Baleaarit pähkinänkuoressa - 4 hienoa saarta

1.2.2017
Johanna
Baleaarit tarjovat upeita rantoja ja maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää. Tutustu Baleaarien neljään saareen!

Baleaarit ovat neljä Espanjalle kuuluvaa saarta - Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera. Neljän isoimman saaren lisäksi Baleaarien saariryhmään kuuluu yli 100 pientä kalliosaarta. Baleaarit tarjoavat suosittujen matkailukohteiden lisäksi tuntemattomampia helmiä. Saarilla on upeita rantoja ja maisemia, mutta myös historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää.

Mallorca – jokaiselle jotakin

Mallorca on suurin ja monipuolisin Baleaarien saarista ja sopii erinomaisesti lomakohteeksi, kun haluat nähdä ja tehdä lomallasi paljon. Mallorcalla on kaikkea - Serra de Tramuntanan vuoriston viehättäviä kyliä, sukelluskohteita, perheystävällisiä pitkiä rantoja ja vilkasta kaupunkielämää Palmassa, jonka sanotaan olevan Baleaarien vastine Barcelonalle. Saari sopii hyvin myös vaeltamisen ja pyöräilyn ystäville.

Menorca - koskematon idylli

Menorca on Baleaarien toiseksi suurin saari, joka on tunnettu erityisesti kauniista luonnostaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Rannikolla on satoja turkooseja rantapoukamia, kauniita hiekkarantoja ja kristallinkirkasta vettä. Pienessä pääkaupungissa Mahonissa on yksi maailman suurimmista luonnonsatamista. Toisella puolella saarta on sen edeltäjä, Ciutadella, jossa on kiehtovia keskiaikaisia katuja kirkkoja, palatseja ja linnoituksia. Menorcalla on myös Baleaarien parhaita sukelluskohteita.

Ibiza - yöelämää ja omaa rauhaa

Ibiza oli pitkään elämäniloisten taiteilijoiden ja hippien suosikkikohde. Samaa tunnelmaa voi aistia edelleen, varsinkin saaren pohjoisosassa. Nykyään Ibiza tunnetaan erityisesti vilkkaasta yöelämästä, klubeista ja laajasta valikoimasta ravintoloita ja baareja. Saarella soittaa joka kesä useita maailman kuuluisimpia DJ:itä. Jos haluat vaihtelua Ibizan kaupungin tai San Antonion vilskeeseen, saaren rannikolla on monia kauniita lahtia hiekkarantoineen, jotka sopivat niin perheille kuin rauhaa rakastaville lomailijoille.

Formentera - paratiisimaisia hiekkarantoja

Vain puolen tunnin venematkan päässä Ibizasta sijaitsee Formentera, joka on pienin Baleaarien neljästa saaresta. Sitä kutsutaan Välimeren Karibiaksi - ja syystäkin. Onhan Formenteralla niin valkoisia hiekkarantoja, turkoosia vettä kuin kivoja snorklauskohteita. Formentera on myös vähiten tunnettu Baleaarien saarista, joten saari on hyvä valinta, kun haluat viettää rauhallista rantalomaa. Se on lähes täysin tasainen, joten saarella voi liikkua näppärästi rannalta toiselle vaikkapa polkupyörällä.

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Ilmastokompensoidut perhehotellit

TUI Family Life -konseptiin kuuluvat parhaat perhehotellimme. TUI Family Life -hotelleissa on aina lastenkerhoja, ohjattua liikuntaa, terveellistä ruokaa ja paljon muuta. Mutta ei siitä tällä kertaa enempää.
Noora Noora 9.5.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.
SallaS SallaS 24.4.2019