24.4.2019

Lentäminen lapsen kanssa – hyödyllisiä vinkkejä

TUIlla työskentelevän Towen lapset ovat reissanneet äitinsä mukana jo parin kuukauden ikäisistä. Lentokoneessa on istuttu pidempiä ja lyhyempiä matkoja niin päivällä kuin yölläkin. Joskus, kun lapset ovat olleet kipeinä lennon aikana, matka on saattanut tuntua melkoisen pitkältä. Toisinaan sitten taas lento on sujunut kuin mukava ilta kotisohvalla. Tässä Towen omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia vinkkejä, joita voit soveltaa lennolla omien lastesi kanssa.

Pakkaaminen

Jos matkustat pikkulapsen kanssa, muista pakata käsimatkatavaroihin vaippoja, kosteuspyyhkeitä ja vaihtovaatteita. Valitse laukku, jossa on paljon eri lokeroita. Oma pieni viltti voi olla mukava, mutta muista myös elintärkeät asiat, kuten unirätti, tutit ja pehmolelut. Sylilapselle (0-2 –vuotta) ei tarjoilla koneessa lentoateriaa, joten kannattaa ottaa mukaan velliä, soseita hedelmiä ja muuta mistä lapsesi tykkää.

Viihdyke

Hieman isompien lasten lento sujuu mukavasti elokuvia katsellen. Pienemmillä lapsilla ajankulu voi olla kuitenkin hankalampaa. Tabletti, jonne on ladattu pienille lapsille sopivia pelejä, tehtäviä ja lyhyitä jaksoja suosikkiohjelmista, on osoittautunut suosituksi. Ohjelmat kannattaa ladata koneelle, jotta ne ovat käytettävissä myös ilman nettiyhteyttä. Aivan pienille lapsille pakkaan mukaan maissikakkuja, kuvakirjoja ja erilaista tutkittavaa ja näperreltävää, sekä rusinoita, jotka voivat pelastaa vanhempienkin vireystilan, jos verensokeri laskee. Pienten yllätyslahjojen antaminen lapselle lennon aikana toimii aina. Isommat lapset viihtyvät hyvin myös erilaisten puuhakirjojen parissa.

Välilasku

Jos lennollanne on välilasku, tee hieman selvitystyötä etukäteen. Mitä kaikkea mielenkiintoista välilaskukentältä löytyy? Onko siellä esimerkiksi leikkipaikkaa ja missä se sijaitsee? Lapsen kannattaa antaa juoksennella kentällä ja purkaa energiaa ennen seuraavan lennon lähtöä.

Lasten kanssa lentokentällä - TUI
Bangkokin lentokentällä 1- ja 6 -vuotiaiden lasten kanssa.

Lentoaikataulut

Jos voit valita lentoaikataulusi, yleensä ilta- ja yölennot ovat kaukolennoille parempia. Jos lento on lyhyt, 3-5 tuntia, ei vuorokaudenajalla ole niin väliä. On kuitenkin aina etu, jos lentoaikataulut pystyy yhdistämään uniaikoihin. Yölennolla pienelle lapselle voi laittaa pyjaman, antaa velliä ja tehdä samoja iltarutiineja kuin kotonakin.

Kantoliina

Kun ääntä ja touhua on ympärillä paljon, vauvan voi olla vaikeaa rentoutua. Ota mukaan kantoliina tai rintareppu, jonka sisälle vauvan voi sulkea omaan rauhaan ja nukuttaa turvallisesti vaikkapa koneen käytävällä hieman liikuskellen. Liina on kätevä myös koneesta poistuttaessa, jolloin saat molemmat kätesi vapaaksi, vaikka lapsi on sylissäsi.

Istumapaikat

Ikkunapaikka on sylilapsen kanssa hyvä, sillä voit nojata seinään, kun imetät tai lapsi nukkuu käsivarrellasi. Hieman isompi lapsi tykkää katsella ikkunoista maisemia. Käytäväpaikalta puolestaan pääset helposti käymään vessassa ja liikkumaan käytävällä. Valitse paikat, jotka sopivat juuri teidän perheelle parhaiten!

Lapsille lentäminen on suuri seikkailu - TUI
Lapsille lentäminen on suuri seikkailu.

Tilaa lentoateria

Ruokailu on lennolla kiva ohjelmanumero, josta useimmat lapset pitävät. TUI flyn lennoilla on erityinen lapsille suunniteltu menu, joka tarjoillaan 2–11-vuotiaille lapsille ennen kuin aikuiset saavat ruokansa.

Ajoissa kentällä

Kiireinen lentokentän läpijuoksu lentokoneeseen saa kenet tahansa stressaantumaan. Kannattaakin tulla paikalle hyvissä ajoin, niin voitte kaikessa rauhassa hoitaa lähtöselvityksen, mennä läpi turvatarkastuksen ja katsella, kun lentokoneet nousevat ja laskeutuvat. Kentältä voit myös tehdä vielä viimehetken ostoksia matkalle.

Älä stressaa

Kaikkein tärkein vinkki: Älä stressaa – hyvin se menee! Jätä pelko pois ja ajattele sen sijaan sitä kuinka hienoa on, että pääset näyttämään lapsillesi maailmaa!

Lapsen kanssa lennolla - TUI.
Tervetuloa lennolle niin pienet kuin isotkin matkustajat!

Muita samankaltaisia

5 ympäristösertifioitua hotellia kesälomalle

Asia, joka muodostuu yhä tärkeämmäksi matkailijoiden keskuudessa, on ympäristösertifioidut hotellit. 95 prosenttia TUIn asiakkaista pitää vastuullisuutta tärkeänä osana lomaa ja noin joka viides ei voisi kuvitella majoittuvansa hotelliin, joka ei ole ympäristösertifioitu. Tämän osoittaa vastikään tehty asiakastutkimus. Tähän olemme listanneet viisi suosituinta kesäkauden ympäristösertifioitua hotelliamme.
Oona Oona 14.11.2019

Uusi TUI Blue – enemmän kuin hotelli

TUI Blue on uusi lippulaivamme ja koostuu kolmesta erilaisesta hotellityypistä: For All, For Two ja For Families. TUI Blue -hotelleissa tutustut paremmin kohteeseesi ja matkakumppaniisi, riippumatta vuodenajasta ja siitä kenen kanssa lomailet. TUI Blue on enemmän kuin hotelli - se on elämys.
Noora Noora 7.11.2019

Lanzarote lasten kanssa

Kanariansaarten Lanzarotella on ihania rantoja, lapsiystävällisiä hotelleja ja ihania aktiviteetteja koko perheelle. Tässä hyviä vinkkejä sinulle, joka olet matkustamassa saarelle lasten kanssa.
Johanna Johanna 23.8.2019

Pakkauslista vaellukselle

Pakkauslista vaellukselle vaihtelee sen mukaan oletko menossa vaeltamaan Alpeille, kotimaan metsiin tai vaikkapa Cinque Terren rannikolle. Myös matkaseura ja matka-aika vaikuttavat tietysti: oletko lähdössä lasten kanssa vai ilman, päivän, kahden vai koko viikon vaellukselle? Tässä muutamia pakkausvinkkejä sujuvalle vaellusmatkalle.
SallaS SallaS 29.5.2019