Matkat
Krakova

Hinta alkaen

...

Hotelleja

10

Hintataso

Hintaesimerkit Varsovasta
  • Vesi (1,5 l)n. 0,50 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaPuolan zloty (PLN)
  • Aikaero-1 tunti
  • PääkaupunkiVarsova
  • KieliPuola
  • Väkiluku766 739

Matkat Krakova

Krakova

Matkusta Krakovaan ja koe tämä ihana kaupunki, jonka juuret ovat jo keskiajalla. Krakova ei ole vain yksi Puolan vanhimmista kaupungeista vaan myös yksi Euroopan vanhimmista yliopistokaupungeista. Kaupungissa on paljon nähtävää – kaunis Staro Miasto, trendikkäitä baareja ja mielenkiintoisia museoita. Yhdistettynä hyviin ostosmahdollisuuksiin ja tietysti hyvään ruokaan.

Arkkitehtuurin lisäksi suuret viheralueet mahdollistavat Krakovassa liikkumisen jalkaisin ja pyöräillen. Paikassa missä aiemmin sijaitsi Staro Miastoa eli Vanhaa Kaupunkia kiertävä kaupunginmuuri, on nyt yksi kaupungin suurimmista puistoista – Planty krakowskie. Kävelyretket puistossa ovat yhtä ihania kesän vehreydessä kuin syksyviikonloppuisin tai kun lumi on jo maassa.

Taidetta, kulttuuria ja historiaa

Kaupungin keskustassa kohoaa ylväänä korkeuksiin Wawelin linna, täältä löydät lisäksi tuomiokirkon sekä mahtavasta taidekokoelmastaan tunnetun taidemuseon. Kellotornista on tietysti parhaat näköalat yli Krakovan. Ulkopuolella seisoo tultasyöksevää lohikäärmettä esittävä patsas; lohikäärmeen kerrotaan aikanaan uhanneen kaupunkia.

Hieman keskustan ulkopuolella on mahdollista käydä opastetulla kierroksella tutustumassa 300 m maan alla sijaitsevaan Wielczka-suolakaivokseen. Kaivoksessa on kauniisti vihreän sävyissä kimaltava maanalainen järvi sekä kappeli, jossa lähes kaikki seinäreliefeistä ja kristallikruunuista lähtien on tehty suolakiteistä.

Täyttäviä aterioita

Jos haluat nauttia kunnon tukevan päivällisen, suosittelemme golonkaa – puolalaista sianpotkaa tai paistettua ankanrintaa. Jälkiruokien ystävät ilahtuvat varmasti jälkiruokalistan struudeleista ja leivonnaisista. Kesällä jäätelökioskeja löytyy lähes joka puistosta ja kadunkulmasta.

Uusi kaupunki

Kazimierzissä voit kuljeskella kunnostettujen synagogien, trendikahviloiden, baarien ja ravintoloiden täyttämillä kaduilla. Vaihteluna puolalaiselle varsin raskaalle ruualle, voit kokeilla alueen monien israelilaisten ravintoloiden listoilta löytyvää mausteista hummusta. Täydellinen välipala cocktailin tai oluen kanssa!

Ostoksia renessanssin juurilla

Kangashallista, joka rakennettiin jo renessanssin aikaan, löydät kaikkea meripihkakäsitöistä puuveistoksiin. Kuten Varsovassa, on täälläkin nykyaikaisia ostoskeskuksia, mutta hieman erilaisia löytöjä voit tehdä Plac Nowyn kirpputorilla Kazimierzissä.

Synkkä luku historiassa

Suuria alueita Puolasta tuhoutui pahasti toisen maailmansodan aikana. Krakovassa voit nähdä useita historiallisia monumentteja, jotka ovat toisaalta mielenkiintoisia, toisaalta saavat hiljaiseksi. Noin tunnin matkan päässä Krakovasta sijaitsee Auschwitz, paikka joka koskettaa varmasti kaikkia.

Matkavaihtoehtoja Krakova