Spa-loma hellii kehoa ja mieltä

6.11.2018
SallaS
Merilevän, ruusunterälehtien ja aloe veran tuoksu leijailee ilmoilla. Moderneissa lomakohteissa eletään vahvaa spa-trendiä!

Monet hotellimme tarjoavat pitkän menun erilaisia terveys- ja kauneushoitoja. Sen lisäksi niissä on mahdollista harjoitella vaikkapa joogaa tai pilatesta. Mutta ehkä ihaninta meille kylmän pohjoisen ihmisille tekee tunnin kestävä hieronta meren äärellä.

Terveys ja hyvinvointi ovat tämän hetken selkein matkailutrendi. Kaukana ovat ne ajat, jolloin loma vietettiin pihvvejä ja ranskalaisia ahmien ja shotteja kumoten. Nyt haluamme nousta aikaisin loma-aamuinakin ja käydä lenkillä jo ennen terveellistä aamupalaa. Ja helliä niin kehoa kuin sieluakin ihanissa spa-hoidoissa.

Suurista lomakohteista, kuten Kanariansaarilta ja Phuketista, löytyy erilaisia kauneus- ja terveyshoitoloita lähes joka nurkan takaa. Mutta yksinkertaisinta ja mukavinta on tietysti valita sellainen hotelli, jossa on oma spa-osasto.

Tänä päivänä spa on paljon muutakin kuin hierontaa ja porekylpyjä. Valikoimaa on valtavasti. Modernissa spa-hotellissa sinua voidaan helliä hyvän tuoksuisilla yrteillä, lämpimillä kivillä, akupainannalla, hierovilla suihkuilla, mutakylvyillä, suklaakuorinnalla tai vilvoittavalla aloe veralla. Tai vaikkapa erilaisilla aasialaisilla hoitomuodoilla, kuten ayurveda, shiatsu ja reiki.

Puhumattakaan lukemattomista kauneushoidoista ripsien värjäyksestä kasvojen syväpuhdistukseen ja kynsien muotoiluun. Vartalokuorinta taas tekee ihosi kauttaaltaan vauvan pehmeäksi. Palaat lomalta kotiin kuin uudestisyntyneenä!

Spa-historia minuutissa

Kuten moni muukin asia, myös ajatus terveyttä edistävistä kylvyistä syntyi antiikin Kreikassa ja Roomassa. Myös vaikkapa Marienbadissa, Karlsbadissa ja Budaperstissa on jo vuosisatojen ajan kehitetty menetelmiä virkistäytymiseen kuumia mineraalilähteitä hyödyntäen. Saunaperinne tulee Suomesta ja Turkista, kun taas erilaiset hierontametodit muun muassa Ruotsista ja Thaimaasta.

Viime vuosina suosioon noussut kokonaisvaltainen lääketiede, jossa keho ja mieli nähdään kokonaisuudeksi, juontaa juurensa Japanista, Kiinasta ja Intiasta. Urbaani myytti väittää, että sana spa olisi peräisin latinan kielestä: salus per aqua, ”terveyttä vedestä”. Todennäköisesti nimi tulee kuitenkin kivennäislähteistään tunnetun pienen belgialaisen Spa-nimisen kunnan mukaan

Muita samankaltaisia

Blue Star Euphoria Resortissa luksus kohtaa ekologisuuden

Blue Star Euphoria Resort on uusi, vuonna 2018 valmistunut viiden tähden hotelli pittoreskin Kolimbarin kalastajakylän laidalla. Se on rakennettu 60 000 neliömetrin merenrantatontille, jota ympäröi kaunis luonto ja kristallinkirkas vesi. Hotellin omistajatar Marietta Mathioulaki on koulutukseltaan maa- ja vesirakennusinsinööri. Hän kertoo, että hotellin suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu erityisesti huomioon uusi teknologia ja ympäristöystävälliset ratkaisut.
SallaS SallaS 5.2.2019

7 hyvää tapaa, jotka kannattaa tuoda lomalta kotiin

Ihanan loman jälkeen on hyvä miettiä, mitä tapoja lomalta voisi tuoda kotiinkin, ja kuinka yksinkertaisilla asioilla hyvinvointia voi lisätä arjessakin. Nämä 7 hyvää tapaa tekevät seuraavan loman odotuksestakin helpompaa ja kivempaa.
SallaS SallaS 21.10.2018

Viiden tähden lomaeuforiaa: Blue Star Euphoria Resort

Kesällä 2018 Kreetalle avattu Blue Star Euphoria Resort on uniikki ja moderni hotelli, joka heti ensimmäisinä aukiolokuukausinaan onnistui hurmaamaan vieraansa tunnelmallaan ja palveluillaan. Hotellin omistaja Marietta Mathioulaki listasi 5 highlightia, jotka tekevät Euphoria Resortista suorastaan euforisen rentoutumispaikan.
SallaS SallaS 5.2.2019

Maraton + matka = Paras uudenvuoden lupaus

Uusi vuosi tuo mukanaan uudet uudenvuoden lupaukset. Jotkut lupaavat itselleen treenata aktiivisemmin, jotkut matkustaa. Mutta miksi edes pitäisi valita - mikäpä olisikaan hauskempi tapa motivoida itsensä treenaamaan kuin palkintona odottava matka juoksutapahtumaan.
Johanna Johanna 2.1.2017