Lohikäärmeluolat Mallorcalla -retkipäiväkirja

Vaihtelu virkistää rantalomallakin. Koe uusia elämyksiä nousemalla ylös aurinkotuolista ja lähtemällä retkelle. Lue lentävän reportterimme kokemuksia retkestä Mallorcan lohikäärmeluoliin.

Parin Mallorcalla vietetyn laiskanpulskean rantapäivän jälkeen oli virkistävää vaihtelua herätä aikaisin, syödä pika-aamiainen, pakata reppu ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Nautin siitä energiasta, jonka retkipäivän ohjelma nostattaa, toisin kuin rantasandaaleissa ympäriinsä laahustaminen. Aurinko oli juuri noussut ja lämmitti mukavasti selässä, kun nousin bussiin hotellin ulkopuolella.

Merirosvoja ja julkkiksia

Oppaamme oli häikäisevä tarinankertoja. Pääsimme hädin tuskin liikkeelle, kun hän alkoi jo viihdyttää meitä jännittävilla tarinoilla Mallorcan menneistä ajoista ja nykyelämästä. Merirosvoista, haciendoista ja viinitarhoista. Hän paljasti myös tennistähti Rafael Nadalin lapsuudenkodin sijainnin samaten kuin julkkisten kuten Claudia Schifferin ja Michael Douglasin kesämökkien paikat.

Elävien eläinten tori

Sineu on suloinen kaupunki Mallorcan sisämaassa, aivan keskellä saarta. Kaupungin pääaukiolla pidetään joka keskiviikko markkinat, ja mikä olisikaan ollut parempi jalottelupaikka. Kojuissa sai maisteilla juustoja, makkaroita ja vihannespikkelsejä, mutta pussiin päätyi lopulta auringossa kypsyneitä persikoita. Niitä mutustellessani huomasin, että markkinoilla myydään myös eläviä eläimiä, kuten ankkoja, kanoja ja aaseja.

Lounas Porto Cristossa

Satamakaupunki Porto Cristossa oli tunti aikaa tutustua kaupunkiin ja nauttia lounasta. Löysin viehättävän ravintolan pinjapuiden siimeksestä rantakadulta. Tilasin tapaslautasen, jolta löytyi juustoja ja makkaroita. Samoja olin maistellut jo markkinoilla, joten saatoin vain kiittää itseäni hyvästä valinnasta, samalla kun ihailin hiekkarannalle ja satamaan avautuvia maisemia.

Laskeutuminen Lohikäärmeluoliin

Kymmenen minuutin bussimatkan jälkeen saavuimme retken varsinaiseen kohteeseen eli lohikäärmeluoliin. Espanjaksi paikka on nimeltään Cuevas del Drach. Olin nähnyt luolista kuvia, mutta kun opas johti meidät alas, jäin sanattomaksi hämmästyksestä. Luolaverkosto on useita kilometrejä pitkä ja neljässä paikassa avautuvat valtavat hallit, joiden katoista roikkuu tuhansien vuosien ajan kertyneitä tippukiviä.

Maanalaisen järven lumoavat soinnut

Maagisin hetki tulee kierroksen loppuvaiheilla. Alhaalla sijaitsee valtava luola, jossa kaarien ja pilareiden keskellä on maanalainen järvi. Asetuimme paikoillemme ja odotimme. Kauempaa kuului musiikkia, joka hiljalleen voimistui. Jostain tippukivien välistä lipui valaistu vene, jonka kyydissä oli viisi ihmistä. Yksi souti ja muut neljä soittivat cembaloa ja jousisoittimia. Hetki kesti noin kymmenen minuuttia ja me yleisössä istumme paikoillemme nauliintuneina ja hipihiljaa (lukuun ottamatta pakollista kameran napsetta).

Muistoksi majoricahelmistä tehty rannekoru

Oikeastaan olin jo saanut riittävästi kokemuksia yhdelle päivälle, kun bussi pysähtyi vielä helmitehtaalle Manacoriin. Oli silti jännittävää nähdä, miten niin sanotut majoricahelmet valmistetaan menetelmällä, joka on keksitty jo 1890. Päädyin myös ostamaan hopeisen rannekorun, jossa näitä helmiä hohtelee. Tätä tekstiä kirjoittaessani rannekoru auttoi muistelemaan yhtä parhaista päivistäni Mallorcalla.

Lue lisää TUIn retkistä.

Muita samankaltaisia

Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.
Noora Noora

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna