Uudistunut Bulgaria tarjoaa edullista ja modernia lomaa

Mustanmeren rannalla sijaitseva Bulgaria on viime vuosina melkein kuin salaa uudistunut ja kehittynyt vaativankin lomailijan tarpeet täyttäväksi suosikkikohteeksi. Bulgarian modernit hotellit upeine allasalueineen saavatkin monet vanhat Bulgarian-kävijät hieraisemaan silmiään: ”Vau, onko tämä Bulgaria?”

Tässä kolme hyvää syytä kokeilla Bulgariaa lomakohteena ensimmäistä kertaa, tai palata sinne uudelleen!

1. Edullista lomailua

Bulgaria kuuluu Euroopan lomamaista edullisimpiin, sillä niin syöminen, ostosten tekeminen kuin majoittuminenkin on siellä halpaa. Bulgariassa on tarjolla runsaasti All Inclusive -hotelleja, joissa kaikki ruuat, juomat ja jäätelöt kuuluvat matkan hintaan. Viikko täyden palvelun lomaa hyvässä hotellissa Bulgariassa saattaakin tulla usein edullisemmaksi kuin pelkät lennot ja vaatimattomampi majoitus Euroopan muissa rantalomakohteissa.

Rahalle vastinetta

Tuoreen Eurostatin tilaston (6/2018) mukaan Bulgaria on Euroopan toiseksi edullisin maa heti Makedonian jälkeen. Esimerkiksi hotelli- ja ravintolapalvelut ovat siellä EU-maiden halvimpia, kuten myös elintarvikkeet ja juomat.

2. Paljon nähtävää ja koettavaa

Ihania hiekkarantoja, kaunista luontoa, historiallisia nähtävyyksiä, rauhallisia pikkukyliä, vilkasta klubielämää, vesipuistoja, upea Mustameri delfiineineen, hyviä paikallisia ruokia ja laadukkaita viinejä. Bulgaria tarjoaa paljon monipuolista nähtävää ja koettavaa.

Nessebarin keskiaikainen kaupunki on päässyt Unescon maailmanperintölistalle. Se on tunnelmallisine kujineen ehdoton päiväretkikohde.

3. Mainio myös lapsiperheille

Bulgarian Burgasiin lento kestää kolme tuntia, joten matka sujuu mukavasti pientenkin lasten kanssa. Loivasti syvenevät, pehmeähiekkaiset rannat houkuttelevat riemukkaisiin vesileikkeihin.

Bulgariasta löytyy myös paljon nimenomaan lapsiperheille suunnattuja hotelleja, joissa kaikki palvelut on mietitty pienimpienkin matkalaisten näkökulmasta. Esimerkiksi kesällä 2017 Sunny Beachille avatussa raikkaassa TUI Blue Nevis -hotellissa on runsaasti perheille sopivia aktiviteetteja, useita uima-altaita ja myös pieni vesipuisto. All Inclusive sisältyy matkan hintaan.

TUI Blue Nevis on uusi ja raikas hotelli, joka uudistettiin kesäksi 2017. Sunny Beachin rauhallisella alueella sijaitsevassa hotellissa on runsaasti perheille sopivia aktiviteetteja.

5 vinkkiä edulliseen lomamatkaan

  1. Vertaile eri lomakohteiden paikallista hintatasoa. Arvioi esimerkiksi, mitä lomaviikon ravintolaruokailut tulevat maksamaan. Vai olisiko esim. All Inclusive budjettiystävällinen vaihtoehto?
  2. Vertaile erilaisia matkoja ja matkanjärjestäjiä. Matkapaketti tulee usein kokonaiskustannuksiltaan edullisemmaksi kuin lentojen ja hotellien varaaminen erikseen. Myös kuluttajansuoja on pakettimatkalla hyvä.
  3. Varaa lomamatkasi ajoissa, niin pystyt hyödyntämään aikaisen varaajan etuja. Äkkilähtöjen hinnat elävät kysynnän mukaan ja saattavat sesonkiaikoina nousta korkeiksi.
  4. Jos lomailuajankohtasi on joustava, matkusta sesonkiaikojen ulkopuolella.
  5. Seuraa kampanjoita ja hyödynnä tarjoukset.

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Kyproksen All Inclusive -hotellit

Oliiveja, halloumia, hummusta, tsatsikia, jogurtteja, leipää, hiiligrillattua lihaa…. Kyproksen keittiö on saanut vaikutteita Välimeren ja Lähi-idän maista. Kuvittele, miten helppoa olisi nauttia kaikkia näitä herkkuja, ilman huolta mitä se maksaa. Seuraavaksi esittelemme sinulle viisi hotellia, joissa tämä unelma voi toteutua! Näihin Kyproksen hotelleihin sisältyy aina All Inclusive.
Noora Noora

Euroopan edulliset kaupungit – katso missä saat vastinetta rahoillesi

Etsitkö seuraavalta kaupunkilomaltasi elämyksiä edulliseen hintaan? Vertaile eri lomakohteiden paikallista hintatasoa. Arvioi esimerkiksi, mitä lomaviikon ravintolaruokailut tulevat maksamaan. Kuulostaako 2 euron oluttuoppi tai alle 10 euron laatuillallinen houkuttelevalta? Seuraavissa TUIn Euroopan kaupunkilomakohteissa saat erinomaista vastinetta rahoillesi.
SallaS SallaS

Suomalaisten himotuin lomakohde on Malediivit, retkisuosikit löytyvät Mauritiukselta!

Lämpö, valkohiekkaiset paratiisirannat, upeat hotellit, elämykselliset retket ja All Inclusive. Siinä ainekset suomalaisten unelmalomaan. TUIn ”HimoTUIn loma 2018”-äänestyksen mukaan suomalaisten himotuin lomakohde on tänä vuonna Malediivit. Ylivoimaisesti himotuimmat retket puolestaan löytyvät Mauritiukselta.
SallaS SallaS