Kun lentokone lähtee nousukiitoon, jää arki taakse

"Ilmailu on kiehtonut minua siitä lähtien, kun lensin ensimmäistä kertaa. Mielestäni loman paras kohta on se, kun lentokone lähtee nousukiitoon ja arki jää taakse." Lue TUIlla työskentelevän ja ilmailua rakastavan Rasmuksen haastattelu.

Nopeasti kehittyvä ala kiehtoo

– Ilmailu on kiehtonut minua siitä lähtien, kun lensin ensimmäistä kertaa. Nuorempana haaveilin lentäjän ammatista ja vaikka lentolupakirja on ainakin toistaiseksi vielä hankkimatta, harrastan lentosimulaattorilla lentämistä, valokuvaan lentokoneita ja nautin lentämisestä eri kohteisiin. Ilmailussa minua kiinnostaa kansainvälisyys, järjestelmällisyys ja alan nopea kehitys, sillä uusia lentokenttiä ja lentokoneita suunnitellaan jatkuvasti!

– Mielestäni loman paras kohta on se, kun lentokone lähtee nousukiitoon ja arki jää taakse. Ei siis ole sattumaa, että päädyin töihin matkailualalle. Matkailu on aina ollut lähellä sydäntäni ja vaikka Suomi onkin hieno paikka, tavoitteenani on aina ollut viettää mahdollisimman vähän lomapäiviä kotona. Vapaa-ajalla nautin kielten opiskelusta ja ilmailu ja lentokoneet ovat toinen tärkeä harrastus.

Rasmuksen kolme vinkkiä lentomatkalle

  1. Lentokonetyypillä on väliä.
    Varsinkin jos olet lähdössä pidemmälle mannertenväliselle lennolle, kannattaa jo matkan varausvaiheessa ottaa selvää, millaisella lentokoneella lennot operoidaan. Matkustusmukavuus, jalkatila ja palvelu lennolla vaihtelevat eri lentoyhtiöiden ja konetyyppien välillä. Kun ottaa hyvissä ajoin selvää siitä, mitä lennolla on odotettavissa, ei lentokoneeseen astuessa tule yllätyksiä, vaan voit keskittyä juuri alkaneeseen lomaasi. Esimerkiksi uusi Boeing 787, eli Dreamliner, on laajarunkokoneiden aatelia. Kone on valoisa ja peruslentoluokasta löytyy myös mukavasti tilaa. Ensi talvena lähes kaikki TUIn lomalennot kaukokohteisiin lennetään Dreamlinerilla.

  2. Suunnittele ja pakkaa hyvissä ajoin.
    Varaudu ja pakkaa tärkeimmät tavarat, joita saatat tarvita lennon aikana tai heti perille saavuttuasi, käsimatkatavaroihin. Vältä stressiä tulemalla lentoasemalle ajoissa. Monilla lentoyhtiöillä voit varata tietyn istumapaikan etukäteen ja tehdä lähtöselvityksen netissä. Näin säästyt yleensä lentoasemalla jonottamiselta ja sinulle jää aikaa vaikkapa viime hetken ostoksiin tai kahvitteluun.

  3. Käytä lentoaika hyväksi.
    Ota lennolle mukaan matkakohdettasi käsittelevä kirja. Pakkaa mukaan niskatyyny, joka helpottaa nukkumista. Ihaile maisemia. Kuuluuko matkaasi koneenvaihto ja useamman tunnin odotusaika lentojen välissä? Saatat hyvin ehtiä päiväretkelle uuteen kaupunkiin. Jos mieluummin pysyt lentoasemalla, pidä silmät auki. Euroopan suurimmilta lentokentiltä saatat löytää kylpylän tai keilauskeskuksen. Rauhallisemmin koneenvaihto sujuu ostamalla sisäänpääsy loungeen, jolloin voit viettää aikaa lukemalla lehtiä ja ruoasta ja juomista nauttien.

Tutustu TUIlaiseen

KUKA Rasmus
MITÄ Sales & Customer Service Consultant
MISSÄ TUIn Customer Centre Helsingissä
MOTTO Älä siirrä huomiseen mitään, mitä voit tehdä jo tänään.
TYÖSTÄ Olen työskennellyt TUIn pääkonttorilla Helsingissä vuodesta 2015. Lomamyyjänä olen tekemisissä asiakkaidemme kanssa kaikenlaisissa lomaan liittyvissä kysymyksissä. Yhteydenottoja tulee puhelimitse, sähköpostitse ja chat-palvelumme kautta. Viime aikoina yhä useampi asiakas ottaa yhteyttä myös sosiaalisen median (Facebook ja Twitter) välityksellä. Autamme matkan varaamisessa, sopivan kohteen ja hotellin löytämisessä sekä kaikissa ongelmissa ja kysymyksissä, joita herää ennen lomalle lähtöä. Työssäni nautin eniten siitä, että saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja suunnittelemassa heille tärkeitä päiviä ja viikkoja. Joka päivä on erilainen ja tunnelma toimistolla aurinkoinen Suomen säästä riippumatta.