Dubai on maailmanennätysten koti

2.9.2017
Johanna
Parempi överit kuin vajarit on suosittu ajatusmalli Dubaissa. Arabiemiraattien kullanhohtoisin emiirikunta pitää titteliä ”maailman suurimmasta” useammassakin kategoriassa. Tutustu Lähi-idän Las Vegasiin ennätyksiin!

Maailman korkein rakennus – Burj Khalifa

Dubain ja samalla koko maailman korkein rakennus tällä hetkellä on 828 metriä korkea Burj Khalifa. Kimaltavaa rakettia muistuttava rakennus sijaitsee Dubai Downtownissa. Maailman korkein rakennus pitää sisällään monta muutakin maailmanennätystä, kuten eniten kerroksia maailmassa, korkein näköalatasanne ja maailman pisin hissi. Burj Khalifa on suosittu nähtävyys ja liput vierailulle kannattaa hankkia etukäteen.

Maailman suurin ostoskeskus – Dubai Mall

Dubai Mall on valtava ostoskeskus, jossa on 1200 myymälän lisäksi muun muassa luistinrata, haiakvaario, elokuvateattereita ja ravintoloita. Myös sisäänkäynti Burj Khalifaan kulkee Dubai Mallilta. Ostoskeskuksen pinta-ala on 800 000 neliömetriä eli noin 50 jalkapallokenttää. Dubai Mallin edessä on Dubai Fountain -suihkulähde, joka on paitsi maailman suurin, myös suosittu nähtävyys, koska iltaisin Dubai Fountain tanssii musiikin tahtiin puolen tunnin välein.

Burj Khalifa maailman korkein rakennus Dubai TUI
Burj Khalifa on maailman korkein rakennus, sen alapuolella oleva Dubai Fountain maailman suurin suihkulähde ja vieressä oleva Dubai Mall maailman suurin ostoskeskus.

Maailman suurin sisähuvipuisto – IMG Worlds of Adventure

Tuore lisäys maailman suurimpien listaan on maailman suurin sisähuvipuisto IMG Worlds of Adventure. Huvipuiston pinta-ala on noin 14 hehtaaria. Se jakaantuu neljään eri osioon, jotka ovat Marvel-teemapuisto, dinosaurusaiheinen Lost World, pienemmille lapsille sopiva Cartoon Network ja kauhua herättävä The Haunted House -labyrintti. Huvipuiston isoin laite on The Velociraptor -vuoristorata, jossa vauhti nousee 100 kilometriin tunnissa.

Maailman suurin legorakennelma - Dubai Parks & Resorts

IMG Worlds of Adventure on saanut kovan kilpailijan Dubai Parks & Resorts -keskuksesta. Keskukseen kuuluu mm. vesipuisto, Bollywood-puisto ja Dubain Legoland ja mitäpä muutakaan siellä tekisi kuin maailmanennätyksen isoimmasta legorakennuksesta. Joko arvaat, mikä rakennus on kyseessä? Burj Khalifa tietenkin!

Maailman suurin rakennettu saaristo – Palmusaaret

Keinotekoiset saaret ovat kuuma hitti Dubaissa. Palmusaarten nimellä kulkevat rakennetut saaret Jumeiran palmusaari eli Palm Jumeirah ja vielä rakenteilla olevat Jebel Alin ja Deiran palmusaaret. Saaret ovat palmumuotoisia ylhäältä katsottuna, jotta rantaviivaa tulisi mahdollisimman paljon. Palm Jumeirahissa on 2 km pitkä runko, 17 palmulehteä ja niitä kiertävä aallonmurtaja. Saarilla on pääasiassa asuntoja ja hotelleja.

Palmusaarten lisäksi rakenteilla on World Dubai, eli maailmankartan muodostava saariryhmä. Finland-nimisen saaren omistaa Salya Corporation, joka suunnittelee saarelle muotiin keskittyvää resorttia.

Maailman paras hotelli? - Burj al-Arab

Maailman paras hotelli on tulkinnanvarainen asia, mutta ainakin yksi Dubain maamerkeistä, Jumeirah Beach -rannalla sijaitseva Burj al-Arab on maailman ainoa seitsemän tähden hotelli. Purjeenmuotoinen hotelli on maailmanmestari ainakin korkeudessa. Hotellin kattokorkeus on 210 metriä ja antennin kanssa 321 metriä.

Hotelliyöpymiseen Burj al-Arabissa saa kulumaan sievoisen summan, mutta hyvä tapa ihailla hotellia sisäpuolelta on hotellin Skyview Barin iltapäivätee. Iltapäiväteen hintakin kieppuu sadan euron tietämillä, mutta kokemuksena hetki on ainutlaatuinen.

Burj al-Arabin sanotaan olevan maailman ainoa seitsemän tähden hotelli.
Burj al-Arabin sanotaan olevan maailman ainoa seitsemän tähden hotelli.

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

Etsinnässä romanttinen hotelli? Katso 6 vinkkiä lemmenlomalle

Suunnitteletko kumppanisi kanssa romanttista viikonloppumatkaa Eurooppaan? Hotellivalinnalla on lemmenlomalla suuri merkitys ja siihen kannattaa panostaa. Tässä kuusi romanttista hotellia, jotka tarjoavat tyylikkään ja tunnelmallisen kuhertelupaikan rakastavaisille.
SallaS SallaS 2.5.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018