2.9.2017

Dubai on maailmanennätysten koti

Parempi överit kuin vajarit on suosittu ajatusmalli Dubaissa. Arabiemiraattien kullanhohtoisin emiirikunta pitää titteliä ”maailman suurimmasta” useammassakin kategoriassa. Tutustu Lähi-idän Las Vegasiin ennätyksiin!

Maailman korkein rakennus – Burj Khalifa

Dubain ja samalla koko maailman korkein rakennus tällä hetkellä on 828 metriä korkea Burj Khalifa. Kimaltavaa rakettia muistuttava rakennus sijaitsee Dubai Downtownissa. Maailman korkein rakennus pitää sisällään monta muutakin maailmanennätystä, kuten eniten kerroksia maailmassa, korkein näköalatasanne ja maailman pisin hissi. Burj Khalifa on suosittu nähtävyys ja liput vierailulle kannattaa hankkia etukäteen.

Maailman suurin ostoskeskus – Dubai Mall

Dubai Mall on valtava ostoskeskus, jossa on 1200 myymälän lisäksi muun muassa luistinrata, haiakvaario, elokuvateattereita ja ravintoloita. Myös sisäänkäynti Burj Khalifaan kulkee Dubai Mallilta. Ostoskeskuksen pinta-ala on 800 000 neliömetriä eli noin 50 jalkapallokenttää. Dubai Mallin edessä on Dubai Fountain -suihkulähde, joka on paitsi maailman suurin, myös suosittu nähtävyys, koska iltaisin Dubai Fountain tanssii musiikin tahtiin puolen tunnin välein.

Burj Khalifa maailman korkein rakennus Dubai TUI
Burj Khalifa on maailman korkein rakennus, sen alapuolella oleva Dubai Fountain maailman suurin suihkulähde ja vieressä oleva Dubai Mall maailman suurin ostoskeskus.

Maailman suurin sisähuvipuisto – IMG Worlds of Adventure

Tuore lisäys maailman suurimpien listaan on maailman suurin sisähuvipuisto IMG Worlds of Adventure. Huvipuiston pinta-ala on noin 14 hehtaaria. Se jakaantuu neljään eri osioon, jotka ovat Marvel-teemapuisto, dinosaurusaiheinen Lost World, pienemmille lapsille sopiva Cartoon Network ja kauhua herättävä The Haunted House -labyrintti. Huvipuiston isoin laite on The Velociraptor -vuoristorata, jossa vauhti nousee 100 kilometriin tunnissa.

Maailman suurin legorakennelma - Dubai Parks & Resorts

IMG Worlds of Adventure on saanut kovan kilpailijan Dubai Parks & Resorts -keskuksesta. Keskukseen kuuluu mm. vesipuisto, Bollywood-puisto ja Dubain Legoland ja mitäpä muutakaan siellä tekisi kuin maailmanennätyksen isoimmasta legorakennuksesta. Joko arvaat, mikä rakennus on kyseessä? Burj Khalifa tietenkin!

Maailman suurin rakennettu saaristo – Palmusaaret

Keinotekoiset saaret ovat kuuma hitti Dubaissa. Palmusaarten nimellä kulkevat rakennetut saaret Jumeiran palmusaari eli Palm Jumeirah ja vielä rakenteilla olevat Jebel Alin ja Deiran palmusaaret. Saaret ovat palmumuotoisia ylhäältä katsottuna, jotta rantaviivaa tulisi mahdollisimman paljon. Palm Jumeirahissa on 2 km pitkä runko, 17 palmulehteä ja niitä kiertävä aallonmurtaja. Saarilla on pääasiassa asuntoja ja hotelleja.

Palmusaarten lisäksi rakenteilla on World Dubai, eli maailmankartan muodostava saariryhmä. Finland-nimisen saaren omistaa Salya Corporation, joka suunnittelee saarelle muotiin keskittyvää resorttia.

Maailman paras hotelli? - Burj al-Arab

Maailman paras hotelli on tulkinnanvarainen asia, mutta ainakin yksi Dubain maamerkeistä, Jumeirah Beach -rannalla sijaitseva Burj al-Arab on maailman ainoa seitsemän tähden hotelli. Purjeenmuotoinen hotelli on maailmanmestari ainakin korkeudessa. Hotellin kattokorkeus on 210 metriä ja antennin kanssa 321 metriä.

Hotelliyöpymiseen Burj al-Arabissa saa kulumaan sievoisen summan, mutta hyvä tapa ihailla hotellia sisäpuolelta on hotellin Skyview Barin iltapäivätee. Iltapäiväteen hintakin kieppuu sadan euron tietämillä, mutta kokemuksena hetki on ainutlaatuinen.

Burj al-Arabin sanotaan olevan maailman ainoa seitsemän tähden hotelli.
Burj al-Arabin sanotaan olevan maailman ainoa seitsemän tähden hotelli.

Muita samankaltaisia

Atlantis Hotels & Resorts – huippuvalinta Fuerteventuralla

Fuerteventura houkuttelee puoleensa uskomattoman turkoosilla merellä, pitkillä rannoilla sekä vuoden ympäri lämpimällä ilmastolla. Täältä löydät myös upeita hotelleja, jotka nostavat lomasi uudelle tasolle – kaksi niistä löydät tästä.
Oona Oona 21.11.2019

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna 24.10.2019

Curacaon tulevaisuuden esikuvat

Trooppisella helmellä, Curacaolla, on monipuolinen kulttuuri, kristallinkirkkaat vedet ja kesä ympäri vuoden. Saaren rikas luonto ja historia ovat jättäneet jälkeensä arvokkaan perinnön. Säilyttääkseen kaiken mitä tällä kauniilla saarella on tarjota, haluaa TUI Care Foundation edistää tulevaisuuden opettajien ympäristötietoisuutta.
Johanna Johanna 27.9.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019