Euroopan edulliset kaupungit – katso missä saat vastinetta rahoillesi

Etsitkö seuraavalta kaupunkilomaltasi elämyksiä edulliseen hintaan? Vertaile eri lomakohteiden paikallista hintatasoa. Arvioi esimerkiksi, mitä lomaviikon ravintolaruokailut tulevat maksamaan. Kuulostaako 2 euron oluttuoppi tai alle 10 euron laatuillallinen houkuttelevalta? Seuraavissa TUIn Euroopan kaupunkilomakohteissa saat erinomaista vastinetta rahoillesi.

Price of Travel listaa sivuillaan Euroopan edullisimpia kaupunkeja. Hintaindeksissä on otettu huomioon mm. ruokien, juomien, julkisen liikenteen ja nähtävyyksien hinnat. Tässä muutama esimerkki Euroopan kaupunkikohteista, joissa hintataso on suomalaisittain katsottuna erittäin houkutteleva.

Krakova, Puola

Krakova ei ole vain yksi Puolan vanhimmista kaupungeista vaan myös yksi Euroopan vanhimmista yliopistokaupungeista. Kaupungissa on paljon nähtävää – kaunis Staro Miasto, trendikkäitä baareja ja mielenkiintoisia museoita yhdistettynä hyviin ostosmahdollisuuksiin ja tietysti hyvään ruokaan. Illallisen saa alle 10 eurolla ja tuopillisen laatuolutta 2 eurolla. Jos haluat nauttia kunnon tukevan päivällisen, suosittelemme golonkaa, eli puolalaista sianpotkaa, tai paistettua ankanrintaa.
– Julkinen liikenne/päivä: 2 e
– Ruoka- ja juomakulut/päivä: 20 e
– Nähtävyydet: 3 e

Lihaa ja olutta huikopalaksi Krakovassa. TUI
Liha ja olut kuuluvat krakovalaiseen ruokapöytään.

Praha, Tsekki

Praha on viikonloppumatkailuun sopiva dynaaminen suurkaupunki, jossa kohtaavat viimeisimmät ekotrendit, vaihtoehtotaide, musiikki sekä perinteisten ja trendikkäiden ravintoloiden runsas tarjonta. Puhumattakaan Prahan paikallisesti tuotetusta oluesta, jota valmistetaan suurissa kuin pienissä olutpanimoissa. Vaikka Tsekin hintataso on nousussa, Prahasta löytää näkemistä ja tekemistä pienemmälläkin budjetilla. Esimerkiksi upeissa puistoissa kannattaa vierailla. Puistoissa on usein piano, joten saatat päästä nauttimaan ilmaiskonsertista pianistin harjoitellessa soittoaan.
– Julkinen liikenne/päivä: 10 e
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 35 e
– Nähtävyydet: 8 e

Raitiovaunu kulkee Prahan keskustassa. TUI
Prahan raitiovaunu on helppo ja edullinen tapa tutustua kaupungin keskustaan.

Ateena, Kreikka

Jos haluat tutustua maailmanluokan nähtävyyksiin, mutta et halua joutua vararikkoon, Ateena täyttää toiveesi.
Ateena on yhdistelmä vanhaa ja uutta, historiaa sekä vaihtelevaa kulttuurielämää. Kaupungissa on trendikkäitä ostosmahdollisuuksia, monipuolinen ravintolatarjonta sekä ulkoilmakonsertteja kesäisin. Kesäolympialaisiin 2004 rakennettu infrastruktuuri on tehnyt Ateenasta modernin ja helposti lähestyttävän kaupungin. Ja koska maan poliittinen tilanne on tasaantunut ja hintatasokin on ollut viime vuosina laskussa, juuri nyt on oikea aika vierailla Ateenassa.
– Julkinen liikenne/päivä: 3 e
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 28 e
– Nähtävyydet: 10 e

Ateena on yhdistelmä historiaa ja uutta kulttuuria. TUI
Ateenassa uusi ja vanha arkkitehtuuri kohtaavat toisensa.

Lissabon, Portugali

Lissabon on kuin aikakone. Toisena päivänä kuljeskelet sen historiallisten kortteleiden kapeilla mukulakivikujilla, jotka tuovat mieliin ajan jolloin portugalilaiset hallitsivat maailman meriä. Seuraavana päivänä tutustut arkkitehtonisiin uutuuksiin MAAT-museossa ja syöt lounasta Docasin trendikkäitä ravintoloita ja klubeja kuhisevalla satama-alueella. Viehättävä tapa nähdä kaupunkia on sen raitiovaunut, jotka kulkevat kätevästi kaupungin jyrkimpien alueiden mäkiä ylös ja alas. Hyppää esimerkiksi raitiovaunu nro 28:n kyytiin ja pääset sightseeing-matkalle halki koko Lissabonin keskustan
Lissabon on viime vuosina kokenut räjähdysmäisen kasvun matkailun saralla, mutta suosiostaan huolimatta kaupunki tekee vaikutuksen myös hintatasollaan.
– Julkinen liikenne/päivä: 5 e
– Ruoka-&juomakulut/päivä: 55 e
– Nähtävyydet: 12 e

Lissabonin raitiovaunut kulkevat kaupungin jyrkkiä mäkiä ylös alas.
Keltaiset pienet raitiovaunut ovat Lissabonin symboli ja niillä pääsee kätevästi liikkumaan kaupungin mäkisiä katuja.