Maailman parhaat rannat - TOP 10

Vaalea hiekka, turkoosi vesi ja huojuvat palmut – vai sittenkin vilkasta rantaelämää, snorklausta, surffausta ja tuulen tuiverrus tukassa!? Tässä esittelemme sinulle maailman kauneimpia rantoja, jotka vievät ajatuksesi ihanan lämpimiin lomaunelmiin.

10. Formentera, Espanja

Ibizan rannat ovat kauniita, mutta naapurisaarella ne ovat vielä kauniimpia. Baleaarien saariryhmän pienimmällä saarella, Formenteralla, rannat ovat liidunvalkeita, vesi turkoosia ja kalliomuodostelmien reunustamia. Formentera on suosittu päiväretkikohde, ja helppo saavuttaa lautalla Ibizalta.

Formenteran ranta
Formentera sopii erityisesti omasta rauhasta nauttiville pariskunnille.

9. Elafonissi, Kreeta

Kreetalla on yksi ranta ylitse muiden - Elafonissi. Saaren lounaisosassa sijaitseva ranta on tunnettu erityisesti hennon punaisesta simpukkahiekastaan, siksi sitä kutsutaan myös vaaleanpunaiseksi rannaksi. Elafonissi on Euroopan takuuvarma unelmaranta.

Elafonissia on kutsuttu myös Kreetan Malediiveiksi.
Elafonissia on kutsuttu myös Kreetan Malediiveiksi.

8. Cala Brandinchi, Sardinia

Sardinian koillisrannikolla sijaitsee Cala Brandinchin unelmaranta, jota kutsutaan myös nimellä "Little Tahiti". Liidunvalkealla hiekkarannalla voit nauttia auringosta, uimisesta ja snorklauksesta.

Sardinian Cala Brandinchi muistuttaa karibialaista unelmaa.
Sardinian Cala Brandinchi muistuttaa karibialaista unelmaa.

7. Seven Mile Beach, Jamaika

Seven Mile Beach Jamaikalla on upea ranta, jonka pohjoisosassa sijaitsevat isot lomakeskukset ja eteläosat tarjoilevat aitoa paikallista tunnelmaa. Täällä sinua odottavat turkoosi meri, useat ravintolat ja baarit sekä karibialainen tunnelma ja reggaen rytmit.

Pikkuinen Seven Mile Beach tarjoaa täydellistä rentoutumista.
Pikkuinen Seven Mile Beach tarjoaa täydellistä rentoutumista.

6. Punta Cana, Dominikaaninen tasavalta

Punta Canan hiekasta vaaleampaa saa etsiä.. Tämä on koko Dominikaanisen tasavallan paras ranta! Pitkin rantaa on upeita hotelleja, joista monet hyvinkin uusia. Heittäydy Karibian elämänilon vietäväksi ja älä ylläty, jos löydät itsesi tanssimasta merengueta rantaravintolassa! Punta Cana on vilkas ranta, mutta sen reunoilta löytyy myös hiljaisempia soppia.

Punta Cana sopii suurille ryhmille ja perheille sekä aidosta karibialaisesta tunnelmasta haaveileville.
Punta Cana sopii suurille ryhmille ja perheille sekä aidosta karibialaisesta tunnelmasta haaveileville.

5. Kendwa Beach, Sansibar

Sansibarin koillisosassa sijaitseva Kendwa Beach on saaren kaunein ranta. Useimpien mielestä muita rantoja ei tarvitakaan, koska täältä löydät kaiken tarvitsemasi. Puuterihiekka, smaragdin vihreä vesi - eikä ollenkaan vuorovesivaihtelua. Lisäksi Kendwa Beachilla pääset nauttimaan saaren kauneimmista auringonlaskuista.

Kendwa Beach on rantaelämästä nautiskelijoiden unelma.
Kendwa Beach on rantaelämästä nautiskelijoiden unelma.

4. Tulum, Meksiko

Tulumissa on Meksikon kauneimpia rantoja. Liidunvalkea korallihiekka ja kookospalmut vehreän luonnon sylissä. Täällä on rento tunnelma sekä useita ravintoloita ja kahviloita. Voit myös vuokrata pyörän, jolla pääset kätevästi rannalta toiselle.

Meksikon Tulumissa rannan hiekka on niin vaaleaa, että sen katsominen lähes sattuu silmiin.
Meksikon Tulumissa rannan hiekka on niin vaaleaa, että sen katsominen lähes sattuu silmiin.

3. Pattaya Beach, Koh Lipe

Thaimaan paratiisisaarella, Koh Lipellä, on Pattaya Beach, jossa hiekka on pehmeää kuin perunajauho. Yleensä täällä ei paljon tuule ja vesi on turkoosin sinistä, palmut huojuvat hitaasti. Ranta sopii hyvin myös lapsiperheille, koska vesi on matalaa.

Koh Lipe on saari Thaimaassa. Täällä rannat jatkuvat silmänkantamattomiin.
Koh Lipe on saari Thaimaassa. Täällä rannat jatkuvat silmänkantamattomiin.

2. Malediivit

Malediivit on helminauha saarista, joissa unelmaranta seuraa unelmarantaa. Siksi onkin mahdotonta nostaa esille vain yhtä tiettyä rantaa. Suosikkejamme ovat mm. Hulhumale Beach, Milaidhoo Isand, Angsana Ihuru ja Kandolhu.

Malediiveilta ei unelmarantoja puutu.
Malediiveilta ei unelmarantoja puutu.

1. Anse Source D'Argent, Seychellit

Tämä ranta on yksi maailman valokuvatuimmista. Liidunvalkeita puuterihiekkarantoja, matala kristallinkirkas vesi, upeita graniittikallioita ja kookospalmuja - Seychelleillä voit todellakin nauttia rantaelämästä. Koska tämä ranta on todella suosittu, paras aika vierailla on aamulla tai iltapäivällä.

On helppo ymmärtää, miksi Seychellien Anse Source d'Argent on sijalla numero 1.
On helppo ymmärtää, miksi Seychellien Anse Source d'Argent on sijalla numero 1.

Muita samankaltaisia

Viihdy ja pysy terveenä Blue Star Euphoria Resortissa

Kesän 2020 matkailukauden alku viivästyi kuukausia ja pääsi tietyin ehdoin alkamaan vasta heinäkuun puolivälissä. Totaalisen pysähtymisen aikana matkanjärjestäjät, lentoyhtiöt ja hotellit ovat ottaneet käyttöön uusia toimia ja valmistautuneet järjestämään turvallisia lomaelämyksiä.
Noora Noora

Turvallisempia lomia – TUIn toimenpiteet ja vinkit matkustajille

Poikkeukselliset olosuhteet ovat nostaneet esille entistä enemmän niitä asioita, joista emme halua luopua. Monelle meistä yksi näistä asioista on matkustaminen. Kevään ja alkukesän aikana asiakkaamme ovat jakaneet ihania lomamuistojaan hetkistä ja paikoista, joihin he unelmoivat palaavansa. Kun matkustaminen pian on jälleen mahdollista, on se muuttunut monella tapaa. Minne ja miten matkustamme, tulee olemaan entistä oleellisempaa.
Noora Noora

5 ympäristösertifioitua hotellia kesälomalle

Asia, joka muodostuu yhä tärkeämmäksi matkailijoiden keskuudessa, on ympäristösertifioidut hotellit. 95 prosenttia TUIn asiakkaista pitää vastuullisuutta tärkeänä osana lomaa ja noin joka viides ei voisi kuvitella majoittuvansa hotelliin, joka ei ole ympäristösertifioitu. Tämän osoittaa vastikään tehty asiakastutkimus. Tähän olemme listanneet viisi suosituinta kesäkauden ympäristösertifioitua hotelliamme.
Oona Oona

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna