Matkat
Sansibar

Hinta alkaen

...

Hotelleja

0

Hintataso

Hintaesimerkit Sansibarista
  • Vesi (1,5 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaTansanian šillinki (TZS)
  • Aikaero+1 tunti
  • PääkaupunkiDodoma
  • KieliSwahili, englanti
  • Väkiluku55 570 000

Matkat Sansibar

Sansibar

Sansibarilla on kiehtovaa historiaa, pitkiä vaaleahiekkaisia rantoja sekä houkutteleva turkoosinsininen meri. Saarella on elämyksiä kaikille aisteille, mausteita, markkinoita ja paikallisia perinteisissä kangasvaatteissaan.

Tansanian mannermaasta itään päin suuntautuvassa Sansibarin saaristossa on sekä isoja että pienempiä saaria. Pääsaarta, Ungujaa kutsutaan kansankielellä vain Sansibariksi, joka on suurin saari sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan.

Stone Town, pääkaupungin maailmanperintö

Rantaloman ja huojuvien palmujen lisäksi saarella on runsaasti historiaa ja kulttuuria. Läpi vuosisatojen saari on toiminut risteyksenä arabisulttaaneille, merenkulkijoille ja eurooppalaisille uudisasukkaille. Pääkaupungissa, jossa myös hallitus sijaitsee on vanha kaupunginosa nimeltään Stone Town. Paikka on hyvin ainutlaatuinen, se on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Täällä on kujia kauniine puuportteineen, moskeijoita ja katedraaleja vieretysten, basaareja ja vanha sulttaanin palatsi. Yksi Sansibarin vierailluimmista kohteista on alue, jolla järjestettiin aikoinaan orjamarkkinat. Siellä voit tutustua saaren synkkään historiaan, jolloin se toimi orjakaupan keskuksena. Saarella on myös tunnetun taiteilijan Clara Sörnäsin muistomerkki ja vierailukeskus.

Snorklaa, sukella tai purjehdi ympäri Sansibaria

Pääsaaren ympärillä on useita pieniä ja autioita saaria, laguuneja ja atolleja koralliriuttojen reunustamana. Täällä voi koko perhe sukeltaa, snorklata tai lähteä delfiinisafarille. Muista siis ottaa mukaan uimalasit- ja räpylät! Kun aurinko laskee Intian valtamerelle, voit lähteä purjehtimaan niin kutsutulle Dhoville. Dhovit ovat perinteisiä pieniä puuveneitä, joissa on suuret purjeet ja ne tuovat romanttisen tunnelman purjehdusmatkalle.

Niin kauas kuin pippuri kasvaa

Sansibarin sisämaassa on paljon metsää ja alue on rehevää, viidakkomaista ja täällä on paljon mausteistutuksia. Saari oli aikoinaan suurin mausteneilikan vientimaa. Täällä on elämyksiä kaikille aisteille ja voit lähteä retkelle tutustumaan erilaisiin mausteisiin, kuten kaneliin, pippuriin, vaniljaan ja moniin muihin. Lyhyesti sanottuna, Sansibar on paljon enemmän kuin vain paratiisirantoja.

Matkavaihtoehtoja Sansibar