Dreamliner - unelma ilmassa

Boeing 787 Dreamliner on maailman nykyaikaisin lentokone ja koneessa työskentely on kuin unelma, kertoo lentoemäntä Linda.

Mukavampaa lentomatkustamista Dreamlinerilla

Linda on toiminut lentoemäntänä TUIlla pian yksitoista vuotta. Lentokonetyyppien välillä on suuria eroja ja Lindalla on ollut ilo työskennellä kaksi talvea maailman nykyaikaisimmalla lentokoneella, Boeing 787 Dreamlinerilla. Se on aivan kuten nimensä – unelma.

Dreamlinerissa on jopa 60 prosenttia matalampi melutaso kuin tavallisessa lentokoneessa ja koneen ilmanpaine ehkäisee nestehukkaa ja aikaerorasitusta. Koneen valo-, ääni- ja ilmastointitekniikka erottavat sen muista lentokoneista. Molemmissa lentoluokissa on suurempi jalkatila, leveämmät istuimet ja 30 prosenttia suuremmat ikkunat kuin matkustajakoneissa yleensä.

– Moottori on hiljainen, kuulen mitä ihmiset puhuvat ja matalampi melutaso laskee stressitasoa. Matkustamossa on parempi ilma ja meillä miehistöllä on mahdollisuus levätä koneen erillisessä lepohuoneessa, kertoo Linda.

– On myös merkittävää, että matkustajat ovat tyytyväisiä. Viihdejärjestelmä on mahtava ja mielestäni tunnelma Dreamliner-lennolla on harmonisempi.

Korkeammalla ilmatilassa lentävä kone tuottaa vähemmän ilmanvastusta, ja turbulenssia aiheutuu vähemmän. Korkea lentokorkeus lyhentää matka-aikaa kohteeseen viidestä kymmeneen prosenttia. Tämä vähentää myös hiilidioksidipäästöjä matkustajaa kohden.

TUI fly Dreamliner lentokone
TUI fly Dreamliner lentokone

Lindan suosikkikohteet

Mauritius on yksi niistä kohteista, jonne Linda on päässyt matkustamaan Dreamlinerilla. Saarella on hänen mukaansa kaikki, mitä lomalta voi toivoa: kauniita maisemia, hyvää ruokaa, mukavia ihmisiä, upea kristallinkirkas meri ja hyvä infrastruktuuri. Muita Lindan suosikkikohteita, joihin hän on saanut matkustaa mukavasti Dreamlinerilla, ovat Sri Lanka ja Phu Quoc Vietnamissa. Phu Quoc muistuttaa Thaimaata, mutta on hieman rauhallisempi.

– Klassikot Thaimaa ja Meksiko ovat tietysti myös aina yhtä ihania paratiisirantoineen ja turkooseine vesineen, sanoo Linda.

Teksti: Maja Karonen

Muita samankaltaisia

Oma uima-allas – 7 hotellivinkkiä Kreikkaan

Suomen ilmasto ei oikein suosi oman uima-altaan hankkimista. Onneksi on kuitenkin loma ja kesä ja Kreikka! Sekä nämä ihanat hotellit, joissa voit varata huoneen ikiomalla uima-altaalla. Tutustu erilaisiin swip up -vaihtoehtoihin Kreikan suosikkisaarilla ja tee oma kesäpesäsi altaan reunalle.
Johanna Johanna

Dreamliner. Pidempiä matkoja pienemmillä päästöillä.

TUIn pisimmillä lennoilla käytetään kaikkein energiatehokkaimpia lentokoneita. Dreamliner kuluttaa jopa 20 % vähemmän polttoainetta verrattuna saman kokoluokan muihin lentokoneisiin, mikä vähentää päästöjä merkittävästi. Olemme tutustuneet tarkemmin lentokoneeseen, jolla pääset talvella Thaimaahan, Vietnamiin ja Meksikoon.
Oona Oona

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.
SallaS SallaS

Annetaan lasten päättää! Lapsiraati valitsi lentoateriat

TUIn lentoyhtiö ottaa nuorimmat asiakkaansa vakavasti. Jopa niin vakavasti, että lapset saivat päättää, mitä ruokia lennoillamme tarjotaan. Lue tulokset ja tapaa viehättävä testiryhmämme.
SallaS SallaS