Matkat
Tansania

Hinta alkaen

...

Hotelleja

28

Hintataso

Hintaesimerkit Sansibarista
  • Vesi (1,5 l)n. 0,60 e

Tietoa

Katso kaikki
  • ValuuttaTansanian šillinki (TZS)
  • Aikaero+1 tunti
  • PääkaupunkiDodoma
  • KieliSwahili, englanti
  • Väkiluku55 570 000

Matkat Tansania

Tansania

Tansaniassa sijaitsee Afrikan korkein vuori, Kilimanjaro. Mutta myös Serengetin kansallispuisto ja Ngorongoron kraatteri. Mantereen itäpuolella sijaitsee Sansibarin saari, jolla on pitkien unelmarantojen ja koralliriuttojen ohella tarunomainen Steone Townin kaupunki.

Tansanian mannerta kutsutaan Tanganyikaksi. Täällä sijaitsee sekä Afrikan korkein vuori Kilimanjaro, Serengetin kansallispuisto ja Ngorongoron kraatteri. Tanganyika ja Sansibar muodostavat yhdessä Tansanian, joka sijaitsee Itä-Afrikassa.

Rento Sansibar

Tansanian mantereen itäpuolella sijaitsee pienistä ja suuremmista saarista koostuva Sansibarin saaristo. Pääsaarta, Ungujaa, kutsutaan kansankielellä vain Sansibariksi. Se on saarista suurin sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan. Sansibarilla on kiehtova historia, koskemattomia, pitkiä ja vaaleahiekkaisia rantoja sekä houkutteleva turkoosinsininen meri. Saari tarjoaa sykähdyttäviä elämyksiä kaikille aisteille – mausteviljelmiä, markkinoita ja paikallisia perinteisissä Kanga-vaatteissaan

Stone Town – maailmanperintökohde täynnä mystiikkaa

Rantaloman ja huojuvien palmujen lisäksi saarella on runsaasti historiaa ja kulttuuria. Läpi vuosisatojen saari on toiminut kohtauspaikkana arabisulttaaneille, merenkulkijoille ja eurooppalaisille uudisasukkaille. Pääkaupungissa on vanha kaupunginosa nimeltään Stone Town. Paikka on hyvin ainutlaatuinen, se on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Stone Townissa on kujia kauniine puuportteineen, moskeijoja ja katedraaleja, basaareja ja vanha sulttaanin palatsi. Yksi Sansibarin suosituimmista vierailukohteista on vanha orjamarkkina-alue – synkkä muisto saaren historiasta.

Sukella, snorklaa ja näe delfiinejä

Pääsaaren ympärillä on useita pieniä ja autioita saaria, laguuneja ja atolleja koralliriuttojen reunustamana. Koko perhe voi sukeltaa, snorklata tai lähteä delfiinisafarille. Kun aurinko laskee Intian valtamerelle, voit nähdä merellä pieniä perinteisiä dhow-puuveneitä suurine purjeineen.

Lue lisää lomakohteista, elämyksistä ja parhaista hotelleistamme Sansibarilla »

Matkavaihtoehtoja Tansania