4.6.2017
Johanna
New York ei ole ainoastaan inspiroinut lukuisia taideteoksia, vaan se on myös lukuisten taideteosten koti. Jokaisesta New Yorkin viidestä kaupunginosasta voi löytää taidemuseon, joista poimimme sinulle muutaman keskeisimmistä. Lue vinkit taidemuseovierailuun New Yorkissa.

Metropolitan

Central Parkin kupeessa sijaitseva Metropolitan on yksi New Yorkin maamerkeistä sekä Yhdysvaltojen suurin taidemuseo. Museo pitää sisällään yli kaksi miljoonaa teosta ympäri maailmaa. Esillä olevat esineet löytyvät seitsemästätoista kuratoidusta osastosta, joiden sisältö vaihtelee muun muassa munaisesta Egyptistä peräisin olevista esineistä nykytaiteeseen asti. Metropolitanista onkin sanottu, että yhden päivän aikana ehtii nähdä vain murto-osan sen valtavasta tarjonnasta.

The Museum of Modern Art

The Museum of Modern Art eli tuttavallisemmin MoMa on Manhattanilla sijaitseva nykytaiteen museo, joka pitää sisällään yhden vaikuttavimmista taidekokoelmista koko maailmassa. MoMassa voit ihailla niin maalauksia, veistoksia, valokuvia kuin myös performanssitaidetta, arkkitehtuuria, muotoilua sekä elokuvia. Täältä löydät niin Van Goghin, Matissen, Picasson ja Warholin kaltaisten kuin myös vähemmän tunnettujen taiteilijoiden teoksia.

Brooklyn Museum

Nimensä mukaisesti Brooklynissa sijaitseva museo pitää sisällään taidetta ympäri maailman jopa kolmentuhannen vuoden takaa aina tähän päivään asti. Museo tunnetaan eritoten egyptiläisestä antiikkikokoelmastaan, minkä lisäksi vierailijat pääsevät perehtymään esimerkiksi Cézannen ja Monet'n maalauksiin. Brooklyn Museum vetää puoleensa myös monipuolisella iltaohjelmistollaan, joka kannattaa tarkastaa matkaohjelmaa suunnitellessa.

Whitney Museum

Whitney museum on keskittynyt esittämään eritoten amerikkalaisten taiteilijoiden teoksia, joita museon kokoelmista löytyy noin viisitoistatuhatta noin kahdeltatuhannelta eri taiteilijalta. Arvostettu museo tunnetaan myös paikoitellen kiistanalaisista Whitney Biennial -näyttelyistään, joissa esitetään nuorten ja vähemmän tunnettujen amerikkalaisten taiteilijoiden teoksia.

Solomon R. Guggenheim Museum

New Yorkin Guggenheimin suunnitellut Frank Lloyd Wright halusi betonisesta visiostaan spiraalimaisen, jotta näyttelyt voitaisiin kokea nimenomaan alhaalta ylöspäin kävellessä. Guggenheimin kokoelmista löytyy enemmän Kandinskya kuin mistään muualta Pohjois-Amerikassa, sekä yksi suurimmista Robert Mapplethorpe -kokoelmista koko maailmassa. Itse museorakennus on myös merkittävä nähtävyys.

TEKSTI: Pauli Salonen