Euroopan 10 parasta rantaa

27.3.2019
Johanna
Pidätkö pitkistä ja matalista valkohiekkaisista rannoista vai viihdytkö pyörökivirannoilla aaltojen liikettä kuunnellen? Euroopassa ja Välimerellä on rantoja jokaiseen makuun. TUIn henkilökunta valitsi Euroopan parhaat rannat - löydätkö myös oman suosikkisi näiden joukosta?

10. Makronissos Beach, Kypros

Nissi Beach saattaa olla Kyproksen tunnetuin ranta, mutta vain muutaman kilometrin päässä sieltä sijaitsee Makronissoksen ranta. Hohtavan valkoista pehmeää hiekkaa, turkoosia vettä ja täydellinen matala pohja. Rannalla on mahdollista kokeilla monia eri vesiurheilulajeja, mutta sivummalla on rauhallisempi osa, jossa voi vuokrata aurinkovarjon ja -tuolin ja viettää renota rantapäivää.

Makronissos beach Kyproksella - TUI
Ylhäältä katsottuna Makronissos Beach näyttää delfiiniltä.

9. S´Amarador, Mallorca

S´Amarador sijaitsee luonnonsuojelualue Cala Mondragossa eteläisellä Mallorcalla. Ranta on suojaisassa poukamassa, jonka vesi on kirkasta ja hiekka sileää. Tänne pääset helpoiten autolla – suuri parkkipaikka sijaitsee noin 5 minuutin kävelymatkan päässä rannalta.

Tutustu myös muihin Mallorcan parhaisiin rantoihin.

S´Amarador - TUI
S´Amarador löytyy Mallorcan kaakkoisosasta.

8. Praia da Marinha, Algarve

Praia da Marinha on yksi Algarven ja koko Portugalin tunnetuimmista rannoista. Kalliomuodostelmat yhdessä hiekkarannan kanssa tekevät tästä rannasta aivan ainutlaatuisen. Kun laskeudut alas portaita rannalle, kävele ensimmäisen kalliokielekkeen taa ja tulet rannan hienoimpaan osaan. Seuraa kuitenkin vuoroveden nousua, ettei sinun tarvitse uida takaisin!

Praia da Marinha Algarve - TUI
Praia da Marinha ei ole vain Algarven vaan koko Portugalin hienoin ranta.

7. Cala Conta, Ibiza

Ibizan Cala Conta on auringonlaskujen ystävän unelma. Länteen avautuva ranta on kuuluisa kauniista auringonlaskustaan, ja iltaisin rannalle kokoontuu ihmisiä ihailemaan jokailtaista luonnon näytöstä. Taivas värjääntyy punaisen ja oranssin sävyillä, ja näky on taatusti mieliinpainuva.

Auringonlaskun ihailua Ibizan Cala Contalla - TUI
Auringonlasku Cala Contalla on kuvaamisen arvoinen.

6. Cala Macarella, Menorca

Sadat rantapoukamat eli calat tarjovat mahdollisuuden löytää ikioma ranta Menorcalta. Erityisen hyvin oman piilopaikan voi löytää, jos liikkuu jalkaisin, pyörällä tai autolla. Cala Macarella on keskisuuri ranta, joten aivan ypöyksin rannalla tuskin saat olla. Ranta on postikorttimaisen kaunis: vihreät pinjapuut reunustavat syvänsinistä merta, jossa veneet lipuvat laineilla.

Cala Macarella, Menorca - TUI
Maisemat Menorcan Cala Macarellalla ovat kuin postikortista. Kuva: Wikimedia Commons

5. Shipwreck Beach, Zakynthos

Rakkalla lapsella on monta nimeä, niin myös tällä rannalla, joka tunnetaan myös nimillä Smugglers Cove, Navagio Beach ja Agios Georgios. Vuonna 1980 MV Panagiotis upposi Zakynthoksen edustalle, ja nyt hylky makaa rannalla valkoisten kalkkikivikallioden keskellä.
Kalliojyrkänteiden sortumavaaran takia rannalle ei nykyään voi mennä, mutta sen uskomattoman turkoosiin veteen pääsee kuitenkin uimaan suoraan veneestä.

Shipwreck Beach, Zakynthos - TUI
Upea Shipwreck Beach on usein äänestetty koko Euroopan kauneimmaksi rannaksi.

4. Elafonissi, Kreeta

Kreetan lounaiskulmassa sijaitseva Elafonissi on varmastikin saaren tunnetuin ranta. Rannan hiekka on sävyltään pinkkiä, mikä johtuu pieniksi muruiksi jauhaantuneista simpukankuorista. Jos rannalla tulee ahdasta, lähempänä hiekkasärkkää ja saarta on usein väljempää.

Elafonissi Kreetalla muistuttaa Karibian ja Malediivien rantoja.
Elafonissi Kreetalla muistuttaa Karibian ja Malediivien rantoja.

3. Zlatni Rat, Kroatia

Zlatni Ratia Kroatiassa kutsutaan myös nimellä Kultainen Sarvi ja se on varmasti yksi Euroopan tunnetuimpia rantoja. Ranta löytyy Bracin saarelta, lyhyen laivamatkan päästä Splitistä. Valkoisen rannan terävä kärki muuttaa muotoaan merivirtausten ja tuulen mukana.

Zlatni Rat - TUI
Zlatni Rat sijaitsee Bracin saarella Kroatiassa.

2. Ksamil, Albania

Ksamil sijaitsee etelään Sarandan kaupungista Albaniassa. Ranta on vitivalkoinen ja se laskeutuu suoraan vihreänsiniseen Joonianmereen. Ranat muodostavat kuin helminauhan, jonka reunoilla on ravintoloita ja kahviloita.

Ksamil Albaniassa - TUI.
Ksamil on paratiisi Albaniassa.

1. Cala Brandinchi, Sardinia

Sardinian koillisosassa sijaitsee Cala Brandinchi -ranta, tai Little Tahiti kuten sitä myös kutsutaan. 700 metriä hohtavanvalkoista hiekkaa, jossa voit nauttia auringosta, uimisesta ja snorklailusta. Melkein kuin Malediivit suoraan Sardiniaan tuotuina!

Cala Brandinchi - TUI
Cala Brandinchi muistuttaa Malediivien rantoja, mutta sijaitsee Sardiniassa.

Muita samankaltaisia

Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.
SallaS SallaS 22.5.2019

6 Instagram-ystävällistä hotellia kesälomalle

Liikaa ihmisiä kuvassa, varjoisat uima-altaat, puut peittävät merinäköalan... Ei näin. Nyt listaamme perhehotellit, joista saat täydelliset instakuvat. Jatka lukemista ja nappaa kesän hienoimmat kuvat.
SallaS SallaS 8.5.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Road trip Gran Canarialla – vuokraa auto ja tutustu saareen

Henkeäsalpaavat serpentiinitiet ja mahtavat näkymät – check. Pittoreskit kylät ja aito paikallinen kulttuuri – check. Charmantit markkinat – check. Kyllä, näet jo itsesi täällä! Gran Canaria on kuin tehty autoretkiin ja täällä et voi ajaa harhaan – minne tahansa menetkin, löydät jotain hienoa. Tässä kuitenkin muutama vinkki parhaista teistä, pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä.
SallaS SallaS 3.10.2018