Mallorca hurmaa monipuolisuudellaan – löydä lomaklassikon parhaat palat

Huikaisevia rantoja, värikästä kaupunkikulttuuria, historiallisia nähtävyyksiä, upeita luontoelämyksiä, vegaanisia makunautintoja. Klassikkokohde Mallorca yllättää monipuolisuudellaan. Poimi tästä parhaat palat omaan lomaasi + 3 hotellivinkkiä.

Upeita rantoja

Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja salaisia poukamia – Mallorcalla on paljon upeita rantoja, joista jokainen voi löytää oman suosikkinsa. Mallorcan helmi on 14 kilometrin mittainen, hienohiekkainen Alcudian ranta, joka sopii hyvin lapsiperheille matalan rannan ja monipuolisten palvelujen ansiosta. Lisäksi saarella on edelleen useita rauhallisia, rakentamattomia rantapoukamia, joilla on leppoisaa viettää aurinkopäivää. Snorklaajille ja sukeltajille kirkkaat vedet tarjoavat hienot puitteet. Saarella toimii sukelluskouluja, joissa voi halutessaan ottaa tunteja tai suorittaa kursseja.

Kaupunkivilinää Palmassa

Mallorcalla voi kätevästi yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman. Saaren pääkaupunki, Pikku-Barcelonaksikin kutsuttu Palma, on kuhiseva, kansainvälinen kaupunki, joka ihastuttaa tapasbaareillaan, jugend-arkkitehtuurillaan, design-liikkeillään, ostosmahdollisuuksillaan ja upealla katedraalillaan. Lisäksi tarjolla on kulttuuririentoja gallerioista konsertteihin, sekä vilkas yöelämä klubeineen ja kasinoineen.

Palman julkinen liikenne vetää vertoja monelle Euroopan metropolille – ilman kovia ruuhkia. Palmassa on vuodesta 2007 liikennöinyt oma metro, johon kuuluu kaksi linjaa ja yhteensä 16 asemaa. Metron lisäksi Palman ja lähialueiden bussiyhteydet ovat hyvät. Mallorcan julkisen liikenteen yhtiö CTM tarjoaa Palman alueella myös Mou-te Bé -kaupunkipolkupyöriä.

Palman maamerkki on La Seun goottilainen katedraali.

Museoita ja nähtävyyksiä

Palman maamerkki on La Seun goottilainen katedraali. Tämän lisäksi Mallorcan tärkeimpiin historiallisiin kohteisiin kuuluu Castell de Bellver eli Bellverin linna, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä pääkaupungista. Yli 700-vuotias linna tunnetaan harvinaisesta pyöreästä muodostaan.

Vaikka Mallorcasta ei ehkä ensimmäisenä tulekaan mieleen kulttuuriloma, saarelta löytyy myös mielenkiintoisia museoita. Palman Museu de Mallorca on mainio paikka tutustua saaren historiaan. Taiteen ystävien kannattaa kokeilla Palmassa sijaitsevaa espanjalaisen nykytaiteen museota sekä Joan Miró -museota. Katalonialainen taidemaalari Miró asui aikoinaan Mallorcalla, ja myös hänen ateljeensa on avoinna yleisölle.

Junaretki Sólleriin

Junamatka Palmasta Sólleriin on varsinainen Mallorca-klassikko, jota ei kannata jättää väliin. Vuoristojen poikki kiemurteleva maisemareitti vanhanaikaisen junan kyydissä on elämys kaikenikäisille. Matka kestää noin tunnin. Perillä kävijöitä odottaa viehättävä Sóllerin laakso pikkukylineen.

Pyöräilyä ja patikointia

Mallorcalla on satsattu pyöräilyyn ja muuhun aktiivilomailun etenkin 2000-luvulla. Lomalla kannattaakin kokeilla ainakin lyhyttä pyörä- tai patikkaretkeä, joka avaa saarta täysin uudella tavalla. Pyörällä pääsee niin maaseudun pikkuteille kuin vuoriston serpentiineihinkin. Pyörän vuokraaminen on helppoa, taukopaikkoja on tiheässä, ja liikenne on rauhallista. Sopivia reittejä löytyy niin kilpa- kuin retkipyöräilijöillekin.

Myös hyvin ylläpidetyt vaellusreitit tarjoavat upeita maisemia ja liikuntaelämyksiä. Tunnettuja vaellusreittejä lähtee Mallorcalla esimerkiksi Sóllerin laaksosta Serra de Tramuntanan vuoristoon sekä saaren kansallispuistoista kuten Llevantista, Cabrerasta ja Mondragosta. Pyörä- ja vaellusmatkailun sesonkia Mallorcalla ovat maalis–toukokuu ja syys–lokakuu.

Pyörä on Mallorcalla kätevä kulkupeli.

Tippukiviluolat

Mallorcan komeimpia luonnonnähtävyyksiä ovat tippukiviluolat, joita saarelta löytyy useampia. Esimerkiksi Coves del Dracin tippukiviluolasto lähellä Porto Cristoa muodostuu neljästä luolasta ja se on vaikuttava näky maanalaisine järvineen ja katosta putoavine terävine kivimuodostelmineen.

Euroopan vegaaninen pääkaupunki

Palmaa kutsutaan myös Euroopan vegaaniseksi pääkaupungiksi. Syynä vegaanisten ravintoloiden runsaaseen määrään on kenties Vegan Gastronomy Culinary Academy, Euroopan johtava vain vegaanisia raaka-aineita käyttävä kokkikoulu. Kurssitarjonta käsittää muun muassa vegaanisten juustojen valmistuksen, Välimeren vegaanisen keittiön perusteet, vegaaniset leivonnaiset ja vegaaniset hampurilaiset. Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsee myös yhden Michelin-tähden Es Fum -ravintola, jossa voit nauttia vegaanisen illallismenun.

3 hotellivinkkiä

Parasta lapsiperheille
Alcudiassa, aivan Playa de Muron valkean, matalapohjaisen ja kilometrien mittaisen rannan äärellä sijaitsee TUI Blue Alcudia Pins -hotelli perheille suunnattuine palveluineen. Täällä päivät kuluvat leppoisasti rannalla tai altailla, mutta hotellilta pääsee helposti vaikkapa paikallisbussilla myös Alcudian huvivenesatamaan tai vanhankaupungin kujille. Hotellin ympäristöön, mm. etelässä sijaitsevaan luonnonsuojelualueeseen, voi tutustua kätevästi myös polkupyörillä.

Aivan rannan tuntumassa sijaitsevassa TUI Blue Alcudia Pins -hotellissa on uima-altaita niin isoille kuin pienillekin vesipedoille.

Aktiivista All Inclusive -lomaa
Uudistettu hotelli Riu Bravo sijaitsee lähellä suosittua Playa de Palman rantaa. Hotellin sijainti on ihanteellinen esimerkiksi pyöräilyyn, sillä Riu Bravon lähiympäristössä on useita reittejä, joita käytetään niin rauhallisiin pyöräretkiin kuin ammattimaisiin kilpailuihin. Ympäristöön voi tutustua myös hevosen selästä. Lähellä viheriöi myös 18-reikäinen golfkenttä. Hotellin buffetravintolassa kokit valmistavat herkullisia ruokia – All Inclusiven valikoima on laaja ja monipuolinen.

Aktiviteettien jälkeen voi pulahtaa altaaseen ja nauttia virkistävän juoman swim up -baarissa.

Tyylikästä kaupunkilomaa
Hotelli HM Balanguera on pieni, tyylikäs cityhotelli Palman kaupungin rauhallisessa osassa. Trendikkäät ravintolat, kaupat ja nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä. Hotellin kattoterassilla on oma uima-allas viihtyisine pergoloineen ja leposohvineen.

Hotelli HM Balanguerassa on tyylikäs design-hotelli Palmassa.

Muita samankaltaisia