että oikeastaan joka ikkunasta oli mahdollisuus hypätä veteen. Täällä rentoutuminen oli taattu.

Löhöilyä ja yhdessäoloa

Olemme äitini kanssa vähän sellaisia rauhattomia sieluja ja koko ajan pitäisi tehdä jotain. Onneksi osattiin tämä loma kuitenkin nauttia, ja kaikesta touhuilusta huolimatta päällimmäiseksi mieleen jäi se ansaittu lepo ja löhöily, mitä harjoitimme kahden viikon aikana ihan urakalla. Isä sulki puhelimensa Helsinki-Vantaan kentällä ennen lähtöä ja avasi sen Rovaniemellä 15 päivää myöhemmin - se oli hatunnoston arvoinen suoritus!

Oli ihana matkustaa perheen kanssa. Me ollaan tosi läheisiä mun vanhempien ja siskoni kanssa ja ollaan iät ja ajat pyritty tekemään yhteisiä matkoja, vaikka elämä on vienyt meät lapset pois pesästä jo vuosikausia sitten.

Lue lisää TUIn Thaimaasta