Baleaarit pähkinänkuoressa - 4 hienoa saarta

1.2.2017
Johanna
Baleaarit tarjovat upeita rantoja ja maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää. Tutustu Baleaarien neljään saareen!

Baleaarit ovat neljä Espanjalle kuuluvaa saarta - Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera. Neljän isoimman saaren lisäksi Baleaarien saariryhmään kuuluu yli 100 pientä kalliosaarta. Baleaarit tarjoavat suosittujen matkailukohteiden lisäksi tuntemattomampia helmiä. Saarilla on upeita rantoja ja maisemia, mutta myös historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää.

Mallorca – jokaiselle jotakin

Mallorca on suurin ja monipuolisin Baleaarien saarista ja sopii erinomaisesti lomakohteeksi, kun haluat nähdä ja tehdä lomallasi paljon. Mallorcalla on kaikkea - Serra de Tramuntanan vuoriston viehättäviä kyliä, sukelluskohteita, perheystävällisiä pitkiä rantoja ja vilkasta kaupunkielämää Palmassa, jonka sanotaan olevan Baleaarien vastine Barcelonalle. Saari sopii hyvin myös vaeltamisen ja pyöräilyn ystäville.

Menorca - koskematon idylli

Menorca on Baleaarien toiseksi suurin saari, joka on tunnettu erityisesti kauniista luonnostaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Rannikolla on satoja turkooseja rantapoukamia, kauniita hiekkarantoja ja kristallinkirkasta vettä. Pienessä pääkaupungissa Mahonissa on yksi maailman suurimmista luonnonsatamista. Toisella puolella saarta on sen edeltäjä, Ciutadella, jossa on kiehtovia keskiaikaisia katuja kirkkoja, palatseja ja linnoituksia. Menorcalla on myös Baleaarien parhaita sukelluskohteita.

Ibiza - yöelämää ja omaa rauhaa

Ibiza oli pitkään elämäniloisten taiteilijoiden ja hippien suosikkikohde. Samaa tunnelmaa voi aistia edelleen, varsinkin saaren pohjoisosassa. Nykyään Ibiza tunnetaan erityisesti vilkkaasta yöelämästä, klubeista ja laajasta valikoimasta ravintoloita ja baareja. Saarella soittaa joka kesä useita maailman kuuluisimpia DJ:itä. Jos haluat vaihtelua Ibizan kaupungin tai San Antonion vilskeeseen, saaren rannikolla on monia kauniita lahtia hiekkarantoineen, jotka sopivat niin perheille kuin rauhaa rakastaville lomailijoille.

Formentera - paratiisimaisia hiekkarantoja

Vain puolen tunnin venematkan päässä Ibizasta sijaitsee Formentera, joka on pienin Baleaarien neljästa saaresta. Sitä kutsutaan Välimeren Karibiaksi - ja syystäkin. Onhan Formenteralla niin valkoisia hiekkarantoja, turkoosia vettä kuin kivoja snorklauskohteita. Formentera on myös vähiten tunnettu Baleaarien saarista, joten saari on hyvä valinta, kun haluat viettää rauhallista rantalomaa. Se on lähes täysin tasainen, joten saarella voi liikkua näppärästi rannalta toiselle vaikkapa polkupyörällä.

Muita samankaltaisia

Durresin Riviera – aurinkolomaa mukavin maustein

Usein tulee tunne, että voisit oikeastaan olla missä tahansa Välimerellä. Aurinkotuolissa loikoillessasi, kun tilaat lasillisen kuplivaa rantabaarissa tai polkuveneellä polkiessasi. Durresin Riviera tarjoaa kuitenkin lomallesi lisämausteita ruuan, kulttuurin ja kaupunkielämän muodossa. Lue lisää, jos haluat yhdistää rantalomaasi uusia makuja.
Johanna Johanna 26.8.2019

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019