Elokuvat akuuttiin matkakuumeeseen - TOP 6

21.7.2017
Johanna
Hyvät elokuvat ovat mitä mainioin tapa tutustua uusiin kulttuureihin ja matkakohteisiin ja vieläpä kotisohvalta käsin. Tässä muutama maininnan arvoinen reissufiilis-leffa, joihin on lisäksi ladattu aimoannos romantiikkaa.

Lontoo: Notting Hill
Tämä 90-luvun romanttinen komedia on kuin rakkauskirje Lontoosta. Hugh Grantin ja Julia Robertsin lisäksi valkokankaalla vilahtelee Englannin pääkaupunki.

Barcelona: Vicky Cristina Barcelona
Woody Allenin elokuva ystävyydestä ja rakkaudesta on lämmin ja viekoitteleva – aivan kuin Barcelona itsekin.

New York: Aamiainen Tiffanylla
Ei ole vaikeaa löytää elokuvaa, jossa New York tavalla tai toisella esiintyisi, mutta tämä 1961 valmistunut leffahelmi esittelee kaupungin kaikkein romanttisimman ja glamörööseimmän glamourimman puolen. Jalokiviliike Tiffany and Co löytyy edelleen Manhattanilta, Fifth Avenuen ja 57th Streetin kulmasta.

Los Angeles: Pretty Woman
Jälleen Julia Roberts (tosin tässä leffassa on muutakin kuin romantiikkaa) yhdessä Richard Geren kanssa elokuvassa, joka tapahtuu pääosin Los Angelesin Beverly Hillsissä. Elokuvan huippuhetkiin lukeutuu överi shoppailuhetki Rodeo Drivellä.

Karibia: Seikkailija Thomas Crown
Tässä Pierce Brosnanin tähdittämässä leffassa suuri osa tapahtumista sijoittuu New Yorkiin, mutta elokuvan tunnetuimmat kohtaukset lähtevät liikkeelle vasta, kun Brosnan laskeutuu yksityiskoneellaan Martiniquen saarelle ja hyppää Mustang-avoautoonsa.

Pariisi: Midnight in Paris
Myöskin Woody Allen -tuotantoa, jossa Owen Wilson esittää käsikirjoittajaa, joka tekee öisin aikamatkan 1920-luvun Pariisiin. Tässä leffassa riittää silmäkarkkia Ranska-faneille!