Baleaarit pähkinänkuoressa - 4 hienoa saarta

1.2.2017
Johanna
Baleaarit tarjovat upeita rantoja ja maisemia, historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää. Tutustu Baleaarien neljään saareen!

Baleaarit ovat neljä Espanjalle kuuluvaa saarta - Mallorca, Menorca, Ibiza ja Formentera. Neljän isoimman saaren lisäksi Baleaarien saariryhmään kuuluu yli 100 pientä kalliosaarta. Baleaarit tarjoavat suosittujen matkailukohteiden lisäksi tuntemattomampia helmiä. Saarilla on upeita rantoja ja maisemia, mutta myös historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää.

Mallorca – jokaiselle jotakin

Mallorca on suurin ja monipuolisin Baleaarien saarista ja sopii erinomaisesti lomakohteeksi, kun haluat nähdä ja tehdä lomallasi paljon. Mallorcalla on kaikkea - Serra de Tramuntanan vuoriston viehättäviä kyliä, sukelluskohteita, perheystävällisiä pitkiä rantoja ja vilkasta kaupunkielämää Palmassa, jonka sanotaan olevan Baleaarien vastine Barcelonalle. Saari sopii hyvin myös vaeltamisen ja pyöräilyn ystäville.

Menorca - koskematon idylli

Menorca on Baleaarien toiseksi suurin saari, joka on tunnettu erityisesti kauniista luonnostaan ja historiallisista nähtävyyksistään. Rannikolla on satoja turkooseja rantapoukamia, kauniita hiekkarantoja ja kristallinkirkasta vettä. Pienessä pääkaupungissa Mahonissa on yksi maailman suurimmista luonnonsatamista. Toisella puolella saarta on sen edeltäjä, Ciutadella, jossa on kiehtovia keskiaikaisia katuja kirkkoja, palatseja ja linnoituksia. Menorcalla on myös Baleaarien parhaita sukelluskohteita.

Ibiza - yöelämää ja omaa rauhaa

Ibiza oli pitkään elämäniloisten taiteilijoiden ja hippien suosikkikohde. Samaa tunnelmaa voi aistia edelleen, varsinkin saaren pohjoisosassa. Nykyään Ibiza tunnetaan erityisesti vilkkaasta yöelämästä, klubeista ja laajasta valikoimasta ravintoloita ja baareja. Saarella soittaa joka kesä useita maailman kuuluisimpia DJ:itä. Jos haluat vaihtelua Ibizan kaupungin tai San Antonion vilskeeseen, saaren rannikolla on monia kauniita lahtia hiekkarantoineen, jotka sopivat niin perheille kuin rauhaa rakastaville lomailijoille.

Formentera - paratiisimaisia hiekkarantoja

Vain puolen tunnin venematkan päässä Ibizasta sijaitsee Formentera, joka on pienin Baleaarien neljästa saaresta. Sitä kutsutaan Välimeren Karibiaksi - ja syystäkin. Onhan Formenteralla niin valkoisia hiekkarantoja, turkoosia vettä kuin kivoja snorklauskohteita. Formentera on myös vähiten tunnettu Baleaarien saarista, joten saari on hyvä valinta, kun haluat viettää rauhallista rantalomaa. Se on lähes täysin tasainen, joten saarella voi liikkua näppärästi rannalta toiselle vaikkapa polkupyörällä.

Muita samankaltaisia

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018

Uutuus! TUI Blue -hotellikonsepti individualisteille

Tervetuloa uudenlaiseen lomahotelliin! TUI Blue -hotellikonsepti sopii sinulle, joka haluat itse suunnitella lomasi ja sisällyttää siihen mm. ohjattua kuntoilua, alueen kulinaarisia erikoisuuksia ja aitoja, paikallisia elämyksiä. Kaikki tämä modernin designin ja laadukkaiden palveluiden kera.
SallaS SallaS 5.9.2018