Matkat
Gdansk

Hinta alkaen

...

Hotelleja

0

Hintataso

Hintaesimerkit Varsovasta
  • Vesi (1,5 l)n. 0,50 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaPuolan zloty (PLN)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiVarsova
  • KieliPuola
  • Väkilukun. 582 400

Matkat Gdansk

Gdansk

Gdansk on historiallinen suurkaupunki, jossa on pienen kesäkaupungin tunnelmaa. Kaupunki sijaitsee Puolan Rivieralla ja täällä kesäiset säät kestävät aina pitkälle syksyyn. Gdansk ei kuitenkaan ole ainoa helmi Itämeren rannalla Puolassa – lähellä ovat myös Sopotin rantalomakohde ja moderni Gdynia.

Gdansk ja Gdynia sijaitsevat Sopotin rantalomakohteen molemmin puolin. Kaikkia kolmea yhdistää 4 km pitkä hiekkaranta. Joten täällä voit helposti yhdistää aurinko- ja rantaloman sekä vilkkaan iltaelämän ja runsaan historiatarjonnan.

Puolan Riviera

Gdansk, Gdynia ja Sopot ovat käytännössä kasvaneet yhdeksi mielenkiintoiseksi kaupungiksi. Alueen virallinen nimi on Trojmiasto (Kolmoiskaupunki), mutta sitä kutsutaan myös Puolan Rivieraksi tai Meripihkarannikoksi. Gdansk ja Sopot ovat aina olleet suosittuja lomakohteita Puolassa, mutta viime vuosina joukkoon on liittynyt oman ainutlaatuisen charminsa omaava Gdynia.

Keskiaikaista historiaa, meripihkaa ja pienpanimoita

Kolmesta kaupungista Gdansk on vanhin. Keskiajalla Gdansk oli yksi hansakaupungeista, pääkadun varrella ja satamassa voit nähdä tyypillisiä keskiaikaisia rakennuksia. Pääkadun loppupäässä katu muuttuu toriksi, jossa voit istua kahvilassa ja katsella yhtä kaupungin kuuluisimmista maamerkeistä – Neptunuksen suihkulähdettä. Pääkadun läheisillä pikkukujilla on runsaasti meripihkasta valmistettuja tuotteita ja matkamuistoja myyviä kauppoja. Aitoa puolalaista kotiruokaa ei myöskään ole vaikea löytää – poikkea vain bar mlecznyyn eli paikalliseen kahvilaan (kirjaimellisesti maitobaari) tai johonkin monista ravintoloista, joista osa on kaupungin pienpanimoiden pitämiä.

Toinen maailmansota ja Solidaarisuusliike

Saksalaisten hyökkäys Puolaan ja siten koko toinen maailmansota alkoi Gdanskista. Sodan ensimmäinen virallinen laukaus ammuttiin vuonna 1939 Puolan varuskuntaa kohti Westerplattessa, joka toimii nykyisin ulkomuseona. Täällä on myös kuuluisa toisen maailmansodan museo, Muzeum II Wojny Swiatowej. Vain muutama rakennus säilyi pommitusten jälkeen, mutta kun kaupunkia ryhdyttiin rakentamaan uudelleen, tavoitteena oli palauttaa historiallinen kaupunkikuva. Yksi uudemmista rakennuksista, Solidarity Center, on myös tärkeä osa Puolan historiaa. Se sijaitsee satamassa, jossa sittemmin Puolan presidentiksi valittu Lech Walesa johti lakkoja 1970- ja 1980-luvuilla yhdessä telakkatyöläisten, ammattiliittojen ja akateemikkojen kanssa kommunismin tukahduttamiseksi.

Mukavaa rantaelämää Sopotissa

Gdanskin lähellä sijaitsee yksi Euroopan vanhimmista kylpyläkaupungeista, Sopot, joka on edelleen vilkas kesäkaupunki. Monte Cassino -pääkadun varrella on runsaasti ravintoloita ja kahviloita. Jos jatkat edelleen rannalle, joka reunustaa koko Sopotin kaupunkia, näet komeita jugendtyylisiä taloja kiehtovine yksityiskohtineen. Gdanskista kuljet helposti Sopotiin pyörällä, junalla ja autolla.

Matkavaihtoehtoja Gdansk

Suosikkihotellit Gdansk

Valitettavasti hotelleja ei löydy

Kohteen Gdansk hotelleja ei juuri nyt löydy Näytä kaikki kohteen Puola hotellit