Matkat
Sozopol

Hinta alkaen

...

Hotelleja

1

Hintataso

Hintaesimerkki: Sunny Beach
  • Päivällinenn. 19 e.

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaBulgarian leva (BGN)
  • AikaeroSama aika kuin Suomessa
  • PääkaupunkiSofia
  • KieliBulgaria
  • Väkiluku7 128 000

Matkat Sozopol

Sozopol

Sozopol on selvästi yksi Bulgarian viehättävimmistä kaupungeista. Vaaleahiekkaisia rantoja kaupungin laidalla. Vanhankaupungin kapeita kujia, joilla vallitsee viehättävä keskiaikainen tunnelma. Sekä välimerellisiä ja Balkanin keittiön herkkuja varsin vertailukelpoisin hinnoin.

Sozopol näyttää siltä, että se olisi poimittu suoraan satukirjasta. Se sijaitsee vehreyden keskellä kahdella niemellä, vanhojen puutalojen nojatessa toisiinsa vanhankaupungin rinteiden mukulakivikujilla. Sozopolin uudessa osassa on hiekkaranta, jolla voit harrastaa vesiurheilua. Rannan äärellä on myös ravintoloita.

Kapeita kujia vanhassakaupungissa

Sozopol on yksi vanhimmista kaupungeista Bulgarian Mustanmeren rannikolla. Vanhasta antiikinaikaisesta linnasta on säilynyt seitsemän metriä korkea portaali. Kapeilla kaduilla voit kuljeskella keskellä 1700-luvun puutaloja, joissa nykyisin on taiteilijoiden ateljeetiloja, antiikkikauppoja ja viihtyisiä ravintoloita.

Hiekkarantoja ja ravintolaelämää

Kivenheiton päässä on uusi Harmanite-asuinalue, jolla on kauppoja ja ravintoloita. Leveä, vaaleahiekkainen ranta on saanut EU:n Blue Flag -tunnustuksen puhtaasta ja kirkkaasta vedestään. Sekä täällä että Central Beachillä voit surffata, ajaa vesiskootterilla ja rentoutua jossain rannan baareista.

Antiikin ajan kulttuurikaupunki

Kun kreikkalaiset asettuivat tänne 600-luvulla eaa., kutsuivat he kaupunkia Apolloniaksi. Meren läheisen sijaintinsa vuoksi kaupunki oli tärkeä kauppa- ja kulttuurikeskus. Ja vielä tänä päivänä kaupunki liitetään vahvasti kulttuuriin. Apollonia-festivaalit järjestetään täällä vuosittain syyskuussa – tällöin kaupunki on täynnä taidenäyttelyitä, livemusiikkia ja teatteriesityksiä.

Matkavaihtoehtoja Sozopol