Malta - vinkkejä, kysymyksiä ja vastauksia

2.2.2017
Johanna
Maltan sanotaan usein olevan kuin ulkoilmamuseo, koska saarella on paljon mielikuvituksellisia linnoja ja linnoituksia. Saarelle matkataan myös nauttimaan auringosta, rannoista ja yöelämästä. Mutta miksi edes pitäisi valita - sekä historiasta että rannoista voi nauttia saman loman aikana. Lue vinkkejä Maltan matkoihin.
Maltan pääkaupunki Valletta
ELÄMÄÄ SATULINNASSA. Maltan pääkaupunki Valletta perustettiin 1500-luvulla. Kaupungin maisemat linnoineen ja torneineen ovat kuin suoraan ritareista ja linnanneidoista kertovista elokuvista.
Fort Saint Elmon vaihdinvaihto Maltalla
INSTAGRAMMAAJIEN SUOSIKKI on vahdinvaihto Fort Saint Elmossa.
Malta - sukellus ja snorklaus
SUKELLUS JA SNORKLAUS ovat suosittuja aktiviteetteja Maltalla, kiitos lämpimän ja kirkkaan veden. Edistyneimmille sukeltajille on tarjolla luolia ja hylkyjä, kun taas aloittelevampi sukeltaja voi ihailla kaloja ja kasveja. Sukelluskeskuksia on ympäri saarta.
Mellieha Bay, Malta
RANTALOMAILUA. Kauneimmat rannat ovat saaren pohjoisosiossa, esimerkiksi kuvassa oleva Mellieha Bay, Golden Bay ja St Paul's Bay. Uimaan pääsee kuitenkin mistä vain. Jopa St Julian'sissa, Valletassa ja Sliemassa on uimalaitureita, joista voi pulahtaa veteen.
Sataman kävelykatu Maltalla
JOUSTAVA MATKANPITUUS. TUIlla voit valita matkanpituudeksi lyhyen loman kuten viikonloppuloman tai kokonaisen viikon.

5 kysymystä ja vastausta Maltasta

  1. Kenelle Malta sopii matkakohteeksi? Kaikille, jotka haluavat nähdä ja kokea lomallaan paljon. Pariskunnille, perheille ja kaveriporukoille - kaikki löytävät monipuoliselta saarelta sitä, mitä lomaltaan kaipaavat.

  2. Onko Malta suuri saari? Päinvastoin, pinta-ala on vain 316 neliökilometriä. Saarella on helppo liikkua ja tutkia ritarilinnoja, uimarantoja, uneliaita kalastajakylia ja Mdinan pittoreskia vanhaakaupunkia saaren keskiosissa, jossa myös Apostoli Paavalin sanotaan vaikuttaneen noin vuonna 60.

  3. Onko Maltalla hienoja naapurisaaria? Pääsaari Maltan lisäksi valtioon kuuluu Gozo ja Comino, jotka ovat hyviä kohteita päiväretkiä varten. Gozo on pieni ja rauhallinen, mutta silti saarella on runsaasti rantoja, kyliä ja ravintoloita. Comino on vielä pienempi ja autoton ja saarella onkin vain yksi hotelli.

  4. Millainen sää Maltalla on? Miellyttävä sää ympäri vuoden. Malta on samalla leveyspiirillä Tunisian kanssa ja keskilämpötila päivisin on huhtikuussa 19 astetta, heinäkuussa 29 astetta ja lokakuussa 23 astetta. Veden lämpötila samoina kuukausina noin 17, 24 ja 25 astetta.

  5. Sopiiko Malta lapsiperheille? Lapsiperheet viihtyvät Maltalla. Hiekkarantojen ja ritarilinnojen lisäksi lapsiperheiden suosikkikohde on pieni Popeye Village -teemapuisto Maltan luoteisosassa, jossa lapset voivat tavata Kippari-Kallen ja Olgan. Kylä on rakennettu vuoden 1980 Kippari-Kalle-elokuvaa varten.

Lue lisää Maltan matkoista.

Popeye Village Maltalla
POPEYE VILLAGE -elokuvan kulisseista tehtiin teemapuisto.
Maltan yöelämää
MALTAN YÖELÄMÄ on kuumimmillaan kesäkuukausien aikana. Vilkkainta on Pacevillessä (kuvassa), jossa on runsaasti baareja, kasinoita ja aamuun asti avoinna olevia klubeja. Myös naapurikylässä St Julian'sissa on vilkasta yöelämää.
Gozon saaren herkkuja Maltalla
PAIKALLISIA HERKKUJA naapurisaari Gozolta.
Ta'Pinun basilika Gozon saarella Maltalla
TA'PINUN BASILIKA on vaikuttava nähtävyys naapurisaari Gozolla.

Muita samankaltaisia

Miniopas Marmariksen rannikolle Turkkiin

Lounais-Turkissa sijaitsevalla Marmariksen turkoosilla rannikolla on ihania lomakohteita, kuten Marmaris, Içmeler, Fethiye ja Sarigerme. Miten ne eroavat toisistaan ja mikä niistä sopii juuri sinulle? Autamme sinua valitsemaan.
SallaS SallaS 28.5.2019

Mitä mukaan matkalle? Pakkauslista rantalomalle

Millainen pakkaaja olet? Järjestelmällinen, joka jo hyvissä ajoin ennen matkaa pyykkää ja silittää vaatteet ja täydentää pienen matka-apteekin? Vai avaatko matkalaukun lähtöä edeltävänä päivänä ja kahmit sinne päällimmäiset vaatteet kaapista? Kokosimme näppäriä vinkkejä, joiden avulla voit pakata nopeasti ja fiksusti – ja näin rantalomasi saa hyvän lähdön.
SallaS SallaS 15.2.2019

Viiden tähden lomaeuforiaa: Blue Star Euphoria Resort

Kesällä 2018 Kreetalle avattu Blue Star Euphoria Resort on uniikki ja moderni hotelli, joka heti ensimmäisinä aukiolokuukausinaan onnistui hurmaamaan vieraansa tunnelmallaan ja palveluillaan. Hotellin omistaja Marietta Mathioulaki listasi 5 highlightia, jotka tekevät Euphoria Resortista suorastaan euforisen rentoutumispaikan.
SallaS SallaS 5.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018