Kanariansaarten parhaat rannat – 13 vinkkiä

Kanariansaarilla on rantoja joka makuun. Fuerteventuran pitkistä kultaisista rannoista, Teneriffan ainutlaatuisiin laavahiekkaisiin rantoihin. Tässä 13 vinkkiä rakastettujen Kanariansaarten tunnetuille ja tuntemattomammille rannoille.

Teneriffan rannat

1. Playa de las Teresitas – tämä ranta on Teneriffan pohjoisimmassa osassa. Pitkä ja leveä ranta hehkuu upean kullankeltaisena auringossa.
2. Playa Jardín – myös Teneriffan pohjoisosassa, Puerto de la Cruzissa. Rantaa ympäröi puutarha ja koko alueen on suunnitellut tunnettu kanarialainen arkkitehti César Manrique.
3. La Tejita – tilava ranta Teneriffan eteläkärjessä, lentokentän lähellä. Lähistöllä ei ole hotelleja eikä asutusta, mikä tekee rannasta yleensä hyvin rauhallisen.
4. Erikoismaininnat: Las Vistas ja Los Cristianos – upeat vaaleahiekkaiset rannat ovat tunnettuja ja suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Playa El Duque ja Playa Fañabé – leveät rannat, joilla paljon aurinkotuoleja.

Lanzaroten rannat

5. Playa de las Mujeres – suurin eteläisen Lanzaroten Papagayon alueen rannoista. Myös läheisille Playa de la Ceran, Playa de las Ahogaderasin ja Playa de las Coloradasin rannoille kannattaa suunnata nauttimaan aurinkoisista lomapäivistä. Itse Papagayo ranta on pienempi ja sijaitsee suojaisassa merenpoukamassa.
6. Playa Flamingo – ranta Etelä-Lanzarotella Playa Blancan lomakylässä. Tämä ranta sopii erityisen hyvin lapsiperheille.
7. Playa del Jablillo – Lanzaroten itärannikolla, Costa Teguisen rantakohteessa sijaitseva ranta. Laavakivivallit toimivat aallonmurtajina, luoden mukavan suojaisan poukaman rannalle.
8. Erikoismaininnat: Playa de los Pocillos – Puerto del Carmenin ja Lanzaroten lentokentän välissä sijaitseva leveä ja ihana-hiekkainen ranta. Playa Chica – pieni rantapoukama Puerto del Carmenissa hurmaa luonnollisuudellaan.

Fuerteventuran rannat

9. Playa de Sotavento – Jandian lähellä eteläisellä Fuerteventuralla on Kanariansaarten todennäköisesti pisin ranta (riippuen mittaustavasta). Vesi on kristallinkirkasta ja tilaa riittä.
10. Corralejo – Pohjois-Fuerteventuran loputtomat rannat ovat erityisesti surffaajien ja leijalautailijoiden suosiossa. Pehmeää hiekkaa on silmänkantamattomiin ja vesi upean turkoosia.
11: Erikoismaininta: La Concha – Lanzaroten länsirannikon rannoista useimmat eivät ole uintikelpoisia, mutta saaren luoteiskärjessä El Cotillon kylässä sijaitseva La Concha on. Vaalea hiekka ja mustat laavakivet sekä turkoosi vesi muodostavat useampia pieniä kylpypoukamia.

Gran Canarian rannat

12. Playa de Melenara – ranta Gran Canarian itärannikolla on hyvin suosittu paikallisten keskuudessa. Täällä on useita hyviä ravintoloita, joissa tarjoillaan vastapyydettyjä merenanteja. Rannalla on sininen lippu, joka kertoo rannan ja veden korkeasta laadusta.
13. Erikoismaininta: Playa de Sardina del Norde – saaren luoteisrannikon ranta on pienehkö, mutta kaunis värikkäine taloineen. Tämäkin ranta on paikallisten suosima ja vähemmän turisteille suunnattu. Plaua de Sardina del Nordessa voit kokea aitoa kanarialaista charmia.

Lisää vinkkejä Gran Canarian parhaista rannoista voit lukea täältä.

Yksi Gran Canarian vähemmän tunnetuista rannoista on Playa de Sardina del Norte.
Yksi Gran Canarian vähemmän tunnetuista rannoista on Playa de Sardina del Norte.

Muita samankaltaisia

10 Instagram-ystävällistä rantaa Euroopassa

Useimmille lomailijoille yksi tärkeä osa lomakokemuksesta on myös sen jakaminen. Aurinkovarjojen rivit unelmarannalla, varpaat hiekassa, turkoosi meri – nämä postikorteista tutut maisemat ovat edelleen meille visuaalisesti tärkeitä palasia. Perinteiset postikortit ovat tosin saaneet väistyä sosiaalisen median astuttua pelikentälle. Postimerkkien ja osoitekirjojen sijasta meillä on nyt filtterit, häshtägit ja feedit.
Johanna Johanna

Euroopan kuumimmat festarit

Miltä kuulostaisi festivaalimatka Euroopan kaupunkeihin mukavasti hotellissa yöpyen? Lue neljä vinkkiä Euroopan kuumimmille festareille kesä- ja heinäkuulle.
Johanna Johanna

Blue Star 2.0 – nauti, koe ja osallistu

Huhtikuusta 2020 alkaen nimi ”Blue Star” tulee merkitsemään jotain uutta ja vielä parempaa. Kehitämme 50 suosikkihotelliamme, jotta sinä voisit nauttia lomapäivistä vaikuttaen vähemmän ympäristöön, ilmastoon ja paikallisyhteisöihin.
Noora Noora

Gran Canaria vai Teneriffa – kumpi on paras?

Kesä vuoden ympäri , 2700 aurinkoista tuntia, lämpötila joka harvoin laskee alle 20 –asteen sekä silmänkantamattomiin jatkuvat rannat. Ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret houkuttelevat monia matkailijoita. Haastavampaa saattaa kuitenkin olla valita, minne seuraava matka suuntautuu. Kumpi saari on paras? Gran Canaria vai Teneriffa? Tässä saat vinkkejä valintaan, kumpi saari sopisi juuri sinulle.
Johanna Johanna