Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.

Arawakkien kerrotaan olleen saaren ensimmäisiä asukkaita. Alankomaiden kuningaskunnan hansakauppa 1600-luvulla asetti maan keskelle kultasadetta. Orjakauppa oli yksi tärkeimmistä tulonlähteistä, ja valitettavasti Curacaosta tulikin juuri sen strateginen keskus.

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Maailmanluokan vedet

Nykypäivänä tilanne tässä auringonpalvojien ja seikkailunhaluisten mekassa on paljon rauhallisempi. Jotta paikalliset asukkaat ja matkailijat voivat jatkossakin nauttia kaikesta, mitä tällä paratiisisaarella on tarjota, on kestävä työ suunnattoman tärkeää, niin myös meille TUIlla.

Lapset oppimassa koulussa

Pysäytä lisääntyvä roskaaminen

Ei ole vaikeaa ymmärtää miksi saari kultaisine rantoineen ja huojuvine palmuineen houkuttelee niin monen tyylisiä matkailijoita. Valitettavasti rannoilla ja tienvarsille on paljon roskia sekä puutteellisen jätehuoltojärjestelmän että turhan roskaamisen vuoksi. Jätteiden samoin kuin haasteiden määrä kasvaa, ja kestävyystietämyksen lisääminen on välttämätöntä negatiivisen kehityssuunnan kääntämiseksi.

Keskimääräisen matkailijan tuottamien jätteiden lisäksi saaren runsaat 160 000 asukasta tuottavat keskimäärin 3,7 kg jätettä asukasta kohden joka päivä. Ilman toimivaa kierrätysjärjestelmää tämä johtaa siihen, että joukko alumiinitölkkejä, muovipusseja ja muita roskia kulkeutuu kaduille – roskia jotka lopulta usein päätyvät mereen. Tämän vuoksi kierrätysasemia on perustettu roskien lajittelua ja kierrättämistä varten.

Lapset oppimassa kierrätystä.

Ympäristökasvatusta tulevaisuuden opettajille

TUI Junior Academy Curacao on koulutusohjelma, joka opettaa tulevaisuuden opettajia ympäristöuhista, kierrätyksestä ja kestävyydestä. TUI Care Foundation ja Greenkidz opettavat 120 opettajaa Curacaon yliopistossa inspiroimaan ja motivoimaan peruskoulun oppilaita pitämään parempaa huolta ympäristöstä.

Tämän ohjelman lopuksi osanottajat ja tulevaisuuden opettajat läpikäyvät harjoituksen alueen peruskouluissa. Tätä kautta saavutetaan noin 2 000 paikallisia kouluja käyvää lasta. Curacaon asukkaiden tietoisuuden lisäämiseksi hankkeen aikana on kehitetty opetusmateriaali, joka on täysin ilmainen ja saatavilla kaikissa saaren 50 peruskoulussa. Tämä puolestaan antaa 8 000 koululaiselle mahdollisuuden hyödyntää ympäristökasvatuksen innovaatioita ja työvälineitä.

Koululapset poseeraavat todistustensa kanssa.