Baleaarit pähkinänkuoressa - 4 hienoa saarta

Baleaarit tarjovat upeita rantoja ja maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää. Tutustu Baleaarien neljään saareen!

Baleaarit ovat neljä Espanjalle kuuluvaa saarta - Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera. Neljän isoimman saaren lisäksi Baleaarien saariryhmään kuuluu yli 100 pientä kalliosaarta. Baleaarit tarjoavat suosittujen matkailukohteiden lisäksi tuntemattomampia helmiä. Saarilla on upeita rantoja ja maisemia, mutta myös historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää.

Mallorca – jokaiselle jotakin

Mallorca on suurin ja monipuolisin Baleaarien saarista ja sopii erinomaisesti lomakohteeksi, kun haluat nähdä ja tehdä lomallasi paljon. Mallorcalla on kaikkea - Serra de Tramuntanan vuoriston viehättäviä kyliä, sukelluskohteita, perheystävällisiä pitkiä rantoja ja vilkasta kaupunkielämää Palmassa, jonka sanotaan olevan Baleaarien vastine Barcelonalle. Saari sopii hyvin myös vaeltamisen ja pyöräilyn ystäville.

Menorca - koskematon idylli

Menorca on Baleaarien toiseksi suurin saari, joka on tunnettu erityisesti kauniista luonnostaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Rannikolla on satoja turkooseja rantapoukamia, kauniita hiekkarantoja ja kristallinkirkasta vettä. Pienessä pääkaupungissa Mahonissa on yksi maailman suurimmista luonnonsatamista. Toisella puolella saarta on sen edeltäjä, Ciutadella, jossa on kiehtovia keskiaikaisia katuja kirkkoja, palatseja ja linnoituksia. Menorcalla on myös Baleaarien parhaita sukelluskohteita.

Ibiza - yöelämää ja omaa rauhaa

Ibiza oli pitkään elämäniloisten taiteilijoiden ja hippien suosikkikohde. Samaa tunnelmaa voi aistia edelleen, varsinkin saaren pohjoisosassa. Nykyään Ibiza tunnetaan erityisesti vilkkaasta yöelämästä, klubeista ja laajasta valikoimasta ravintoloita ja baareja. Saarella soittaa joka kesä useita maailman kuuluisimpia DJ:itä. Jos haluat vaihtelua Ibizan kaupungin tai San Antonion vilskeeseen, saaren rannikolla on monia kauniita lahtia hiekkarantoineen, jotka sopivat niin perheille kuin rauhaa rakastaville lomailijoille.

Formentera - paratiisimaisia hiekkarantoja

Vain puolen tunnin venematkan päässä Ibizasta sijaitsee Formentera, joka on pienin Baleaarien neljästa saaresta. Sitä kutsutaan Välimeren Karibiaksi - ja syystäkin. Onhan Formenteralla niin valkoisia hiekkarantoja, turkoosia vettä kuin kivoja snorklauskohteita. Formentera on myös vähiten tunnettu Baleaarien saarista, joten saari on hyvä valinta, kun haluat viettää rauhallista rantalomaa. Se on lähes täysin tasainen, joten saarella voi liikkua näppärästi rannalta toiselle vaikkapa polkupyörällä.

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

5 ympäristösertifioitua hotellia kesälomalle

Asia, joka muodostuu yhä tärkeämmäksi matkailijoiden keskuudessa, on ympäristösertifioidut hotellit. 95 prosenttia TUIn asiakkaista pitää vastuullisuutta tärkeänä osana lomaa ja noin joka viides ei voisi kuvitella majoittuvansa hotelliin, joka ei ole ympäristösertifioitu. Tämän osoittaa vastikään tehty asiakastutkimus. Tähän olemme listanneet viisi suosituinta kesäkauden ympäristösertifioitua hotelliamme.
Oona Oona

Uusi TUI Blue – enemmän kuin hotelli

TUI Blue on uusi lippulaivamme ja koostuu kolmesta erilaisesta hotellityypistä: For All, For Two ja For Families. TUI Blue -hotelleissa tutustut paremmin kohteeseesi ja matkakumppaniisi, riippumatta vuodenajasta ja siitä kenen kanssa lomailet. TUI Blue on enemmän kuin hotelli - se on elämys.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna