Maailman parhaat rannat - TOP 10

15.12.2016
Johanna
Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja huojuvia palmuja - vai sittenkin vilkasta rantaelämää, snorklausta ja surffausta. TUIn loma-asiantuntijat valitsivat kymmenen maailman parasta rantaa.

10. Formentera, Espanja

Mallorcan ja Ibizan rannat ovat kauniita, mutta naapurisaarella ne ovat vielä kauniimpia. Baleaarien saariryhmän pienimmällä saarella, Formenteralla, rannat ovat liidunvalkeita, vesi turkoosia ja kalliomuodostelmien reunustamia. Formentera on suosittu päiväretkikohde, ja lautat kulkevat saarelle niin Ibizalta kuin Mallorcalta.

- Pyöräile saaren ympäri. Saarella on piilossa olevia pieniä poukamia, joissa voit viettää mukavasti koko päivän.

Formenteran ranta
Formentera sopii erityisesti omasta rauhasta nauttiville pariskunnille.

9. Hikkaduwa, Sri Lanka

Hikkaduwa on idyllinen ranta, joka oli aiemmin erityisesti reppureissaajien suosiossa. Ranta on myös surffareiden paratiisi. Voit ottaa sukellustunteja, snorklata tai metsästää täydellistä aaltoa itsenäisesti. Rannalla on runsaasti ravintoloita, ja retkille on helppo lähteä tututumaan srilankalaiseen kulttuuriin ja luontoon.

Hikkaduwan ranta
Hikkaduwan ranta Sri Lankalla on erityisesti surffaajien suosiossa.

8. Belle Mare, Mauritius

Jos olet snorklauksen ystävä, tämä on sinun paikkasi! Belle Maressa on paitsi Mauritiuksen kauneimmat rannat, myös hienoja koralliriuttoja. Riutta on 200 metrin päässä rannasta, ja useat hotellit järjestävät maksuttomat venekuljetukset riutalle. Jos asut rannalla olevassa hotellissa, voit lainata maksuttomia aurinkotuoleja.

- Jos aurinko alkaa väsyttää, voit aina vetäytyä palmujen katveeseen. Ne suojaavat ihanasti ja varjossa on mukava lueskella kirjaa ja vähän torkahtaa.

Belle Maren ranta
Belle Maren ranta Mauritiuksella sopii erityisesti auringon ystäville sekä snorklaajille.

7. Zlatni Rat, Brac, Kroatia

Zlatni Rat tarkoittaa kultaista sarvea ja on maan instagrammatuin ranta. Kuville ei tarvitse käyttää filttereitä: ranta on kuin taideteos, jonka ulkonäkö muuttuu vuodenaikojen mukana. Ranta on Bracin saarella ja saarella on runsaasti ravintoloita. Lisää valinnanvaraa on pienessä ja viehättävässä Bolin kaupungissa. Bracin saarelle kulkee tiuhaan lauttoja niin mantereelta kuin muilta saarilta, joten Zlatni Ratin rannalle voi tehdä myös päiväretken.

- Smaragdinvihreää vettä, karkeahiekkainen ranta, jossa on sekä hiekkaa että kiviä. Uskomattoman kaunista!

Zlatni Ratin ranta
Zlatni Ratin ranta Bracin saarella Kroatiassa on luonnonkaunis auringonpalvojan unelma.

6. Santa Monica Beach, Kap Verde

Santa Monica Beach on lähes 20 kilometrin pituinen kullankeltainen ranta, joka sijaitsee Kap Verdellä Boavistan saarella luonnonsuojelualueella. Koskematon, paikoin lähes autio ranta on täydellinen pitkille kävelyretkille.

Santa Monica Beach
Santa Monica Beach Kap Verdellä on kuin luotu pitkille ja rauhallisille rantakävelyille.

5. Rodoksen itäosa, Kreikka

Rodoksen itäpuolella on neljä eri rantaa, joista jokaisella on oma luonteensa.

Kalithea Beach: Kalliomuodostelmia, entinen Rooman valtakunnan kylpyläkaupunki. Snorklaajan paratiisi.

Anthony Quinn Beach: Lahti, joka vesi on kristallinkirkasta. Elokuva Navaronen tykit kuvattiin täällä.

Grande Blue Beach: Vähän piilossa oleva lahti, jossa saat nauttia auringosta omassa rauhassa.

Tsambika Bay: Ranta on saanut nimensä lähellä olevasta luostarista. 800 metriä pitkä, kultaista hiekkaa ja turkoosia vettä.

Anthony Quinn Beach
Rodoksen itäosan rannoilta löytyy suosikki jokaiselle. Kuvassa kristallinkirkas Anthony Quinn Beach.

4. Isla de Holbox – Yucatan, Meksiko

Holboxilla on karibialainen tunnelma. Missä tahansa saarella oletkaan, liidunvalkeille rannoille ei ole pitkä matka. Saarella ei ole liikennettä ja tunnelma on rento ja rauhallinen. Aivan kuin Cancunin vilske olisi kauempanakin. Holbox on edelleen melko koskematon ja luonto on aina lähellä. Rantaravintoloiden cevicheä on lähestulkoon pakko maistaa!

- Kesäaikaan voit nähdä valashaita, jopa 50 hain parvia.

Isla de Holbox
Isla de Holbox on kaunis paratiisisaari, joka sopii niin perheille kuin pariskunnille.

3. La Pelosa, Sardinia

Turkoosinsinistä vettä ja matalia valkohiekkaisia rantoja varten ei tarvitse matkustaa Karibialle asti. La Pelosa Stintinossa Sardinian saarella on luonnonkaunis ranta, joka on ihanteellinen lapsiperheille. Rannalla on siltoja ja kävelyteitä, mutta myös kallioita eri rantojen välillä. La Pelosa on täydellinen retkikohde, jos majoitut esimerkiksi Algheron tai Porto Conten hotelleissa.

- Stintino – rakastan Italiaa ja etenkin täällä tunnelma on ainutlaatuinen. Uskomattoman kauniita rantoja ja autenttinen italialainen tunnelma.

La Pelosan ranta
La Pelosan ranta Sardinissa sopii erityisesti lapsiperheille ja kaikille Italian ystäville.

2. Nissi Beach, Kypros

Aivan Agia Napan ulkopuolella Kyproksella on kuuluisa Nissi Beach. Rannan hiekka on aivan valkoista ja vesi turkoosia. Asettaudu mukavasti aurinkotuoliin ja nauti lomalukemisesta. Pyörähdä välillä banaaniveneajelulla tai käy snorlaamassa kirkkaassa vedessä. Rannalla on myös vesiurheilukeskus, josta voit vuokrata vaikkapa vesiskootterin.

- Jos minun pitäisi käydä vain yhdellä rannalla loppuelämäni ajan, se olisi Nissi Beach. Lämmintä vettä, pehmeää hiekkaa ja pidempi kausi kuin missään muualla!

Nissi Beach Kyproksella
Nissi Beach Kyproksella on täydellinen ranta lapsiperheille, taaperoista teineihin. TUI Family Life -hotelli on vain 150 metrin päässä rannalta.

1. Khao Lak, Thaimaa

Khao Lakin 20 kilometriä pitkä hiekkaranta on täydellinen paratiisiranta lapsiperheille. Monista hotelleista huolimatta Khao Lakissa on vehreää ja rauhallinen ilmapiiri. Jos asut lähellä rantaa olevassa hotellissa, voit valita, lomailetko rannalla vai altaalla.

- Vaikka rannalla olisi paljonkin ihmisiä, se ei tunnu ahtaalta. Maisemat läheisessä kansallispuistossa ovat niin kauniita, ja Khao Lakista on myös Thaimaan kaunein auringonlasku.

Khao Lakin ranta
Khao Lakin rantaa rakastavat niin lapsiperheet kuin pariskunnat.

Muita samankaltaisia

Euroopan edulliset kaupungit – katso missä saat vastinetta rahoillesi

Etsitkö seuraavalta kaupunkilomaltasi elämyksiä edulliseen hintaan? Vertaile eri lomakohteiden paikallista hintatasoa. Arvioi esimerkiksi, mitä lomaviikon ravintolaruokailut tulevat maksamaan. Kuulostaako 2 euron oluttuoppi tai alle 10 euron laatuillallinen houkuttelevalta? Seuraavissa TUIn Euroopan kaupunkilomakohteissa saat erinomaista vastinetta rahoillesi.
SallaS SallaS 19.3.2019

Barbados – täydellinen kohde romanttiseen lomaan

Hohtavan valkoiset hiekkarannat, turkoosi vesi ja trooppinen vehreys. Barbadoksella on kaikki, mitä karibialaiselta paratiisisaarelta voi odottaa, ja hieman enemmänkin. Ui kilpikonnien kanssa, vieraile kasvitieteellisissä puutarhoissa ja ihastele maagista auringonlaskua Northpointin kallioilla. Barbadoksella voit viettää todella romanttisen loman rakkaasi kanssa.
SallaS SallaS 27.2.2019

Fuerteventura on aktiivisen lomailijan paratiisi: 5+2 vinkkiä (h)ikiliikkujille

Fuerteventuran saari soveltuu täydellisesti aktiivilomailuun. Kanarian upeimmat rannat houkuttelevat pitkiin rantakävelyihin ja vesiurheiluun. Vaihtelevat maisemat ja hyvät tiet ovat tehneet saaresta myös merkittävän pyöräilykohteen. Hotellitarjonnassakin on entistä paremmin otettu huomioon nykymatkailijoiden halu pitää lomalla huolta kunnostaan ja terveydestään.
SallaS SallaS 15.11.2018

Tutustu vietnamilaiseen keittiöön

Vietnam on todellinen ruokamekka ja täydellinen matkustuskohde kaikille, jotka pitävät paikallista keittiötä ensiarvoisen tärkeänä lomakohdetta valitessaan. Osallistu ruoanlaittokurssille, jossa maut hurmaavat ja värit räiskyvät.
SallaS SallaS 9.10.2018