Malta - vinkkejä, kysymyksiä ja vastauksia

2.2.2017
Johanna
Maltan sanotaan usein olevan kuin ulkoilmamuseo, koska saarella on paljon mielikuvituksellisia linnoja ja linnoituksia. Saarelle matkataan myös nauttimaan auringosta, rannoista ja yöelämästä. Mutta miksi edes pitäisi valita - sekä historiasta että rannoista voi nauttia saman loman aikana. Lue vinkkejä Maltan matkoihin.
Maltan pääkaupunki Valletta
ELÄMÄÄ SATULINNASSA. Maltan pääkaupunki Valletta perustettiin 1500-luvulla. Kaupungin maisemat linnoineen ja torneineen ovat kuin suoraan ritareista ja linnanneidoista kertovista elokuvista.
Fort Saint Elmon vaihdinvaihto Maltalla
INSTAGRAMMAAJIEN SUOSIKKI on vahdinvaihto Fort Saint Elmossa.
Malta - sukellus ja snorklaus
SUKELLUS JA SNORKLAUS ovat suosittuja aktiviteetteja Maltalla, kiitos lämpimän ja kirkkaan veden. Edistyneimmille sukeltajille on tarjolla luolia ja hylkyjä, kun taas aloittelevampi sukeltaja voi ihailla kaloja ja kasveja. Sukelluskeskuksia on ympäri saarta.
Mellieha Bay, Malta
RANTALOMAILUA. Kauneimmat rannat ovat saaren pohjoisosiossa, esimerkiksi kuvassa oleva Mellieha Bay, Golden Bay ja St Paul's Bay. Uimaan pääsee kuitenkin mistä vain. Jopa St Julian'sissa, Valletassa ja Sliemassa on uimalaitureita, joista voi pulahtaa veteen.
Sataman kävelykatu Maltalla
JOUSTAVA MATKANPITUUS. TUIlla voit valita matkanpituudeksi lyhyen loman kuten viikonloppuloman tai kokonaisen viikon.

5 kysymystä ja vastausta Maltasta

  1. Kenelle Malta sopii matkakohteeksi? Kaikille, jotka haluavat nähdä ja kokea lomallaan paljon. Pariskunnille, perheille ja kaveriporukoille - kaikki löytävät monipuoliselta saarelta sitä, mitä lomaltaan kaipaavat.

  2. Onko Malta suuri saari? Päinvastoin, pinta-ala on vain 316 neliökilometriä. Saarella on helppo liikkua ja tutkia ritarilinnoja, uimarantoja, uneliaita kalastajakylia ja Mdinan pittoreskia vanhaakaupunkia saaren keskiosissa, jossa myös Apostoli Paavalin sanotaan vaikuttaneen noin vuonna 60.

  3. Onko Maltalla hienoja naapurisaaria? Pääsaari Maltan lisäksi valtioon kuuluu Gozo ja Comino, jotka ovat hyviä kohteita päiväretkiä varten. Gozo on pieni ja rauhallinen, mutta silti saarella on runsaasti rantoja, kyliä ja ravintoloita. Comino on vielä pienempi ja autoton ja saarella onkin vain yksi hotelli.

  4. Millainen sää Maltalla on? Miellyttävä sää ympäri vuoden. Malta on samalla leveyspiirillä Tunisian kanssa ja keskilämpötila päivisin on huhtikuussa 19 astetta, heinäkuussa 29 astetta ja lokakuussa 23 astetta. Veden lämpötila samoina kuukausina noin 17, 24 ja 25 astetta.

  5. Sopiiko Malta lapsiperheille? Lapsiperheet viihtyvät Maltalla. Hiekkarantojen ja ritarilinnojen lisäksi lapsiperheiden suosikkikohde on pieni Popeye Village -teemapuisto Maltan luoteisosassa, jossa lapset voivat tavata Kippari-Kallen ja Olgan. Kylä on rakennettu vuoden 1980 Kippari-Kalle-elokuvaa varten.

Lue lisää Maltan matkoista.

Popeye Village Maltalla
POPEYE VILLAGE -elokuvan kulisseista tehtiin teemapuisto.
Maltan yöelämää
MALTAN YÖELÄMÄ on kuumimmillaan kesäkuukausien aikana. Vilkkainta on Pacevillessä (kuvassa), jossa on runsaasti baareja, kasinoita ja aamuun asti avoinna olevia klubeja. Myös naapurikylässä St Julian'sissa on vilkasta yöelämää.
Gozon saaren herkkuja Maltalla
PAIKALLISIA HERKKUJA naapurisaari Gozolta.
Ta'Pinun basilika Gozon saarella Maltalla
TA'PINUN BASILIKA on vaikuttava nähtävyys naapurisaari Gozolla.

Muita samankaltaisia

Ilmastokompensoidut hotellit Thaimaassa

Tutustu Thaimaan-hotelleihimme, joissa kompensoimme majoittumisen päästöt. Mikäli lennät TUI flyn tai TUI Airwaysin lennolla, myös lentopäästöjen kompensointi tehdään puolestasi. Kompensoimme omien lentoyhtiöidemme polttoaineen kulutuksesta ja hotelliemme sähkönkulutuksesta, lämmityksestä ja ajoneuvojen polttoaineenkulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasut (CO2e). Kompensointi tapahtuu investoimalla aurinko-, tuuli- ja vesivoimaan sekä biokaasuun.
Noora Noora 16.7.2019

Yhdistelmäloma Thaimaassa – todellinen lomaelämys!

Unelmoitko Thaimaan pienistä paratiisisaarista, riippumattomakoilusta ja täydellisestä ajantajun kadottamisesta? Vai huutavatko aistisi uusien virikkeiden perään – värikkäille toreille, ihmisten keskelle ja herkullisten ruokapatojen ääreen? Jos valinta rantabungalowin ja lomakeskusten houkutusten välillä tuntuu mahdottomalta, voit hyvillä mielin valita molemmat!
Noora Noora 12.7.2019

Ateenan nähtävyydet – 10 vinkkiä

Ateena on yksi kuumimmista viikonloppukaupungeista juuri nyt. Tässä kaupungissa on kaikkea mitä tarvitset ja hieman enemmän. Lue vinkkimme Ateenaan ja löydä parhaat nähtävyydet!
Noora Noora 3.7.2019

Koe Kap Verde – 5 vinkkiä aktiivilomaan

Kap Verde on kuin luotu rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen, mutta Salin saari Kap Verdellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös aktiiviseen lomailuun! Lue viisi vinkkiä, miten voit nauttia monipuolisesta lomasta Kap Verdellä.
Noora Noora 24.6.2019