10.2.2017
Johanna
Rantaelämän lisäksi paikalliset elämykset ovat tärkeitä lomalla. Tutkimuksen mukaan seitsemän kymmenestä asiakkaastamme pitää käyntiä markkinoilla tärkeimpänä paikalliselämyksenä. Niukasti toiselle sijalle jää paikallisen keittiön erikoisuuksien maistelu.

Tässä vinkkejä Välimeren alueen suosittuihin markkinapaikkoihin ja niiden parhaita paikallisia erikoisuuksia:

Sardinia, Alghero
Algheron markkinoilla Sardiniassa myydään kaikkea eteläitalialaiseen elämään kuuluvaa. Maalaisleipää, oliiviöljyä, juustoja, makkaroita ja kinkkuja. Myös vaatteita, kenkiä, laukkuja, liinoja ja kukkia.

Sisilia, Catania
Sisiliassa, Catanian satama-alueen lähistöllä järjestettävillä markkinoilla on kaupan kaikkea maan ja taivaan väliltä, niin saaren omia tuotteita kuten kalaa, vihanneksia, juustoa ja hedelmiä kuin tekstiilejä.

Mallorca, Alcudia
Tutustu Alcudiassa mallorcalaisiin makuihin ja maistele makkaroita, juustoja ja muita paikallisia herkkuja. Myös koruja, kenkiä ja vaatteita. Markkinat pidetään kaupunginmuurien vieressä, josta ne levittäytyvät pienille kaduille.

Menorca, Ciutadella
Vanhan ja kauniin pääkaupungin markkinat on Menorcan Plac des Bornissa. Myynnissä on muun muassa hienoja sandaaleja.

Turkki, Bodrum
Antalyan rannikolla, Bodrumin kuuluisilla tekstiilimarkkinoilla on tarjolla kankaita, mattoja, keittiövälineitä ja kaikenlaisia vaatteita.

Kreeta, Hania
Kreetalla, useilta paikallisilta markkinoilta tehdä hienoja tuliaislöytöjä ja hankkia välipaloja kuten yrttien ja vastapoimittujen appelsiinien makuista hunajaa.

Kroatia, Makarska
Kroatiassa järjestetään omat markkinat käytännössä jokaisessa kylässä. Makarskassa on suuremmat markkinat, joilla myydään muun muassa kukkia ja hedelmiä.

Ibiza
Hippi-markkinoilla Ibizalla on kaikkea kaftaaneista bootseihin ja helmistä leninkeihin.
Vaikka et olisi tinkimisekspertti tai haluaisi täyttää kasseja paikallisilla erikoisuuksilla, markkinat ovat kiinnostava retkikohde, jolloin voit tutustua paikalliseen elämänmenoon ja kulttuuriin.

Markkinat Turkissa
Monet lomailijat vierailevat mielellään markkinoilla.