2.6.2017

Lohikäärmeluolat Mallorcalla -retkipäiväkirja

Vaihtelu virkistää rantalomallakin. Koe uusia elämyksiä nousemalla ylös aurinkotuolista ja lähtemällä retkelle. Lue lentävän reportterimme kokemuksia retkestä Mallorcan lohikäärmeluoliin.

Parin Mallorcalla vietetyn laiskanpulskean rantapäivän jälkeen oli virkistävää vaihtelua herätä aikaisin, syödä pika-aamiainen, pakata reppu ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Nautin siitä energiasta, jonka retkipäivän ohjelma nostattaa, toisin kuin rantasandaaleissa ympäriinsä laahustaminen. Aurinko oli juuri noussut ja lämmitti mukavasti selässä, kun nousin bussiin hotellin ulkopuolella.

Merirosvoja ja julkkiksia

Oppaamme oli häikäisevä tarinankertoja. Pääsimme hädin tuskin liikkeelle, kun hän alkoi jo viihdyttää meitä jännittävilla tarinoilla Mallorcan menneistä ajoista ja nykyelämästä. Merirosvoista, haciendoista ja viinitarhoista. Hän paljasti myös tennistähti Rafael Nadalin lapsuudenkodin sijainnin samaten kuin julkkisten kuten Claudia Schifferin ja Michael Douglasin kesämökkien paikat.

Elävien eläinten tori

Sineu on suloinen kaupunki Mallorcan sisämaassa, aivan keskellä saarta. Kaupungin pääaukiolla pidetään joka keskiviikko markkinat, ja mikä olisikaan ollut parempi jalottelupaikka. Kojuissa sai maisteilla juustoja, makkaroita ja vihannespikkelsejä, mutta pussiin päätyi lopulta auringossa kypsyneitä persikoita. Niitä mutustellessani huomasin, että markkinoilla myydään myös eläviä eläimiä, kuten ankkoja, kanoja ja aaseja.

Lounas Porto Cristossa

Satamakaupunki Porto Cristossa oli tunti aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia lounasta. Löysin viehättävän ravintolan pinjapuiden siimeksestä rantakadulta. Tilasin tapaslautasen, jolta löytyi juustoja ja makkaroita. Samoja olin maistellut jo markkinoilla, joten saatoin vain kiittää itseäni hyvästä valinnasta, samalla kun ihailin hiekkarannalle ja satamaan avautuvia maisemia.

Laskeutuminen Lohikäärmeluoliin

Kymmenen minuutin bussimatkan jälkeen saavuimme retken varsinaiseen kohteeseen eli lohikäärmeluoliin. Espanjaksi paikka on nimeltään Cuevas del Drach. Olin nähnyt luolista kuvia, mutta kun opas johti meidät alas, jäin sanattomaksi hämmästyksestä. Luolaverkosto on useita kilometrejä pitkä ja neljässä paikassa avautuvat valtavat hallit, joiden katoista roikkuu tuhansien vuosien ajan kertyneitä tippukiviä.

Maanalaisen järven lumoavat soinnut

Maagisin hetki tulee kierroksen loppuvaiheilla. Alhaalla sijaitsee valtava luola, jossa kaarien ja pilareiden keskellä on maanalainen järvi. Asetuimme paikoillemme ja odotimme. Kauempaa kuului musiikkia, joka hiljalleen voimistui. Jostain tippukivien välistä lipui valaistu vene, jonka kyydissä oli viisi ihmistä. Yksi souti ja muut neljä soittivat cembaloa ja jousisoittimia. Hetki kesti noin kymmenen minuuttia ja me yleisössä istumme paikoillemme nauliintuneina ja hipihiljaa (lukuun ottamatta pakollista kameran napsetta).

Muistoksi majoricahelmistä tehty rannekoru

Oikeastaan olin jo saanut riittävästi kokemuksia yhdelle päivälle, kun bussi pysähtyi vielä helmitehtaalle Manacoriin. Oli silti jännittävää nähdä, miten niin sanotut majoricahelmet valmistetaan menetelmällä, joka on keksitty jo 1890. Päädyin myös ostamaan hopeisen rannekorun, jossa näitä helmiä hohtelee. Tätä tekstiä kirjoittaessani rannekoru auttoi muistelemaan yhtä parhaista päivistäni Mallorcalla.

Lue lisää TUIn retkistä.

Muita samankaltaisia

Kap Verde lasten kanssa

Kap Verde tunnetaan loputtomista rannoistaan ja laadukkaista hotelleistaan, mutta millaista on lähteä Kap Verdelle lasten kanssa? Tutustu vinkkeihimme, miten viettää unohtumaton loma lasten kanssa Kap Verdellä!
Noora Noora 11.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Kap Verde – koe useampi saari yhden loman aikana

Vaeltele trooppisen vehreällä Santo Antãolla, maistele viiniä vulkaanisaari-Fogolla tai hyppää kapverdeläisen elämänrytmin vietäväksi trendikkäässä Mindelon kaupungissa São Vincentellä. Olitpa lomalla sitten Salin tai Boavistan saarella, kannattaa naapurisaarille tehdä pieniä tutkimusretkiä ja lähteä tutustumaan syvemmälle Kap Verden olemukseen. Tutustu parhaisiin saarivinkkeihimme Kap Verdellä!
Noora Noora 11.6.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019