Tällainen on matkailijan Mauritius

Hohtavan valkoisia rantoja, kookospalmuja, rentoutumista turkoosin meren äärellä. Monille Mauritius on unelmien lomakohde. Tapasimme Emman ja Johanin, jotka lomailivat Mauritiuksella tammikuussa. Näin he kertovat matkastaan ja antavat vinkkinsä, joilla ihana Mauritius tarjoaa parastaan.

Yhteistyössä Mauritiuksen matkailutoimiston kanssa

logomauritius

Tutustu matkalaisiimme

Nimi ja ikä: Emma 31 ja Johan 33.
Asuinpaikka: Tukholma
Matkailijatyyppi: Seikkailu, aurinko, uiminen ja hyvä kirja kuuluvat meidän lomaan!
Lempikohde: Epäilemättä Mauritius – siitä pidimme molemmat! Mutta Italia ihanine ruokineen ja vuorineen on kyllä kova vastus!
Minne seuraavaksi: Italiaan vuorikiipeilemään.

Miten päädyitte Mauritiukselle?

Eräänä kylmänä ja pimeänä perjantai-iltana päätimme vain varata matkan Ruotsin talvesta paratiisiin maailman toiselle puolelle. Siksi juuri Mauritius – halusimme paratiisiin!

Milloin Mauritiukselle kannattaa matkustaa ja kuinka pitkäksi aikaa?

Matkustimme tammikuun puolivälissä ja olimme matkalla 10 päivää. Yleensä sanotaan, että Mauritiukselle on ”parasta” matkustaa syksyllä, mutta tammikuussakin oli kyllä aivan mahtavaa! Olisimme mielellämme tutustuneet saareen hieman pidempäänkin – vaeltaneet ylös Le Mornelle ja vierailleet pääsaaren edustalla olevilla pikkusaarilla. Mutta jos haluaa vain ottaa aurinkoa, uida ja rentoutua, 10 päivää riittää mainiosti!

Rantaelämää Mauritiuksella: surffilautoja odottamassa rantaviivalla, laiturin edessä.
Rantaelämää Mauritiuksella.

Millainen sää Mauritiuksella oli tammikuussa?

Sää oli yleisesti ottaen superhyvä! Ilma oli yli 30 astetta ja merivesi noin 25 astetta koko matkamme ajan – vaikka tammikuu lasketaankin sadekauteen Mauritiuksella. Toki joka päivä tuli pieni sadekuuro, mutta se oli niin lyhyt, ettei sitä oikein ehtinyt huomaamankaan. Sade oli sitäpaitsi aika ihanaa! Lämpötila oli erittäin mukava koko ajan, se ei tuntunut niin kuumalta etteikö olisi voinut tehdä asioita, mutta kertaakaan ei myöskään ollut kylmä.

Missä asuitte ja oliko paikka hyvä?

Asuimme Mauritiuksen luoteisrannikolla, Balaclavan alueella, Grand Baien ja pääkaupunki Port Lousin välissä. Hotellin edessä oli oma rauhallinen, koskematon ranta, jossa aurinkotuolin paikan voi valita vapaasti – esimerkiksi pieneltä niemeltä – jolloin muita vieraita tuskin huomasi. Hotellilla oli myös kaksi uima-allasta: pääallas poolbarilla ja toinen hieman rauhallisempi allas. Useimmat hotellit Mauritiuksella sijaitsevat juuri tällaisilla rantaviivoilla – koskaan ei ole pitkä matka uimaa

Rantanäkymää Mauritiuksella.
Mauritiuksella ei ole koskaan pitkä matka uimaan.

Suositteletteko All Inclusivea Mauritiuksella?

Meillä ei ollut All Inclusivea, koska me matkustelimme ympäriinsä ja näimme uusia paikkoja joka päivä. Jos siis olet liikkuvaa sorttia kuten me, All Inclusive ei ehkä kannata. Viimeisinä päivinä, kun vain oleilimme hotellilla, All Inclusive olisi kyllä ollut kätevä, koska lähistöllä ei ollut juuri muuta kuin hotelleja – ja niissä ruokailu oli melko kallista.

Mikä on Mauritiuksen hienoin ranta?

Me pidimme Trou aux Bichesistä! Puuterinvalkoinen paratiisiranta! Ensi kerralla menemme itärannikolle, jossa rannat ovat VIELÄKIN hienompia! Trou aux Bichesillä toimii R Beach Club joka oli aivan mahtava – täällä söimme lounaan rannalla, pulikoimme niin meressä kuin uima-altaassakin, otimme aurinkoa, rentouduimme ja joimme drinkkejä. Ihanaa!

Auringonlasku rannalla.
Auringonlaskut Mauritiuksella ovat tavanomaista upeampia.

Kolme paikkaa Mauritiuksella, joita ei kannata jättää väliin?

  1. Mystik beach club, mukava hengailupaikka, jossa on hyvää ruokaa, kiva allasalue ja kaikki paremmin kuin hyvin!
  2. Lenkkeily Mont Choisy beachilla – tänne paikallisetkin kokoontuivat usein auringonlaskun aikaan grillailemaan, uimaan ja seurustelemaan.
  3. Ehdoton suosikkipaikka oli kuitenkin aurinkotuoli. Jääkahvi ja kirja käden ulottuvilla, näköala smaragdinväriselle merelle – siihen olisimme voineet jäädä ikuisiksi.
Uimahousuinen mies hyppäämässä kaiteelta mereen.
Mauritiuksen ihanat vedet.

Suositteletteko Mauritiusta, kenelle ja miksi?

Kyllä, Mauritius on todella hieno, mutta siellä ei tarvitse olla ns. ”hienona”. Täydellinen paikka totaaliseen rentoutumiseen. Suora lento Dreamlinerilla ja pieni aikaero oli kiva. Monta kertaa tuli mieleen, että kohde on hyvin lapsiystävällinen. Parhaiten Mauritius sopii kuitenkin pariskunnille – se on todella romanttinen kohde kauniine maisemineen ja hienoine rantoineen. Todellinen häämatkakohde!

3 lyhyttä kysymystä

Onko Mauritius kallis?
Hotelleilla syöminen on melko kallista, mutta muuten emme kokeneet Mauritiusta erityisen kalliiksi, kun söimme esimerkiksi Grand Baiessa ja Port Louisissa. Juomat maksoivat suunnilleen saman kuin Ruotsissakin.

Minkälaista ruokaa Mauritiuksella syödään?
Ruoka oli saanut vaikutteita erityisesti Intiasta. Hyvää!

Miten Mauritiuksella pääsee liikkumaan?
Me ajelimme taksilla! Ja lisäksi matkustimme pienellä autolla, joka kyyditti paikallisia. Emme oikein löytäneet bussivaihtoehtoja.

Palaatteko Mauritiukselle?

Menemme ehdottomasti takaisin! Olemme itseasiassa puhuneet, että matkustaisimme sinne talviaikaan hieman pidemmäksikin jaksoksi, jolloin ehtisimme tutustua koko saareen. Ja nyt meillä on jo tuttuja ihmisiäkin saarella, joten paluu on helppoa.

Täältä löydät kaikki matkamme Mauritiukselle.

Mauritiuksen vehreä saari ilmasta kuvattuna.
On vaikeaa olla ikävöimättä takaisin näihin upeisiin maisemiin!