Inspiration
10 halpaa lomakohdetta

10 halpaa lomakohdetta

2017-06-30

Kun haluat elää lomallasi kuin Roope Ankka, mutta silti syödä hyvin, näissä kymmenessä maassa elät huomattavasti Suomen hintoja edullisemmin.

Thaimaa

Thaimaassa voi syödä kelpo illallisen 1,5-2 eurolla per henkilö. Kahden hengen kolmen ruokalajin illallinen keskitasoisessa ravintolassa maksaa noin 15 euroa. Thaimaalaiset ruuat ovat erittäin maukkaita. Kokeile vaikkapa klassista pad thaita tai massaman currya!

Vietnam

Vietnam on hintatasoltaan lähellä Thaimaata. Vietnamissa erityisesti edulliset katukeittiöt ovat suosittuja, mutta ravintolassakin halvimman illallisen voi syödä 1,5-2 eurolla per henkilö. Vietnamilainen ruoka käyttää paljon tuoreita raaka-aineita ja kalakastiketta. Kokeile tuoreita kevätrullia!

Sri Lanka

Sri Lanka on riisi ja curry -annosten luvattu maa. Ateria maksaa noin 1,5 euroa per henkilö. Kokeile perinteistä dhal currya tai rotia, eli täytettyä rieskaa. Lue lisää Sri Lankan ruuista.

Jamaika

Jamaikalla illallinen maksaa noin 4 euroa per henkilö. Ateriat voi useimmiten nauttia reggaen tahdissa, nauttien samalla karibialaisesta ilmastosta. Ruoka on Jamaikalla hyvin maustettua ja ruuissa käytetään paljon hedelmiä ja vihanneksia. Lue ravintolavinkkejä Jamaikalle.

Turkki

Turkki on paitsi edullinen lomakohde, myös maa, jossa rakastetaan hyvää ruokaa. Turkissa voit syödä aterian noin 4 eurolla per henkilö. Turkkilainen klassikko on tietenkin döner kebab tai kokeile, miltä maistuu paikallinen versio pitsasta eli pide. Lue lisää turkkilaisesta ruuasta.

Meksiko

Meksikolainen ruoka on maailmankuulua ja mikä parasta, se on myös halpaa. Ravintolassa nautitun illallisen hinnaksi tulee alle 5 euroa. Kolmen ruokalajin illallinen keskitasoisessa ravintolassa maksaa edullisimmillaan noin 20 euroa.

Bulgaria

Bulgaria on edullinen maa ruokailla ravintolassa, sillä illallisen nauttii edullisimmillaan noin 5 eurolla per henkilö. Bulgarialainen ruoka on saanut paljon vaikutteita Lähi-idästä, ja tyypillisiä ruokia ovat lihapadat ja grillatut vartaat. Ruuanvalmistuksessa käytetään myös paljon jugurttia ja tuorejuustoa, myös leipä on olellinen osa ateriaa.

Praha

Tšekin pääkaupungissa Prahassa, illlallinen halvimmillaan maksaa alle 5 euroa per henkilö. Perinteinen tsekkiläinen ruoka on pitkälti lihaa ja perunaa, höysteenä kaalia ja mykyjä eikä kaloreita kannata laskea.

Mauritius

Mauritius on paitsi paratiisisaari, myös edullinen lomakohde. Paikallisten suosimissa ravintoloissa illallinen maksaa reilut 5 euroa per henkilö. Mauritiuksen keittiö on sekoitus englantilaista, ranskalaista ja paikallista ruokakulttuuria.

Kap Verde

Kap Verde on erityisesti edullisten kala- ja äyriäisruokien maa. Paikallisten kalastajien pyytämistä tuoreista päivän antimista valmistetut ateriat maksavat noin 6,5 euroa per henkilö. Pihvit ja viini ovat tuontitavaraa ja siten kalliimpia. Kokeile Kap Verden kansallisruokaa cachupaa, eli kuivatusta maissista, pavuista ja vihanneksista tehtyä pataruokaa, johon lisätään lihaa tai kalaa.

 

Hintatiedot perustuvat numbeo.com-sivustolle ilmoitettuihin tietoihin.