Dreamliner - unelma ilmassa

12.10.2017
Pauliina
Boeing 787 Dreamliner on maailman nykyaikaisin lentokone ja koneessa työskentely on kuin unelma, kertoo lentoemäntä Linda.

Mukavampaa lentomatkustamista Dreamlinerilla

Linda on toiminut lentoemäntänä TUIlla pian yksitoista vuotta. Lentokonetyyppien välillä on suuria eroja ja Lindalla on ollut ilo työskennellä kaksi talvea maailman nykyaikaisimmalla lentokoneella, Boeing 787 Dreamlinerilla. Se on aivan kuten nimensä – unelma.

Dreamlinerissa on jopa 60 prosenttia matalampi melutaso kuin tavallisessa lentokoneessa ja koneen ilmanpaine ehkäisee nestehukkaa ja aikaerorasitusta. Koneen valo-, ääni- ja ilmastointitekniikka erottavat sen muista lentokoneista. Molemmissa lentoluokissa on suurempi jalkatila, leveämmät istuimet ja 30 prosenttia suuremmat ikkunat kuin matkustajakoneissa yleensä.

– Moottori on hiljainen, kuulen mitä ihmiset puhuvat ja matalampi melutaso laskee stressitasoa. Matkustamossa on parempi ilma ja meillä miehistöllä on mahdollisuus levätä koneen erillisessä lepohuoneessa, kertoo Linda.

– On myös merkittävää, että matkustajat ovat tyytyväisiä. Viihdejärjestelmä on mahtava ja mielestäni tunnelma Dreamliner-lennolla on harmonisempi.

Korkeammalla ilmatilassa lentävä kone tuottaa vähemmän ilmanvastusta, ja turbulenssia aiheutuu vähemmän. Korkea lentokorkeus lyhentää matka-aikaa kohteeseen viidestä kymmeneen prosenttia. Tämä vähentää myös hiilidioksidipäästöjä matkustajaa kohden.

TUI fly Dreamliner lentokone
TUI fly Dreamliner lentokone

Lindan suosikkikohteet

Mauritius on yksi niistä kohteista, jonne Linda on päässyt matkustamaan Dreamlinerilla. Saarella on hänen mukaansa kaikki, mitä lomalta voi toivoa: kauniita maisemia, hyvää ruokaa, mukavia ihmisiä, upea kristallinkirkas meri ja hyvä infrastruktuuri. Muita Lindan suosikkikohteita, joihin hän on saanut matkustaa mukavasti Dreamlinerilla, ovat Sri Lanka ja Phu Quoc Vietnamissa. Phu Quoc muistuttaa Thaimaata, mutta on hieman rauhallisempi.

– Klassikot Thaimaa ja Meksiko ovat tietysti myös aina yhtä ihania paratiisirantoineen ja turkooseine vesineen, sanoo Linda.

Teksti: Maja Karonen

Muita samankaltaisia

6 upeaa infinity-allasta Välimerellä

Se tunne, kun astut uima-altaalle, joka näyttää jatkuvan äärettömiin, sulautuvan mereen ja kauas horisonttiin... Infinity-allas on suunniteltu niin, että ainakin yksi sen sivuista näyttäisi olevan reunaton. Tästä syntyy kaunis visuaalinen vaikutelma rajattomasta vedestä. Esittelemme nyt 6 henkeäsalpaavan upeaa infinity-allasta Välimeren alueen hotelleissamme.
SallaS SallaS 20.3.2019

Annetaan lasten päättää! Lapsiraati valitsi lentoateriat

TUIn lentoyhtiö ottaa nuorimmat asiakkaansa vakavasti. Jopa niin vakavasti, että lapset saivat päättää, mitä ruokia lennoillamme tarjotaan. Lue tulokset ja tapaa viehättävä testiryhmämme.
SallaS SallaS 11.6.2018

Lentoemännän kauneusvinkit pitkälle lennolle + tax freen suosituimmat kosmetiikkatuotteet

Lentokoneissa sisäilman kosteus saattaa olla vain 15 prosenttia, kun normaalisti huoneilmassa se on yli 40 prosenttia. Erityisesti pitkillä, yli 10 tuntia kestävillä lennoilla, iho joutuukin kovalle koetukselle. Miten siis lentoemännät onnistuvatkaan pysymään aina niin hehkeinä? TUI flyn lentoemäntänä työskentelevä Yasmin paljastaa nyt parhaat vinkkinsä kuivaa lentokoneilmaa vastaan.
SallaS SallaS 12.3.2018

Tunnetko nämä lentomatkustajatyypit?

Loma alkaa lennosta. Listasimme kuusi erilaista lentomatkustajatyyppiä – katso löydätkö itsesi tai ystäväsi joukosta!
Jaakko Jaakko 14.11.2017