New York on taiteen ystävän unelmakohde

New York ei ole ainoastaan inspiroinut lukuisia taideteoksia, vaan se on myös lukuisten taideteosten koti. Jokaisesta New Yorkin viidestä kaupunginosasta voi löytää taidemuseon, joista poimimme sinulle muutaman keskeisimmistä. Lue vinkit taidemuseovierailuun New Yorkissa.

Metropolitan

Central Parkin kupeessa sijaitseva Metropolitan on yksi New Yorkin maamerkeistä sekä Yhdysvaltojen suurin taidemuseo. Museo pitää sisällään yli kaksi miljoonaa teosta ympäri maailmaa. Esillä olevat esineet löytyvät seitsemästätoista kuratoidusta osastosta, joiden sisältö vaihtelee muun muassa munaisesta Egyptistä peräisin olevista esineistä nykytaiteeseen asti. Metropolitanista onkin sanottu, että yhden päivän aikana ehtii nähdä vain murto-osan sen valtavasta tarjonnasta.

The Museum of Modern Art

The Museum of Modern Art eli tuttavallisemmin MoMa on Manhattanilla sijaitseva nykytaiteen museo, joka pitää sisällään yhden vaikuttavimmista taidekokoelmista koko maailmassa. MoMassa voit ihailla niin maalauksia, veistoksia, valokuvia kuin myös performanssitaidetta, arkkitehtuuria, muotoilua sekä elokuvia. Täältä löydät niin Van Goghin, Matissen, Picasson ja Warholin kaltaisten kuin myös vähemmän tunnettujen taiteilijoiden teoksia.

Brooklyn Museum

Nimensä mukaisesti Brooklynissa sijaitseva museo pitää sisällään taidetta ympäri maailman jopa kolmentuhannen vuoden takaa aina tähän päivään asti. Museo tunnetaan eritoten egyptiläisestä antiikkikokoelmastaan, minkä lisäksi vierailijat pääsevät perehtymään esimerkiksi Cézannen ja Monet'n maalauksiin. Brooklyn Museum vetää puoleensa myös monipuolisella iltaohjelmistollaan, joka kannattaa tarkastaa matkaohjelmaa suunnitellessa.

Whitney Museum

Whitney museum on keskittynyt esittämään eritoten amerikkalaisten taiteilijoiden teoksia, joita museon kokoelmista löytyy noin viisitoistatuhatta noin kahdeltatuhannelta eri taiteilijalta. Arvostettu museo tunnetaan myös paikoitellen kiistanalaisista Whitney Biennial -näyttelyistään, joissa esitetään nuorten ja vähemmän tunnettujen amerikkalaisten taiteilijoiden teoksia.

Solomon R. Guggenheim Museum

New Yorkin Guggenheimin suunnitellut Frank Lloyd Wright halusi betonisesta visiostaan spiraalimaisen, jotta näyttelyt voitaisiin kokea nimenomaan alhaalta ylöspäin kävellessä. Guggenheimin kokoelmista löytyy enemmän Kandinskya kuin mistään muualta Pohjois-Amerikassa, sekä yksi suurimmista Robert Mapplethorpe -kokoelmista koko maailmassa. Itse museorakennus on myös merkittävä nähtävyys.

TEKSTI: Pauli Salonen

Muita samankaltaisia

Karnevaalit ympäri maailmaa - 7 ainutlaatuista katujuhlaa

Karnevaalit järjestetään kristillisen ja erityisesti katolisen perinteen mukaisesti ennen pääsiäistä edeltävää 40 päivän paastoa. Sana tarkoittaakin kirjaimellisesti "hyvästi liha". Nykyään karnevaalit ovat värikkäitä juhlia, jotka tempaavat vierailijatkin mukaansa. Tutustu seitsemän kaupungin karnevaaleihin!
Johanna Johanna

Museomatkailua Suomessa – kolme vähemmän tunnettua tärppiä

Maailmanluokan museoita löytyy monista TUIn kaupunkikohteista. Esimerkiksi New Yorkin MoMA, Pariisin Louvre tai Barcelonan Picasso-museo ovat vertaansa vailla. Nyt jaamme kanssanne kolme museotärppiä, mutta aivan läheltä – koti-Suomesta! Nämä museot ovat vähemmän tunnettuja, jopa Suomen mittakaavassa, mutta kansainvälinen hype tai suuri koko eivät aina ole kaikki kaikessa. Saammeko esitellä erään taiteilijakodin, jokapojan unelmamuseon sekä 24 000 hevosvoimaisen aikakoneen.
Jaakko Jaakko

Etelä-Koreassa asuva Mira: "Etelä-Koreassa Suomi tunnetaan melko hyvin ja olen törmännyt vain positiivisiin olettamuksiin"

Miran tie vei miehensä mukana Yhdysvaltoihin ja sieltä edelleen Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Tulevaisuus näyttää minne heidän matkansa jatkuu seuraavaksi, mutta onneksi perhe ja läheiset pysyvät matkassa mukana nykyteknologian välityksellä.
Pauliina Pauliina

Thaimaa vai Meksiko? Lue vinkit kahteen suosikkikohteeseen

Trooppisen talvilomakohteen valinta ei ole helppoa. Kaksi suomalaisten suosikkikohdetta, Thaimaa ja Meksiko, ovat monella tapaa samanlaisia ja erilaisia. Pitkiä rantoja, taattua lämpöä ja ihania maisemia löytyy molemmista, mutta mitkä piirteet maita erottavat? Lue vinkkejä lomakohteen valintaan!
Johanna Johanna