Bulgarian parhaat rannat – 8 vinkkiä

Loma Bulgariassa tarkoittaa halpoja hintoja ja hienoja rantoja. Emmekä puhu nyt pelkästään Sunny Beachista. Myös vaikkapa Duni, Nessebar ja Golden Sands ovat kaikki mukavia lomakohteita ja jokaisella niistä on omalla tavallaan viehättävät rannat. Vinkkaamme nyt 8 erilaista rantaa jokaiseen makuun.

Yhteistyössä Bulgarian matkailutoimiston kanssa

bulgarialogo

Pitkät, leveät hiekkarannat yhdistettynä takuuvarmaan aurinkoon tekevät Bulgariasta suositun rantalomakohteen. Lisäksi Bulgariaan on tarjolla usein hyvinkin edullisia matkoja. Nyt siis vain etsimään juuri sinulle sopivaa rantaa!

1. Sunny Beach

Kun Bulgariasta puhutaan, moni ajattelee heti Sunny Beachia. Eikä ihme, sehän on jo vuosikymmeniä ollut maan suurin lomakohde. Hieno hiekkaranta on 6 km pitkä ja matalapohjainen, toisin sanoen se sopii täydellisesti lapsiperheille. Rantakadun varrelta löytyy paljon kahviloita ja beach clubeja, joiden loungesohvilla on ihana chillata. Täällä on kaikkea mitä tarvitset rentoihin lomapäiviin.

Sunny Beach - TUI
Sunny Beachilla on hyvä valikoima beach clubeja ja kahviloita.

2. Duni Resort

Lomakylä Duni Resort sijaitsee 5 km pitkällä vaalealla hiekkarannalla, noin tunnin ajomatkan päässä Sunny Beachista etelään. Kylässä, joka on erityisesti rakennettu All Inclusive -lomailuun, on viisi hotellia. Kun matkustat TUIn kanssa, asut perheystävällisessä Belleville & Holiday Village Resortissa. Osa rannasta koostuu aaltoilevista hiekkadyyneeistä, joiden mukaan lomakohde on saanut nimensäkin.

Duni Resort - TUI
Duni Resortin ranta on vaaleaa, pehmeää hiekkaa.

3. Nessebar

New Nessebar Beach on monien suosikkiranta Mustallamerellä. Se on 2,5 km pitkä ja voit vuokrata sieltä päiväksi oman aurinkotuolin. Ranta syvenee loivasti, joten se sopii hyvin lapsiperheille. Ranta on saanut EU:n Blue Flag -tunnuksen puhtaasta ja kirkkaasta vedestään. Rannan vierellä kulkee viihtyisä rantapromenadi ravintoloineen ja baareineen. Ja jos haluat kokeilla vesiurheilua, vaihtoehtoja löytyy useita. Nessebarin pohjoispuolella sijaitsee toinen, hieman rauhallisempi hiekkaranta.

Nessebar - TUI
New Nessebar Beach on saanut EU:n Blue Flag -tunnuksen puhtaasta ja kirkkaasta vedestään.

4. Golden Sands

Bulgarian upeat rannat eivät ole mikään salaisuus, eikä Golden Sands tee tähän poikkeusta 4 km pitkine pehmeine hiekkarantoineen ja turkoosinsinisine vesineen. Ranta ei ehkä ole aivan yhtä matalapohjainen kuin useimmissa Bulgarian kohteissa, mutta lapsille löytyy kaikkea kivaa huvipuistoista minigolfiin ja vesipuistoihin. Eloisa rantakatu on täynnä ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Golden Sands - TUI
Golden Sands on 4 km pitkä hiekkaranta kirkkaansinisine vesineen.

5. Sozopol

Sozopolissa on kaksi hiekkarantaa, Central Beach ja Harmanit Beach, joista Harmanit on saanut EU:n Blue Flag -tunnuksen. Rannat sijaitsevat Sozopolin eteläosassa ja molemmilla on hyvä tarjonta kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Jos tykkäät vesiurheilusta, voit kokeilla banaanivenettä, surffausta tai purjehdusta.

Sozopol - TUI
Yksi Sozopolin hiekkarannoista.

6. Albena

Albenassa on pitkä, leveä ja kaunis hiekkaranta. Heti rannan takana on vilkas rantakatu, jossa voit levähtää hetken ja syödä pientä huikoplaa jossain monista ravintoloista. Lapsille on leikkipaikkoja, venelampia ja kiipeilyseiniä. Rantapalveluita kuten pukuhuoneita, suihkuja, rantatuoleja ja -varjoja on myös tarjolla.

Albena - TUI
Albenan pitkä hieno hiekkaranta.

7. Balchik

Balchikin suurin ranta sijaitsee kaupungin itäpuolella. Täälläkin on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, mutta kesäsesongin aikana matkailijoita on niin paljon, että kannattaa tulla rannalle ajoissa, jos mielii löytää vapaan paikan! Balchikista pari kilometriä pohjoiseen on muutama rauhallisempi ranta kalliorinteineen.

8. Pomorie

Pomorie sijaitsee kapealla ja kivisellä niemellä Mustanmeren eteläosassa. Pomoriessa on useitakin rantoja, jotka on varustettu aurinkotuolein ja kahviloin. Lisäksi sieltä löytyy hieman salaisempia poukamia rauhallisempiin rantapäiviin. Rantojen hiekka on hienoa ja ne sopivat hyvin lapsiperheille. Pomorie on tunnettu parantavasta mineraalivedestään ja monet menevät ottamaan savikylpyjä läheiselle Pomorie-järvelle.